Кои хормони треба да се испитаат за депресија и анксиозност? Јас пијам Занфекса ХR 75mg сабалје и 37,5 на ручек. И Лорсилан си терам скоро секоја вечер по пола од 2,5 мг. Вие на колку време оддалеченост ги пиете?
Не се испитуваат хормони, психијатарот ти ја одредува терапијата врз основа на разговор/тест. Занфексата јас ја пијам наутро и навечер. Ама ти бидејќи пиеш и лорсилан во ред е таквата шема како што ти е до сега.
Немој еглонил да пиеш. Само во Источна Европа се дава, на запад е забранет.. не се сеќавам зошто. Акутно делува.
Пие ли некој Хелекс од колку мг пиете за анксиозност и колку пати на ден и дали помага за спиење се будам кон 3 и тешко презаспивам
Ми го дадоа само 2 недели да го пијам, заедно со редовната терапија, баш поради проблем со гадење ( направени се детални испитувања, немам проблем со желудникот и сл). Ама доста чудно се чувствувам од него… успорено. Ме замисли @WildMk со ова, а доста и верувам на докторката. Хм…
Искуства со откажување на сероксатот? Посебно ме интересира за оставање наеднаш и како после се чувствувате? Може и во лична порака.
Не треба да се испитат хормони.Шемата за Занфексата ја одредува психијатар,според соодветната дијагноза,во пракса најчесто сум се среќавала со една доза наутро друга навечер, но сепак консултири се со психијатарот.
Мајка ми го пиеше повеќе од 10години,но психијатар постепено и го намали и на крај за 1 недела го прекина.Мое мислење како ќе се чувствуваш ако наеднаш престанеш да го пиеш многу зависи од тебе. Сум имала искуство со луѓе кој што редовно пијат и на крај прекинуваат и паѓаат пак во депресија,но сум имала случај наеднаш престануваат и немаат проблем. Се зависи од тебе, од твојата психа.
А да почнеш да медитираш, наместо анксиолитици да пиеш.?Мислеш дека тие ќе ти го решат проблемот?Подобро ако не можеш сама да се избориш, оди на психолог, разговорот може да ти помогне, бегај од медикаменти..
Не знам за каде е прашањево, дали и како намалувате осетливоста од жешко време заради заласта? Имено не можам да трпам, а заради син ми морам и од сабајле на сонце да одам. Совет нешто било, бидејќи морам јас да одам
Nekoj iskustvo so Elicea 20mg gi piam vekje 20dena no slab efekt na podobruvanje.. gi pijam poradi panicni napadi i agrofobija
Зошто не се консултираш со психијатарот? Има голем избор на антидепресиви. Елицеата е понов производ и затоа ја форсираат. Но, има и други ад чија намена е токму и за несоници, а се земаат навечер. Не значи дека ако нештото е дадено, ќе биде доволно или правилно за тебе. Разговарај со него/неа и прашај за алтернатива, ако сметаш дека не ти одговара и помага.
Јас бев година ипол на Елицеа но ефект осетив некаде после месец и половина. Почекај уште некое време ако не бива консултирај се со психијатарот.