Имам кутија Елицеа 10ка ако на некој му треба. Ова за Кавадарци. Се префрлив на Пароксетин и овие ми останаа. Не се ни отворени.
Јас од Елицеата многу се здебелив. 2 месеци на Пароксетин качено само кг. Со Елицеата 13 качив за многу краток период.
Јас бев 2 години на Елицеа, не качив ни едно кило. Не ми е јасно баш на кој принцип антидепресив би те здебелил…
Повеќе фактори се во прашање ама факт е дека дебелеат. Како прво и прво серотонинот директно врз апетит влијае а најверојатно влијаат и на искористување на внесените калории.Кај кого како индивидуално е и зависи од антидепресивот.. Од флуоксетинот на пример се симнува килажа. И јас бев на Елицеа околу две години и уште се мачам да си ја повратам нормалната тежина. Пред ад воопшто не варирав со килажа. Најбитно е да делува ад вишокот кг ќе се симнат.
Sakam da prasam dali antidepresivite teraat na spienje i ve pravat pospani celo vreme konkretno za seroxat❓
Zdravo, pred dve godini od psiholog mi e kazhano deka imam napad na panika, pocnav da pijam lekovi i sega mi e mnogu podobro duri ne mi se ni slucilo da imam napad na panika celi 8meseci, i dodeka sedam so drustvo pijam od alkohol samo pivo nisto drugo, dali mozhe nesto da mi se desi sto porucek pijam antidepresivi a nevecer pivo?
Namalen apetit imas od depresijata, od demetrimot ne! Prodolzi so terapija ke pomine Mene pa naprotiv, liceto dodeka bev so terapija mi bese staklo cisto. Ocigledno kaj sekogo razlicno
Ма каква депресија полошо апче од деметрин нема а и точно ти е напишаното дека на секого различно му делуваат лековите
Jas ubavo uskustvo imam i do den denes ako imam nekoja stresna sostojba si pijam pola demetrin i dobro mi e. Sekoj razlicno
Ве молам за помош, имам страв да почнам да примам поголема доза. Значи, пиев 75мг наутро и 37,5 мг псоле ручек Занфекса ХR. Сега треба да почнам со 150мг, плус од понеделник почнувам нова работа. На 30 год, пак со терапија, аман. Од 20 се мачам и анксиозност и депресија
Штом почнуваш нова работа баш ќе ти одговара поголемата доза, не знам зошто страв. Јас сама и предлагам на докторката за да ми зголеми доза ако гледам дека континуирано не сум ок. И зошто толку трагично го доживувате тоа што пиете терапија? Ако имате пример хипотиреодизам ке пиете еутирокс цел живот. Јас би ги пиела радо цел живот ако морам само за да не се врати депресијата.