Da kaj site e razlicno....mene posle mesec dena mi bese okej ama onaka ...naaj naaaj srekjna t.e najubavo se pocustvuva efektot posle 3/4 meseci
Jas od ponedelnik treta nedela Megutoa osecam ne sum padnata tolku, ne lezam, ne placam , ama seuste nemam nekoe raspolozenie ubavo Mozda seuste e rano
Лани ги пиев овие апчиња некое време и ми помогнаа многу, но беа земени од Бугарија и тука ги нема. Дали некој знае некоја слична алтернатива? Valerianae се викаат, изгледа сликата не се прикачува
Луѓе јас ве читам и уште се чудам како може некои апчиња, хемии, супстанции да ви помогнат да ги избегнете или смените вашите чувства, мисли? Точно е да сум пиела апчиња за спиење и тоа од најопасните, ама сепак мислам дека ниедно апче или било каква форма на антидепресиви може да ми ги среди мислите и чувствата. Ако не помине време и не ги прифатите и негативните чувства како дел од животот, ќе создадете контра ефект и зависност од секакви антидепресиви. Наоѓање на занимации, хоби, серии, филмови, креирање, готвење, шетање, учење нови сфаќања на нештата... сето тоа се најмоќни антидепресиви. Така полесно се контролираат чувствата и негативните мисли. Барем ја така мислам. Бидејки сум од тие што имаат почесто негативни мисли и напнатост, но никогаш не би се потпрела на некоја супстанца или природна била или незнам што.. да ми ги среди мислите и чувствата. Правете го тоа што ви ја исполнува душата и ве прави среќни, но тие нешта да не бидат нешта кои носат негативни последици за вашето психичко здравје. Заштитете се од немири и психички оптеретувања.
Не е така лесно. Кај мене на пример, нештата што ме правеа среќен, не ме прават веќе. Не пијам антидепресиви, уште се борам, ама не знам до кога. Среќен може да ме направи сега да кулирам на Бахами, ама не може, нели
Jas neznam kako da go nadminam cuvstvoto na vina koe sto tlee vo mene Imam psihoterapija megutoa ne mi pomaga vo momentov Nisto ne me pravi radosna vo momentov
Ако има причина зошто осеќаш чувство на вина, прости си прво на себе за што и да си згрешила. Ако само така се појавува тоа чувство ќе го надминеш со потсетување што добро за тебе и за другите си направила и ценење и почитување на тие добри дела. Така ќе ти се зголемува почитта и љубовта кон самата себе. Мора да се насочиш само кон памтење и посетување на тие убави работи и ќе видидш одма ќе се расположиш. Прочитај нешто смешно, види смешни слики, насмеј се од срце. Види што е убав денов
Не се во ред вакви одговори кога темата е антидепресиви. Мислиш дека не пробале и хоби и се друго што наброја ти. Не знам зошто толку негативност спрема антидепресивите. Зошто во темата не знам за оние што пијат антихипертензиви не пишете да пешачат, да држат диета наместо хемии да пијат или на оние со заболувања на тироидата. Луѓе имајте осет што пишувате, и оставете ги луѓето да се лекуваат онака како што им е препишано од лекар.
А само на психотерапија одиш или примаш и лекови? Мораш да ја покренеш самодовербата на повисоко ниво, да се сакаш повеќе и да ги цениш секој ден и можноста која ти ја носи секој нов ден за некое добро дело да направиш.
Не се чуди како апчињата менуваат чувства и мисли, си имаат тие механизам на дејство тоа да го прават. Делумно си во право за начинот на живот и навиките кои треба да се променат и подобрат, но има сосотојби во кои најнеопходно е и да се примаат апчиња обавезно по препорака и надзор на стручен и искусен психијатар.
Primam Elicea vekje treta nedela, imam podoibruvanje me krena na noga, postojano bev vo krevet i placev, mnogu oslabnav megutoa sega za sega sum ok od taa gledna tocka Megutoa taa misla, cuvstvo bukvalno se budam i zaspivam so toa Odam na psihiterapija da megutoa togash za togash ima rezulatti
Se trudev samo so psihoterapija da si pomognam, megutoa nemozev, posilno beshe od mene Morav da pocnam da primam terapija
Добро штом си на терапија. треба време, ама мора малку и сама да си делуваш позитивно. Ајде бркај такви мисли на вина, ете како што си се покренала на нога ќе ти се покренат и емоциите на подобро, ќе сакаш да дружиш и излегуваш, ќе се опоравиш, ќе видиш, само време и совети со психологот. Имај и личност од доверба, да ти е достапна во било кое време. Еве ќе пишеш тука ќе те посоветуваме што знаеме. ќе помине
D a me dignaa na noga mnogu, mi se otvori apetitot megutoa taa mislam, deka mi se sluci stres pred tri meseci nekako ne me napusta i iskreno mi smeta vo funkcioniranjeto Ne mi dozvolluva da se raduvam, da se smeam, samo toa mi se vrti vo glava Se nadevam treba vreme
Нормално дека антидепресивите влијаат на нашите чувства затоа што го зголемуваат хормонот на среќа. Јас приметив разлика.
Има некој пароксетин успешно оставено? Читав дека се најтешки за целосно откажување. Не дека сум до таму, ама за во иднина. Стигнав до четвртинка пред коронава, ама ништо... 2-3 дена да не се напијам страшни симптоми имам. @WildMk ти мислам пароксетин пиеше.