Фала ти за одговорот. Почнав да губам надеж веќе. Знам дека треба време но уште толку енергија изгубив. Наутро не толку лошо ама во текот на втората половина од денот сум катастрофа.
I jas pijam elicea od 10....piev od 5 i iskreno ne mi deluvaa mn t.e imase nekoi promeni ama ne bese toatoa ...slabi se obicno se davaat za lesni zaboluvanja da ne kazam na "deca" ...podobruvanje ima posle nekoe vreme.Mene mi ja nakaci dozata na 10mg ....i top mi e.Nikako prekinuvanje pij si redovno .
Majka mi gi pie....ti se pijat pred spienje zgolemuvaat apetit i stvaraat zavianost...ali okej dejstvuvaat posle 15 dena
Decki da ve prasam, pola godina piev 5mg Elisea i imas stasni bolki vo slepoocnicite, se prefrliv kaj drug psihijatar i mi ja zgolemi dozata na 10mg, eve vekje 5 meseci pijam i podobro mi e ama imam mnogu golem apetit se zdebeliv
И јас се здебелив .Секој месец по кило си ставам. Гледај да ти биде подобро и не се замарај. Килажата ќе се среди.
Зголемувањето на килажа е нормален ефект од Елицеата. Нека не ве плаши. Битно е психата да се среди а за килажата е мал птоблем.
Ja gi prekinav poso osetiv posobruvanje a ne smeelo taka zatoa pak mi gi dade doktorkata i eve sea resiv da ja pijam do kraj terapijata bez prekin.
Од кога ќе осетиш подобрување ушре некое време треба да ги пиеш и после психијатарот постепено ја намалува дозата. Не се прекинуваат наеднаш.
Jas bev na kontrola pred 2 meseci ne bese tamu, sega so koronava, kje gledam telefonski da se javam dali kje mi gi namaluva ili ne
Јас веќе година ипол пијам антидепресиви прво Елицеа па пароксетин, но од пароксетинот се здебелив 5 кг и не знам како да ослабам.
Јас се здебелив 10 кг со пароксетинот. Намалив 8 со режим на исхрана прво од нутриционист, па после сама. Без благо, бело брашно, без грицки измеѓу оброци, со многу пазење. Сега се опуштив периодов пак ама од денес се враќам во нормала. Мора постојано контролирање на исхраната.
Tebe kako ti deluvaa loso? Jas ne znam kako da objasnam kako mi e, posmirena sum ama zashemutena mi e glavata i glad konstanten osekjam, se mislam da gi namalam na svoja raka pa ponatamu da gi ostavam, Ps:mene poise mi gi dadoa poso bev mnogu napnata