1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    5.607
    Да, можно е. Индивидуално е колку ќе траат ама не би требало повеќе од неколку дена.

На crvec му/ѝ се допаѓа ова.
  2. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.196
    Допаѓања:
    2.401
    Да, пример да те фаќа дремка, зголемена нервоза, зголемен или намален апетит... До максимум 10 дена треба да трае. Важно е да не е наеднаш зголемувањето, туку пополека. Сигурно психијатарот ти објаснил. Доколку нус појавите траат повеќе дена, консултирај се со психијатарот.

3. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Пијам сероксат од 20 месец дена. Сега ми зголеми на 30 и од вчера почнав да пијам. Ама така чувствувам немир и како ми се сечат нозете. Инаку ми ги зголеми бидејќи имам мн трпки во рацете.

4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.683
    Имате ли оставено еден ден да не пиете тој ден да пиете алкохол, лето е журки а вие апчиња ги пијам со месеци неможам ни капка на излегувањата да не пијам.

На Hope 28 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.848
    Допаѓања:
    5.607
    Можеш да се напиеш едно пиво или чаша две вино, едно мохито пример.Не треба да претераш до пијанчење и да не пиеш жесток алкохол како вотка, коњак..
    Прочитав пиеш хелекс, само хелексот не го пиј таа вечер, антидепресивите можеш.
    Јас пијам само занфекса и слободно си пијам едно мало вино на излегување. Пиво исто слободно си пијам или коктел.

6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.683
    Хелекс пијам еднаш месечно, само антидепресив пијам пред спиење, ми е страв да не се деси нешто хаха :D

7. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne, jas sega proveruvav hormoni, super mi se, osven anti tpo mi e vo vis, ama toa od covid vakcinata mi e mislam, iako nikoj ne moze da mi potvrdi. Elicea piev 8 meseci, vekke nekolku meseci ne sum na AD i proveriv hormoni, super mi se. Jas proveruvav fsh, lh, tsh, prolaktin, insulin, anti tpo. Ne znam koi te interesiraat, ali generalno ne vlijaat na hormoni

На poi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    Здраво, дали имате трпнење на екстремитетите, и чувство на жарење?

9. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    106
    Devojku dali nekoj piel respiridon antipsihotik za OKP i anksioznost?

10. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Мене сакаше психијатарот спремен да ми дај.. Најдов еден многу подобар и по негова иницијатива пробав со Анафранил.. Никогаш во животот не ми било подобро. Трицикличен антидепресив постар и одамна неупотребуван.. Страшно беше за навикнување на почеток ама помина.. Според мене вреди да се проба пред да се дадат антипсихотици.

На Minhen987 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hope 28

Hope 28 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    106
    Za sto ti bea dadeni? Fala ti na odgovorot :l:

12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Исто.. Окп и анксиозност. Ортаков во Систина, сепак немој на своја рака, оди зборнете докторот е злато.

13. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.837
    Допаѓања:
    3.185
    Кога ќе прашам лекар - вели дека не е тоа, дека е до мене, до навиката.
    Имено, кога нема да се напијам таблета (занфекса, во случајов), дали оти не ми е препишана за да си земам ново кутивче, дали оти, не знам, сум заборавил - мене ми се врти. Јас како да тонам во земја.
    Исто, сега ми ја намалија терапијата, наместо од 150, пијам од 75. Дали е нормално што ми се врти и, некако... Не ми е океј, ко да сум зависен.

14. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    227
    Луѓе одете на контроли. Нема добри и лоши антидепресиви. Кај секој организам различни лекови делуваат. Исто како кај главоболката кај некој делува аналгин, кај друг кафетин, ибупрофен итн. Пример ако процениле дека ви треба додатен лек, значи ви треба.Ако не сакате да го земате подобро сменете го психијатарот зошто не му верувате него и на неговите совети. Пред се треба да имате доверба во тој што ве лечи.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crvec

crvec Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    13
    искуство со Лирика некој?

16. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.914
    Искуство со Депрозел (пароксетин)? Пиев Елицеа 10 мг повеќе од година време без ефект. Сега ми ја заменија со пароксетинот ако имс некој пиено (депрозел, сероксат) да каже искуство? Исто и на килажа како влијаат бидејќи од Елицеата качив многу?

17. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Јас од депрозелот качив многу и еве некое време го прекинав ама се чувствувам ужасно.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  18. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Вчера ми беше многу тешко, ме гушеше нешто и како камен да имав на градите. Мајка ми ме примети ми вика што си пребледела толку ајде да одиме на лекар. Излегов истрчав два круга колку да ми помине тешкото. Ме изнервира ситница што другарка ми ми стаила сеен на порака кога и пишав дека ми е претешко, потоа таа се извини и зборувавме ми даваше совети како да се извлечам од ова. Ја разбирам на одмор е со дечко и цело време шетаат некаде и нема пристап стално до интернет, и барем се интересира за моето дравје. Но муабетот ми беше дека никогаш до сега не сум била таква, бледа, почуствував студенило по лицето, и како камен да имав на градите не можев да дишам. Дали на некој му се има случено ова одкако оставил антидепресиви? И секоја ситница да го погодува.

19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.683
    Дали ке ми прават проблем за антидепресивите сакам да полага возачки испит? Да не е забрането за луѓе со ф дијагноза панични напади?

20. Marble

Marble Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2021
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    204
    Не знаев каде да го поставам прашањево па мислев дека овде е најсоодветно. Имам голема количина на останати лекарства (дијазепам, мендилекс, хелекс) кои не сакам да ги фрлам, меѓутоа не сакам ниту да ги дадам на некого затоа што сепак станува збор за силни лекарства кои можат да бидат злоупотребени. Дали можеби знаете некоја установа каде би можела да ги дадам, или пак во некоја аптека каде што би ги земале?