Па имав ептен стресен момент пред недела дена и многу ми се смени метаболизамот. Имам гадење ама претпоставуваж дека е до апчињата. Така да не знам губењето апетит на што да го препишам, на стресот или на апчињата.
Јас моментално дојам и пијам сертралин ( золофт, асентра) мислам дека истите се дозволени и во бременост. Знам колку ти е тешко...
Jas sum na terapija Elicea od 10 mg od Juli, bi sakala posle prekin na terapijata da probame so partnerot za bebe, pa bi sakala da prasam nekoja clenka kako go pominala toj period na prekin na terapija, bremenost , mn mi e strav Patam od anksioznost i depresija ( imav stresen period vo koj mi se pojavi depresijata ) Bi bila blagodarna dokolku nekoj spodeli iskustvo
И јас имав страв како тебе и разговарав со психијатарката. Ми кажа дека не е проблем да се остане трудна, нема никаков проблем. Ама веќе кога ќе си трудна се прави прекин на терапија, и ако има потреба после 6 месец пак се продолжува со терапија. Ова од нејзино искуство и немало последици за бебето и мајката.
Jas dodea primam terapija ne bi sakala da probam, od koga ce zavrsam so terapijata , taka mi kaza doktorkava moja deka ne e vo red da se prima terapija Megutoa se plasam kako ce vlijae na mene prekinot na terapija, i red dr raboti , da ne treba pak da se vratam od toa mi e mn strav
Искрено и јас би сакала така, прво да прекинам со терапија па после бременост. Ама јас сум со сертралин (асентра) и бил безбеден антидепресив за време на бременост и доење. Сепак зависи пред се од мислењето на докторите, составот на лекот, ситуацијата на пациентот. Најдобро да се консултираш со гинеколог и психијатар.
Дали некој има пиено доза од 140мг Занфекса хр? 75мг сабалје и за ручек 37,5? Килажата ви се зголеми или намали?
Ајде и тука да прашам, дали има некој што е на антидепресиви а пие и контрацептивни апчиња? Треба да почнам со контрацепција ради хормонски промени, ама дека веќе сум на антидепресиви страв ми е како ќе биде.