Jas odev kaj Vera Tipko i od prva sredba me proceni, mi ja pogodi terapijata i eve sega sum 6 meseci i poveke bez terapija, samo po potreba demetrin. Solenka e za cena, ali e super dijagnosticar Btw ne znam kako mozele od elicea, pravo na paroxeten da te stavat, toa e od edna vo druga krajnost, ali ne sum doktor. Jas se srediv so Elicea za 8 meseci
Др. Вера Типко е првиот психијатар во мојот параграф. Едноставно не се пронајдовме, а цела година посветив кај неа, може дијагнозата ми ја погоди, али терапијата не.
Девојки не знам каде да го поставам прашањево па еве тука ќе прашам. Периодов сум напната и брзо се нервирам. Ова е зафркнатото, многу често се вознемирувам, дури и без причина. Знае ли некои кои апчиња може да се купат без рецепта за смирување? Повеќе ми треба да ме релаксира поради тоа што се вознемирувам многу често. Знам дека диазепам и хелекс идат на рецепта, а да идам на психолог не можам периодов.
Здраво имам 17 ипол год, пијам сексаат 20мг два на ден, и диазепам од 5мг по потреба, веќе сероксатот 6месеци го пијам сероксатот но нема промени мислам дека е плацебо само дебелее а пред тоа бев на золофт (асентра) два на ден и заласта 5мг 5месеци непомагаа, дијагноза мие F92 некој кој има искуство со сероксатот нека јави.
Здраво. Веќе два месеци пијам елицеа, ама имав нус појави од неа. Намалено либидо. И психијатарот ми ги смени и ми даде да пијам занфекса. Ме интересира дали некој има искуство со овие антидепресиви и дали има несакани дејства од нив.
Sentisot najbrzo dejstvuvaat, ova od iskustvo ti kazuvam, ne znaci deka kaj sekoj e taka. Probaj prvo prirodno, ama ako nemas podobruvanje za mesec do dva, ne cekaj, odi si na lekar @ivanamackica
Колку време и треба на зепирата АД да делува? 2ипол недели од кога почнав со терапија но имам само намалување на паничните напади друго ништо не се подобри во однос на расположение,мисли..
Sekoj razlicno. Mene Eliceata za mesec ipol mi deluvase, kaj nekoi sto gi poznavam pobrgu. Bitno ne se otkazuvaj od niv, min 6 meseci se pijat za da ima podobruvanje. Jas bev na Elicea 8 meseci i posle postepeno gi isklucivme Btw Zepira ili Elicea, isti sostav ti se.
Decki.. Znaci, sto da ti kazam.. ista situacija. Piev 9 meseci Zapira od 10 po sovetuvanje na Psihijatar, i zelbata za Sex na NULA. Sega e malku bolje, prestanav pred 1.5 mesec.. no imam.. valjda se toa nuspojavi. Koga gi mrdam ocite levo i desno imam kako trnenje vo predniot del na liceto, nosot, ustata.. i toa samo za sekunda kako da tegne nekoj nerv. Ako se napijam pola 5 mg.. pominuva. E sega vo ovoj period imam i dosta bolki od sinusitemoze e nesto i od toa (mada prethodnite godini ne dum imal takvo cuvstvo).. bidejki sum malku "hipohondrik", aj pomagajte so moze da bide ?..
Луѓе помош ве молам.После 12 години пароксетин 20мг др. ми смени со асентра 50мг и деметрин 3 пати по пола затоа што не се чуствував добро.5 дена како се префрлив на новиве таблети ама имам страшна вознемиреност и депресија.Има ли некој кој вака сменил терапија да ми каже за колку време да очекувам подобрување?
Здраво, дали на некој му се шират зениците од антидепресивите? Една недела на занфекса и Заласта сум.
Zdravo na site, imam mnogu tezok problem vo momentov i ne znaev kade da se obratam na drugo mesto... Stradam od depresivni cuvstva i misli veke 4 meseci, online se konsultirav so licenciran psiholog od stranstvo koj mi ja dade dijagnozata. Imam 16 godini i ziveam so baba mi i dedo mi, tie se mnogu stari i so mnogu unazadeni mislenja, pa koga im se otvoriv za moeto mentalno zdravje tie samo mi se nasmeaja i mi rekoa deka ke pomine, a koga gi prasav za opcijata da odam na konsultacija kaj psiholog mi rekoa deka toa ne doagja predvid... Veke 4 meseci se boram so ovie cuvstva i nikako da pominat. Sakav da ve prasam dali postojat nekoi antidepresivi koi mozam da gi kupam bez recepta od doktor, i otprilika kolku kostaat? Fala vi odnapred, sekoe mislenje e dobredojdeno.
Не, и не си играј со земање антидепресиви или било какви лекови на своја рака. Подобро закажи си термин на психијатар, кога веќе ти кажале дека ти се потребни лекови. Мораш да направиш консултација. Баба ти и дедо ти не мора да знаат, ако не те поддржуваат. Потоа следи го советот од докторот. Ако мислиш дека ова е неизводливо сега, тогаш пробај да поразговараш со училиштен психолог, или закажи си онлајн сесија. На аплилацијата разговор.мк има избор на психолози со различни цени.
@anastasijap4 Опиши ја состојбата низ која поминуваш, што е тоа што прави да се чувствуваш депресивно? На форумот има многу теми, можеш да пишеш во некоја соодветна. Немаш пријатели, интроверт си, имаш некој проблем кој прави да мислиш дека луѓето не би сакале да се дружат со човек како тебе, кажи го проблемот за да ти помогнеме колку можеме.. И да, психолог не дава антидепресиви, тој може да ти помогне само со разговор, психијатар може да ти даде антидепресиви само, ама тоа би било кога психолог ќе те испрати кај психијатар па он ќе ти препише, не верувам дека психолог ти рекол да земаш антидепресиви на 16 години..
Не мора воопшто никого да известуваш за да одиш кај матичен и да си закажиш преглед кај било каков доктор. Сериозно. Немој ништо да земаш на своја рака. Ептен се зезнати антидепресивите, ако не ги дозираш како треба можат да ти направат уште полошо... мнооооогу полошо. Оди си кај матичната