Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2020
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    132
    Da kaj site e razlicno....mene posle mesec dena mi bese okej ama onaka ...naaj naaaj srekjna t.e najubavo se pocustvuva efektot posle 3/4 meseci

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Jas od ponedelnik treta nedela
    Megutoa osecam ne sum padnata tolku, ne lezam, ne placam , ama seuste nemam nekoe raspolozenie ubavo
    Mozda seuste e rano

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  3. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Некој природен антидепресив да ми препорачате?

4. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.743
    Кантарион

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Лани ги пиев овие апчиња некое време и ми помогнаа многу, но беа земени од Бугарија и тука ги нема. Дали некој знае некоја слична алтернатива?
    Valerianae се викаат, изгледа сликата не се прикачува :D

6. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.743

Има слични, Лунерба се викаат

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    2.927
    Луѓе јас ве читам и уште се чудам како може некои апчиња, хемии, супстанции да ви помогнат да ги избегнете или смените вашите чувства, мисли? Точно е да сум пиела апчиња за спиење и тоа од најопасните, ама сепак мислам дека ниедно апче или било каква форма на антидепресиви може да ми ги среди мислите и чувствата. Ако не помине време и не ги прифатите и негативните чувства како дел од животот, ќе создадете контра ефект и зависност од секакви антидепресиви. Наоѓање на занимации, хоби, серии, филмови, креирање, готвење, шетање, учење нови сфаќања на нештата... сето тоа се најмоќни антидепресиви. Така полесно се контролираат чувствата и негативните мисли. Барем ја така мислам. Бидејки сум од тие што имаат почесто негативни мисли и напнатост, но никогаш не би се потпрела на некоја супстанца или природна била или незнам што.. да ми ги среди мислите и чувствата. Правете го тоа што ви ја исполнува душата и ве прави среќни, но тие нешта да не бидат нешта кои носат негативни последици за вашето психичко здравје. Заштитете се од немири и психички оптеретувања.

Последна измена: 1 јули 2020
  8. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.743
    Не е така лесно. Кај мене на пример, нештата што ме правеа среќен, не ме прават веќе. Не пијам антидепресиви, уште се борам, ама не знам до кога. Среќен може да ме направи сега да кулирам на Бахами, ама не може, нели :)

На Nightwish11 и IamSexyAndIKnowIt им се допаѓа ова.
  9. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Jas neznam kako da go nadminam cuvstvoto na vina koe sto tlee vo mene
    Imam psihoterapija megutoa ne mi pomaga vo momentov
    Nisto ne me pravi radosna vo momentov

На FreeToGo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    Ако има причина зошто осеќаш чувство на вина, прости си прво на себе за што и да си згрешила. Ако само така се појавува тоа чувство ќе го надминеш со потсетување што добро за тебе и за другите си направила и ценење и почитување на тие добри дела. Така ќе ти се зголемува почитта и љубовта кон самата себе. Мора да се насочиш само кон памтење и посетување на тие убави работи и ќе видидш одма ќе се расположиш.
    Прочитај нешто смешно, види смешни слики, насмеј се од срце. Види што е убав денов :hug:

На Nightwish11 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Nezz kolku imam realno vina, megutoa jas taka si zacrtav vo glava i nemozam da mrdnam od toj krug

12. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Не се во ред вакви одговори кога темата е антидепресиви. Мислиш дека не пробале и хоби и се друго што наброја ти. Не знам зошто толку негативност спрема антидепресивите. Зошто во темата не знам за оние што пијат антихипертензиви не пишете да пешачат, да држат диета наместо хемии да пијат или на оние со заболувања на тироидата. Луѓе имајте осет што пишувате, и оставете ги луѓето да се лекуваат онака како што им е препишано од лекар.

На Dushica_soul, Nightwish11, Konfetka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    А само на психотерапија одиш или примаш и лекови? Мораш да ја покренеш самодовербата на повисоко ниво, да се сакаш повеќе и да ги цениш секој ден и можноста која ти ја носи секој нов ден за некое добро дело да направиш.

14. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    Не се чуди како апчињата менуваат чувства и мисли, си имаат тие механизам на дејство тоа да го прават.
    Делумно си во право за начинот на живот и навиките кои треба да се променат и подобрат, но има сосотојби во кои најнеопходно е и да се примаат апчиња обавезно по препорака и надзор на стручен и искусен психијатар.

15. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298

Primam Elicea vekje treta nedela, imam podoibruvanje me krena na noga, postojano bev vo krevet i placev, mnogu oslabnav megutoa sega za sega sum ok od taa gledna tocka
    Megutoa taa misla, cuvstvo bukvalno se budam i zaspivam so toa
    Odam na psihiterapija da megutoa togash za togash ima rezulatti

16. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    Se trudev samo so psihoterapija da si pomognam, megutoa nemozev, posilno beshe od mene
    Morav da pocnam da primam terapija

17. PureEnergy

PureEnergy Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2020
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    725
    Добро штом си на терапија. треба време, ама мора малку и сама да си делуваш позитивно. Ајде бркај такви мисли на вина, ете како што си се покренала на нога ќе ти се покренат и емоциите на подобро, ќе сакаш да дружиш и излегуваш, ќе се опоравиш, ќе видиш, само време и совети со психологот. Имај и личност од доверба, да ти е достапна во било кое време. Еве ќе пишеш тука ќе те посоветуваме што знаеме. ќе помине:hug:

18. Vincent

Vincent Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2020
    Пораки:
    608
    Допаѓања:
    298
    D a me dignaa na noga mnogu, mi se otvori apetitot megutoa taa mislam, deka mi se sluci stres pred tri meseci nekako ne me napusta i iskreno mi smeta vo funkcioniranjeto
    Ne mi dozvolluva da se raduvam, da se smeam, samo toa mi se vrti vo glava
    Se nadevam treba vreme

На PureEnergy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Нормално дека антидепресивите влијаат на нашите чувства затоа што го зголемуваат хормонот на среќа. Јас приметив разлика.

20. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Има некој пароксетин успешно оставено? Читав дека се најтешки за целосно откажување. Не дека сум до таму, ама за во иднина. Стигнав до четвртинка пред коронава, ама ништо... 2-3 дена да не се напијам страшни симптоми имам.
    @WildMk ти мислам пароксетин пиеше.

На PureEnergy и WildMk им се допаѓа ова.