Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.869
    Немам пиено сероксат, меѓутоа пиев друг антидепресив и го прекинав на полу своја рака. Не би ти препорачала, барем разговарај со докотор ако не дај Боже имаш нус ефекти да има кој да те следи и реагира:)со среќа:l:

2. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Немам искуство, ама лекови дадени од специјалист не се прекинуваат кога ќе ви текне. Тоа не се аналгетици или антибиотици, па да пиете по потреба. Затоа постојат докторите, и секако, контроли.

На Mitrebapomos675 и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    104
    Сероксатот се остава во консултација со психијатар има шема како се остава за да не чуствуваш нелагодност од тоа што ги оставаш ...стравот дека ќе ти биде лошо е само мисла можно е да се појават сижптоми на повлекување меѓутоа пак ќе ти кажам само психијатарот може да одреди дали си спремна да ги оставиш и да даде шема како да ги оставиш ...Дали воопшто си се консултирала со психијатарот за оставање на лекот

4. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    104
    Има некој што пие Занфекса

5. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Во минатото пиев елицеа и ми помогна многу со агорафобијата. Откако почнав сама да се справувам со тој проблем докторот полека ми ги намали и повеќе не ги земав. Но од пред пола година ми даде миртазапин 7.5 мг за спиење. Многу ми беше потребно нешто да ми помогне. Првите 2-3 недели дали беше плацебо или реално, ми помагаше. Но потоа престана, и настана пекол. Минатата недела имав средба со мојот доктор и ми рече заедно со миртазапинот 7.5 да почнам да земам и деметрин од 10 мг. Првата вечер испив 5 мг деметрин како за проба и ми помогна. Но понатака повторно како и цело апче да не е доволно.
    Ме интересира, дали некој пие миртазапин (без разлика на дијагноза) и која доза? И дали некој од вас пиел антидепресив во комбинација со бензодиазепин?
    @GrimTheReaper спомна дека пиеш миртазапин. Која доза ја пиеш?

6. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Јас пијам elicea и до пред некој ден заедно со melatonin за спиење.
    Не знам каков вид е бензодиазепин, па пишав затоа што спомна за спиење дека се твоите.

7. Ace 555

Ace 555 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    KaZete nesto za eliceata? Imam 34 godini i podolg period imam problemi so panicni napadi, veke 3 meseci ja piam eliceata ama osven sto me ispiva, drugi pridobivki nemam od nea Najubavo mi e koga ke se napiam xelex od 0.5 odma mi se otvori i apetit i se osekam mnogu ppdpbro, no ne znam kolku vreme smeam da gi piam? Nekoj iskustvo so eliceata da kazi, znaci imam strav, P. Napadi, drhtanje na celo telo,tesko zemanje vozduh, dajte nekoj sovet? Blagodaram

8. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    104
    За три месеци доколку не осеќаш подобрување или нема ефекет консултирај се со психијатарот може ќе ти ја смени терапијата ..хелексот се користи за да и помогне на елицеата додека го постигне дејството на елицеата не се користи долго но и затоа консултирај се со псухијатарот..а што се однесува до паничниот .напад прво што треба да знаеш е дека ништо лошо од него не може да ти случи во тие моменти треба да бидеш што е можно посмирен длабоко да земеш воздух и полека да го испушташ ..не се секирај се што во тој момент си мислиш нема да се случи овие техники на самоконтрола и смирување ќе мора да ги разработиш со психотерапевт...Секое добро ти посакувам

На Ace 555 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Дали ја пиеш сабајле или навечер?

10. Ace 555

Ace 555 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Sabajle

11. Ace 555

Ace 555 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Blagodaram Anksa

На Anksa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252

На своја рака ги земаш, или по препорака на стручно лице?

13. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Зборувај со психологот дека си поспан, па да ти ја префрли навечер. Истото ми се случуваше, не можев никако да функционирам преку ден. Сега ми е супер. Во однос на ефектот, мораш и сам да си потпомогнеш. Нема ни малку ефект? Најдобро да зборуваш со психологот. Јас пијам само elicea моментално, повеќе од еден месец и можам да кажам дека има некоја подобра граница. Еве пример паничните напади не ми се толку чести.

Не се разбирам многу и не би знаела како да ти помогнам. Зборувај со психологот/психијатарот и нека ти ги смени навечер да ги пиеш. Се надевам дека за брзо ќе бидеш подобро. Ако ти треба нешто, пиши ми слободно. :hug:

14. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Сигурно од стручно лице бидејќи нели на рецепта се.

15. Ace 555

Ace 555 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Po preporaka na psihijatar od Sestina, ama gi imam prekinato dva pati po 10 dena, mene me maci toa sto od kako pocnav so eliceata ni kafeto ni cigarite veke ne mi se slatki, A bez niv nemozam da funkcioniram

16. Ace 555

Ace 555 Активен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Poi a vie navecer Li gi piete, i dali se od 10mg?

17. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Да, веќе 10тина дена ги пијам навечер. Пред тоа наутро пиев елицеа, навечер мелатонин. Од 10mg се.
    Откако ги пијам навечер немам веќе поспаност преку ден.
    За да имаат ефект не ги прекинувај, следи ја дозата како што ти е препорачано. Јас до сега сум задоволна, се надевам дека ќе помине се'. Мораш и сам да веруваш во тоа и најважно е да имаш поддршка.
    Во однос на кафето и цигарите не знам дали има врска искрено.

18. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Претпоставувам во комбинација со Хелекс?

19. Anksa

Anksa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2020
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    104
    Здраво
    Дали е можно за време на циклус да се зголемат сите симптоми т.е да сте во полоша состојба отколку претходно..мене ми е трет ден од циклус со обилно крварење и се чуствувам полошо..Ве молам доколку некој има вакво искуство да сподели...Фала

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.086
    Допаѓања:
    14.869
    Даа, мене 2недели пред добивање ми е ужас, па и додека имам добиено така така, значи само една недела подобра:D:D:D