Jas koga piev po 5mg mnogu me bolea slepoocnicite, koga mi gi zgolemija na 10mg prekina glavonolkata, ama se pojavi glad, a sega deka sum doma i glad i glavobolka nekoja tapa ama cudna
Off lele ne znam so da se pravi, kolku se dobro ovie antodepresivi tolku se i losi, a koncetracija imas? Jas godina dena kniga ne sum procitala nemam koncentracija
Се трудам да имам конценатрација, читам постојано поради работата што ја работам. Бев на чекор и да ги оставам, ми ја намалија дозата на една четвртина, ама почнаа нуспојави. Се согласувам колку се арни, толку се и лоши.
Да. Имав како електричен шок низ цело тело. И паниката ми се зголеми. Сега пак на пола доза сум, таман ми е, освен апетитот.
mene demetrinot mi go dade maticnata pred da odam na psihijatar,toa e sedativ za smiruvanje e sea mi rece pola nasabajle pola navecer....sekoj pat razlicno mi deluvaa neekogas ke me smirea nekogas ne, plus toa pusot mnogu nizok, nizok pritisok za nigde, preloso nekako ko mrtva se osekjav ,brutalno loso....i posle pocnav dijazepam od 2mg i predobro mi bese....bataliv ova vidov deka imaat momentalen efekt ne traen ,sobrav hrabrost i otidov na psihijatar i mi ja prepisaa eliceata od 10mg (odlicno mi e sea za sea)
Не подржувам антидепресиви ради стравот да не добиеш зависност но се потребни кога навистина не ти е добро
Zdr iskustva so ostavanje na ad i kako postepeno gi otkazvate preku den taka so meseci ili vo namaluvanje na mg jas gi ostavav i pak mu se vrakav po nekoj mesec ama sakam da probam za bebe sekoe mislenje e dobredojdeno inaku piam elicea vremina pozz
I jas pijam elicea.....gi piev 3 meseci se osetiv super i SAMA odluciv da gi batalam ama napraiv ogromna greska tuka ...posle 5 meseci pak mi se pojavi aneks...pa po preporaka na psihijatar pak gi pocnav sekako da gi pijam ...sama ne...se pijat minimum 6 meseci a otkazuvanjeto e postepeno....ako pies od 10 i ako si podobra se namaluva dozata na 5mg sekoj den 1 nedela taka...
Devojki utre odam na kontrola zavrsiv 6 meseci so ad nekkao sum napnata sto kako ke bide nz zasto....
Zdra devojki Pijam Elicea prvite deset dena od 5 mg, od vcera pocnav so 10 mg Megutoa ovaa nedela se osecam mnogu nervozno , napnato, misli , cuvstvo na vina Od koga pocnavte da osecate podobruvanje ? Inaku dijagnozata mi e anksiozno - depresivno