Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.731
    Вака значи
    Не сакам да звучам ко трол
    Но зошто антидепресиви? Зошто?
    Подобро испушете еден џоинт отколку да испиете едно антидепресивно апче
    Секако доколку не можете да се смириме со јога и медитација

На Dust и Aleksandar1212 им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Јас бев на невро-психијатар и стандардно ми препиша анди-депресиви (имав проблем со несоница, лоши мисли, доста проблеми ми се наталожија) ,кои јас не ги ни пробав!
    Ме сослуша тие 15-мин и ми кажа дека се работи за фаза.
    И точно! Помина таа фаза, таа епизода од мојот живот. Имам проблеми само кога си правам параноични филмови во глава, но тоа е мнооогу ретко. :)

На Dust, Згодно Момче, biGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Za da ne se trujam so apcinja maticnata mi preporaca sekoj den po 1 solja kanterion deka bil najdobar priroden antidepresiv

4. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Драга, све ти е психа.. Најдобар психијатар може да си бидеш сама на себе. Само помисли на тоа дека не може ништо толку силно да влијае на тебе и дека ти го владееш умот, а не он тебе. Пиј млеко навечер, добро е за нервите. Ги опушта и поубаво спиеш. Бтв и топлиот туш е добар анти-депресант. :)

На Dust и Згодно Момче им се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.085
    Допаѓања:
    14.862
    Да беше така, немаше да има потреба од психијатри. Ако сите бевме психијатри

На Nalayan и biGirl им се допаѓа ова.
  6. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Ондак труј се со анти-депресиви.. Што да ти кажам друго. Кој е виновен за паранојата, ако не самиот ти? Све си влече уште од најраното детство.

7. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Многу е лесно да се каже дека топол туш и топло млеко помага за психијатриски проблеми. Кој пробал - знае.

На Nalayan и Anie93 им се допаѓа ова.
  8. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Ova bese porano koga imav ankcioznost sto e razlicno od depresija ama nvm kako i da e ova go pisav za tie sto pijat apcinja da ne se trujat da probaat so kanterion bidejki ete taka kazala doktorka :)

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Сите сме имале бурни периоди. Мене ми помогна дечко ми, а не е психијатар. Инаку посетата на психијатар е одлична, но кај мас за жал ако одиш кај него си лудак под дифолт.

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  10. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Јас одам на психијатар - не редовно, ама одам неколку пати во годината. Ако се работи за бурен период нормално дека може да ти помогне некој природен лек, разговор, добра книга, дружење со блиските.
    За потешките форми на состојби психијатриски како анксиозност, опсесивна компулзија, долга и тешка депресија и ред други...ни кило кантарион во денот не ти помага. Само редовна психотерапија и по можност во комбинација со лекови.

На Trish и Anie93 им се допаѓа ова.
  11. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Матичниот доктор не би ни требало да препорачува ни да дава лекови. Тој треба да упати кај психијатар, а психијатарот да одлучи дали се потребни лекови или не. Кај нас е голема заблуда што одењето кај психијатар се поистоветува со препишување терапија по дифолт.

12. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Jas samo da kazam deka sum probala se od bilki caevi meditacii do jaki lekovi deka nisto realno ne pomaga nego so tek na vreme veke otapuvas i razvivas apatija ....citav po stranski forumi deka antidepresivite pomagaat da se pojavi i razvie taa apatija ako se koristat dolg period kako sto gi koristev jas.

13. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Јас се борам со анксиозност и тешко ми оди, но пробувам да мислам што е можно попозитивно. Имам уште за работа во тој поглед.
    Депресија не сум имала, иако пола живот бев затворена во себе и све складирав дур не пукнев. Не ги искажувам своиите бурни емоции преку зборови туку отстапувам и складирам... Што не е ич добро. Полека станувам све потажна и безвољна. Еднаш отидов сама во Охрид на неколку дена, се реинкарнирав. И бај д веј желудникот ми е болен на нервна база. Со нерво-психијатрот немам баш некор добро искуство јер ми препорача анти-депресиви во времето кога имав несоница.

На Dust и biGirl им се допаѓа ова.
  14. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Znaci idev i na psihijatar i se truev so lekovi pa okejj posle se smiri situacijata pa imav period esenva taka buren i pobarav samo lekarsko mislenje nema da trcam na sesii samo poradi eden mal buren period zatoa pobarav lekarsko mislenje deee da ne moze covek sovet dadee bog daa cuva

15. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Затоа не се пијат долг период туку со следење на ситуацијата од страна на психијатар... Матичните ја зезаат работата што препишуваат од ракав антидепресив и го оставаат да се користи на неопределено.

На Trish му/ѝ се допаѓа ова.
  16. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Ајде ајде не се буни сега. Не те нападнав тебе туку ти кажав дека има разлика помеѓу бурен период и тешка депресија или друго пореметување.

17. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Imam pisano i vo temata ankcioznost deka najubav lek e prirodata jas koga bev na odmor 5 saati tocno plivav i si plovev na dusek tolku se opustivv sto i nesonici i nervozi se mi pomina se opustuv i kako nova licnost se vrativ doma :D

18. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Pa ona ne mi preporaca supstacija i da saka ne moze me ima isprateno na psihijatar on mi daval lekovi nz sto e loso vo toa maticna sto isto taka e lekar da ti preporaca caj

19. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Те обожавам, жено! Само си искрена и сподели совет. Кој сака нека го прифати, кој не.. Не. Ништо лошо не кажа...

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. izmislena

izmislena Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2014
    Пораки:
    1.657
    Допаѓања:
    2.327
    Баш тоа го викам и јас. Матична може да препорача чај или таблети на природна база, но не и антидепресиви. А дека може-може, оние што идат на розева рецепта ги пишуваат ехеее...јас на секое идење кај матична до пред неколку години се враќав со розев рецепт за Зепира и тоа не баш мала доза.