Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Мораш да разговараш со психологот или гинекологот за да видиш дали таа терапија одговара со таа.

2. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Мене Каликста ми помогна многу 90 посто сум како старата јас истите желби ли се вратија и задоволства..

На Trajce1981 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    14.897
    @hellocity која е разликата помеѓу сероксатот и каликстата..?

На Trajce1981 и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  4. Jana10

Jana10 Нов член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, da prasam iskustvo dali ima nekoj so zemanje isklucivo na helex?
    Na momenti osekjam neopravdan strav, panika od guzvi?

5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Дали е можно после прекинување на АД да се поремети циклусот?

6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Други состави, сероксатот е само за серотонинот а каликстата мислам дека е и за допамин и сератонин..Антидепресиви од различни групи.

На Alisa22, cresa-jagoda и eliesaab им се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.603
    Допаѓања:
    14.897
    Помага за смирување.

@hellocity фала ти.

8. Dandra

Dandra Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2020
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    766
    Jas eptem se zdebeliv od tie apcinja i heleksot moze 20 kg gi prekinav i sea sum ok ali nikako da oslabam

9. Romantic

Romantic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    215
    Мислам дека е индивидуално. Јас ја пиев 3 години и немав никакви промени во тој поглед.

10. Bojana890

Bojana890 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    252
    Хелексот е за смирување, и не го препорачуваат да се пие самостојно, затоа што предизвикува зависност.
    Обично е придружник на антидепресивите во првиот месец од почетокот на терапијата, додека почнат да дејствуваат, потоа се прекинува со Хелекс.

11. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Здраво. Може ли да споделиш подетално за искуството со овие таблети. Поради која причина почна да ги пиеш, што чуствуваше пред да ги почнеш а што после? После колку време почнаа да делуват? Имам потреба да пијам нешто поради анксиозноста, стресот, депресијата, често променливо расположение, лоши мисли што веке чуствувам дека излегуват од контрола и не можам баш секогаш да се контролирам сама. Чуствувам страв од некои работи, сето тоа пропратено со забрзано срцебиење, возбуда.. Од неодамна пробував со Неолексан ама баш никаков ефект не почуствував. Секако ке се консултирам и со лекар, но би ми значело и искуство.

На Dandra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Ај ако сакаш пиши ми несакам толку интимно да навлегувам од кои причини иначе неолексинот за мене е витамин за мојата депресивна состојба н си фрлајте пари за џабе тоа не е за депресија туку е за благ замор, иначе има различни депресии јас патам од една што ми е како опсесивна неможам да едам на едно место, брза ум исплашњ,а пиши ми порака.

13. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.829
    Допаѓања:
    2.565
    Е сега вака јас пиев елицеа и заласта. Гледам тука дека на некој не му отвориле апетит елицеата ама кај мене имаше огроомен апетит дури и четри пати во денот јадев. Со нив качив килажа и подоцна психијатарот ми ги смени заластата со азолар. Можам да кажам дека заластата се многу подобри во однос на азоларот, повеќе помагаат ама затоа имате неверојатен апетит. После менувањето на лековите се решив јас скроз да ги прекинам од причина што многу се здебелив иако уште не сум дооздравена. Па сакав да ве прашам дали некој успеал да си ја врати старата килажа? Дали се враќа назад состојбата(мислам за тие потешки периоди што ги имав кога не бев во ред)? Има некој искуство со прекинување на лекови на своја рака? Јас од што се здебелив толку пијам дури два вида чаеви и апчиња за слабеење. Незнам како да ми се изгуби апетитот на друг начин. Зашто имав периоди кога полудував зашто ми се јадеше. Преокупирана сум со тоа како изгледам, знам дека не треба изгледот да е на прво место ама мене ми е битен. Ама од што се здебелив некои 2 месеци немам излезено од дома, па сега видете колку сум преоптеретена со тоа. Ај да не должам многу само сакав да кажам дека стварно ми е проблем килажава, а други апчиња што може да помогнат без да отворат апетит ми направија поголем проблем кај мене.Полошо ми беше кога си бев сама свој доктор. Некој знае решение за мојов проблем?

14. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Јас пијам 3 месеци каликста немам никаква килажа плус бидејки и јас порано си го имав овој аптетит ама брз ми е метаболизмот и мн пешачам психологот ми кажа многу да бидам активна на тој начин делуваат повеке антидепресивите.

На Dashing:) му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    920
    Допаѓања:
    671
    Здраво девојки. Пред неколку години психијатар ми препорача да пијам релаксан поради стрес и нервоза и супер ми беа, пиев два-три месеци и ги оставив. Сега пред два месеци исто така поради стрес и нервози на своја рака си земав неолексан поради позитивните коментари кој ги прочитав за нив. Испив една кутија , осетив мало подобрување, ама ништо посебно. Од кога престанав да ги пијам не ми е добро воопшто. Се будам многу уморна, немам сила за ништо, како воз да ме прегазил. Се сомневам дека е од нив бидејќи ништо друго немам променето во животот. Можно ли е вакво нешто да се случи како последица од неолексанот? И уште едно прашање имам, што друго би можела да земам на природна база за смирување? Многу сум нервозна и многу плачам, за се и сешто..

16. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Јас пиев неолексан и баш ама баш никакво подобрување не осетив од нив. За смирување најпрво се препорачува магнезиум + Б комплекс, доколку не ти помага тогаш консултирај се со психолог/психијатар за соодветна терапија.

17. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Здраво, имам 16 год пијам заласта 5мг навечер и золофт (асентра кај нас у мк попозната) два пати на ден од 5мг пијам веќе 18недели 3месеци пиев заласта по пола од 5мг а сега цело апче, и хелекс по потреба секој ден кај мене:D ја само се здебелувам друго ништо не добив во овие 18недели, па ме интересира дали некој има искуство со овие лекови? :|

18. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Дали ти ги препиша доктор овие лекови? Овие лекови несмеат да се пијат под 18 години никако.. Хелекс ај така така ама заластата е лек за адолесценти над 18 и возрасни

19. Almin

Almin Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2019
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    17
    Да од психијатар мисе препишани и секој месец одам на контрола.

Пробај дасе префрлиш на iqos ја веќе 2месеца само iqos пушам тоа нее толку штетно.

Последна измена од модератор: 11 март 2021
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    ЈАС ВЕЌЕ МИЗЕРНО СЕ ЧУСТВУВАМ СЕКОЈ ДЕН СЕ ПОДЕБЕЛА НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ ВЕЌЕ А БЕЗ ЛЕКОВИТЕ НЕ ОДИ НИКАКО...;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(;(