И јас сум немала некој несакан ефект, само што се поправив многу (мислам дека е поради другите апчиња, бидејќи сега само на асентра си се враќам во нормала). Прочитај во упатството (ако веќе не си прочитала). Ако го пишува како несакан ефект, можно е. А можно е и да биде од тие кои ретко се јавуваат, кај малку луѓе. Чим ти рекле да ја намалиш дозата, има поврзаност со тоа. Пиши дали ќе биде подобро вака. Едит: Сега проверив, моите се од 50мг.
Читав на нет кај некои им се јавило слично,па со намалена доза се регулирало. Неколку дена пијам од 25мг и не осетив до сега палпитација, па најверојатно беше од нив.
Јас откако почнав да пијам лицево многу ми е нафрла, не ми ни текна дека може да е поради АД, се додека не прочитав на нет и други на кои им се јавило таков проблем. Така да мислам можно е.
Марцикич Со години одам кај него,2 деца родив од прв до последен ден ао АД,децата здрави,прави,фала му на Бога. Изберете си и добар гинеколог кој ја разбира оваа проблематика
Сега ми е јасно зошто со месеци, ако не и година лицето ми е ужаснооо и баш ништо не ми помага... А општо и по рамената сум нафрлана, на грбот.
Nekoj so iskustvo od Mirtazapin? Pred godina dena piev Elicea, super mi bese, pa prekinav skoro 8 meseci, ali mi se desija trista gluposti mi treba nesto da me drzi mirna i da spijam. Sega ovie mi gi pisa doktorkava, jas prvpat gi slusam
Samo da odis na psihijatar cim imas crni misli ne cekaj Zakazi si termin za na psihijatar moze I od Kaj maticniot da ti zakaze termin
Здраво на сите. Би сакала да ве замолам за помош. Се работи за многу близок пријател, поточно се запознавме на работно место пред 4 месеци. Многу се зближивме, и ми се отвори. Кажа дека има депресија, панични напади. Најлошо е што има панични нападни наутро, се гуши, плачи, вознемирен , вика од мравка правам слон. И секое утро повраќа. Успеав да го убедам да го направи првиот чекор. Беше на невролог, му препишаа Зепира, има скоро 2 недели како ја почна терапијата но вика дека нема промена никаква. Јас мислам дека е многу краток период за да има промена. Па ви бе замолила за мислење и секој совет е добредојден
jas koga reshiv da si pomognam na sebe si i se obrativ na t.n procuen psihijatar Vera Mitikj totalno se unishtiv, insomnija so meseci od nejzinata pogreshna terapija, super bev pred da pocna so elicea 5 mg, dovolno beshe i tolku da me izvadi od kolosek, nema poiskompeksiran doktor od psihijatar, nikoj ne te ni islushuva shto e problemot, samo te gleda i ti pishuva doza pogolema ili drug nekoj AD i beter i beter, katastrofa e zdrastvoto vo MK site znaeme, ama nivoto na psihijatrija go bushi dnoto, shto i da kazesh tvojot zbor ne vredi 5 pari, ne daj Boze da molish za pomosh moze i da te izbrkaat i da ti lupnat ushte 300 gluposti i posle odi opraj se so mozok masakar
Dali nekoj ima iskustvo ili znae dali smee melatonin da se pie zaedno so ad? Na upatstvoto e naznaceno deka ne smee, a doktorot mi kaza slobodno da zemam
zdravo decki,imate li iskustvo so demetrin,znam deka e sedativ,ne e antidepresiv,konkretno za zgolemen stres i ankcioznost