Можеби, можеби, можеби.. Се тоа се само наши претпоставки, а како се чуствува лично членката си знае. За се останато ке одлучи психијатарот. Јас убаво знам што пишав, и баш никаде не пишав да пие лекови, немам право да кажувам такво нешто, како што ти немаш право да кажуваш како лековите наместо подобро уште поголем проблем ке направеле. За мојот проблем не можеш ти да испаднеш крива, но од твоето мислење погоре, може некој да се почуствува лошо. Погледни од туга перспектива, не само од своја.
Не би знаеле ние што може да ти помогне. Воопшто не е срамно да посетиш психијатар, тоа е нешто најнормално како секој обичен преглед. Има прекурсори на серотонин кои помагаат при благи форми на анксиозност како L- триптофан и 5 хидрокситриптофан, но се со консултација со психијатар. Лунербата нема такво дејство.
Bas zaradi vakvi mislenja ima stigma kon mentalnoto zdravje, lugeto se stiskaat, ako e potrebno da pie ke pie eve jas pijam antidepresivi so meseci mnogu sum podobra od porano, ako e obicen stres bi minal za 1 den ama ako toj stres trae podolgo podobro nekoja terapiicka da se zeme.
Го чуваш ли извештајот од последната посета? Ако да, може да земеш и со тоа, не мора рецепт. Не може да останеш без апчиња до наредно гледање. Друг пат, не се оставај така.
@Blondie715 Така е правилно, не може некој да ми каже земи Елицеа, супер се, и јас слободно да земам од аптека. Секој антидепресив не одговара за секоја состојба, секоја доза не е правилна и неговата употреба не е секогаш морална. Всушност, има начин како да се земаат првенствено и како се откажуваат, од здрав прав човек, ако земеш поголема доза, а не е адаптирана во однос на иницијалната конзумација, мал милион симптоми може да се јават, кои воопшто не се пријатни. Среќа не сум налетала на такви аптеки, ама ич око нема да ми трепне што ќе ги пријавам. Тука во ск, освен во одредени населби, теорија нема без извештај или рецепт да ти дадат. Докторот учел и тоа му е работа, не може секој да си биде доктор сам на себе. Напротив, поголема штета прават, него услуга на населението, само и само за профит.
Не , линеарната се нешто како комбинација од витамини за смирување а антидепресиви се нешто сосема друго.
Zdravo Bi sakala da prasham nekoj so iskustvo na otkazuvanje na elicea ? Jas sum vo procedura na otkazuvanje postepeno
Jas piev 7 meseci 10mg i pocnaa postepeno da mi ja isklucuvaat. Na 7.5 dve nedeli, pa 5mg dve nedeli, pa 2.5mg nedela dena, pa preku eden den dva pati i eve me dobra sum mesec dena. Samo prviot den koga, skroz bev bez terapija dobiv neli napadi na vrtoglavica, kako da levdis, ali traese okolu dva saati. Mi prepiracaa tie denovi bez mnogu zamor, jas si odmarav. Mnogu e bitno pod nadzor da bides i postepeno da odi toa. So srekja
Може ли некој да ми каже мислење за доктор Љубинка Спиркоска од 8ми Септември. Дали е добар дијагностичар, дали препишува соодветна терапија, каков и е пристапот и слично?
Jas. 2 meseci sum bez AD. Povremeno ima panicni napadi, amane obrnuvas vnimanie. Pesacenje mnogu i bilo koja druga fizicka aktivnost. Jas imav sega kriza golema, neuspesna bremenost imav, ama ne se vrativ na AD. So dvizenje, vezbanje i pozitiva, nadminuvam