Da jas imav problem nekoi 6 meseci ili skoro godina vaka koga ke razmislam ama eve pred 3 meseci mi doga tocno na vreme a pijam elicea od 10 mg i qupin od 25 mg za spuenje koj isto taka bil i antidepresiv so stimulacija na spienje i pisihijatarot mi rece da gi pijam navecer po dve apcinja i do sega super mi deluvaaat za sve sto sakas pisi mi kas sum tuka backi i guski toa ni treba najveke ❤ megutoa bev na genikolog i mi dade na dva tri pati razlicni apcinja i mi vikase sekako edni od ovie ke deluvaaat i ke si dobivas redovno i taka i bese eden mesec edni drug drugi tret treti i ma tretite dobiv
Mrs za doktorot i ne pimaga ama IC nemoj sa se lazete samo pari ke vi zema i tolku ke vi objasnuva kako funkcionira mozokot i toa se negovite strucni ponasanja stvarno covekot e samo da ve navede na pari i gospod go kazni i pocna da kuca na ednata noga sve se vraka kako bumerang i sve se vraka sve se plaka za toa sto mene i na milion drugi im go napravil od zdravi deca sto mozel da gi izleci za 4 do 5 dena on gi ima napraveno teski narkomani na heptanon/ metadon samo radi profit da mu doagaat sekoj den a voopsto ne mu bilo gajle za nivnoto zdravje i nivnata bolest . Sram da mu e do den denes od mene i od poveketo luge sto gi ima zaebano pa zatoa kuca gospod e golem a da ne kazam sto uste gospod go ima kazneto dzabe mu se site pari !!!!!!!!!!!
Jas sum go piela pa prekinala pa sega pak gi pijam ama navecer za da spijam a eliceata ne ja prekinav sega od 10mg pijqm po 5 mg ali poleka poleka taka da i dvete da gi pies ednata elicea na pladne kaj 12h a mirtazepinot ts remeron navecer nema da ti steti ako ti odgovara eliceata ne ja otkazuvaj jas taka imam stradano bez nea ti posakuvam ubav den i se nadevam bi me poslusala zatoa sto ova psihijatar i toa mn dobar mi gi ima prepisano ako sakas vo poraka ke ti pisam za koj doktor se raboti nesakam vaka javno da go imenuvam
Treba vreme uste barem edna nedela ako ne mora da gi smeni kaj nas sega najdobri vikaat deka se elicea
Sto ti dade ginekologot i mene mi e neredovno,epten na nervoza me tera.ZA doktorot bas ubavo si kazi i kazi i drugi raboti da ne se zafrknat i drugi da lecat deca kaj nego.
Ve molam nekoj da pise iskustvo dali posle terapija so ad podolgo vreme, uspeal da bide bez ad i da bide dobro? Tolku li nema nikoj so takvo iskustvo?
Покрај добар психијатар велам изберете И добар гинеколог,не реков дека Марцикич е гинеколог,прочитајте повторно
Јас немам такво искуство,не знам на кој начин работи во однос на зависностите,но конкретно за анксиозност,панични напади и депресија мене многу ми помогна.Никогаш не ми објаснувал за начинот на функционирање на мозокот,напротив не зборува многу,освен она што е во насока на разговорот и одговор на моите мисли,чувства и сл. Јас сум му бескрајно благодарна,ме крена на нозе
Cikloprogenova no ako sakas ke ti pisam i drugite apcinja sto gi zemav kaj Dr. Palcevski ke ti pomogne mnogu on raboti vo sistina i mene posle ovie apcinja ednas dobiv a posle mi dade drugi koj mi go napravija ciklusot redoven
Година дена сум на терапија со Елицеа и првите неколку месеци беше во ред, меѓутоа од некаде октомври-ноември па навака почнав многу да имам кошмари, кои претходно ги немав. Пробав да го префрлам апчето од сабајле, но немаше промена. Зошто дури сега се јави тој контра-ефект?
Може не е од елицеата. Зависи низ каков период поминуваш, стрес и слично. Ако ти пречи премногу, појди на контрола ќе одлучи психијатарот дали да пробате со други, или друга доза.
Mirtazepinot dali ti pravi glavobolki i do kolku te tera sabajle na spienje,sestra mi so istava terapija eliceja , qupin ,i miirtazapin ne moze da stane sabajle od glvobolki i vrtoglavici do 11 saat,a legnuva vo 10? GI pie 16 dena,dali pominuva so vreme,kako e kaj tebe ako moze da spodelis iskustvo?
Дали е можно бавно труење со антидепресиви? На пример повеќе дена да се надминува дозата. Во моментот да се осеќаш добро, ама подоцна да има нус појави