Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Исто пола, не сум се напила цела до сега. Не знам од колку милиграми се.

2. KatarinaDarijan

KatarinaDarijan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Da jas imav problem nekoi 6 meseci ili skoro godina vaka koga ke razmislam ama eve pred 3 meseci mi doga tocno na vreme a pijam elicea od 10 mg i qupin od 25 mg za spuenje koj isto taka bil i antidepresiv so stimulacija na spienje i pisihijatarot mi rece da gi pijam navecer po dve apcinja i do sega super mi deluvaaat za sve sto sakas pisi mi kas sum tuka backi i guski toa ni treba najveke ❤ megutoa bev na genikolog i mi dade na dva tri pati razlicni apcinja i mi vikase sekako edni od ovie ke deluvaaat i ke si dobivas redovno i taka i bese eden mesec edni drug drugi tret treti i ma tretite dobiv :)

На choko му/ѝ се допаѓа ова.
  3. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Mrs za doktorot i ne pimaga ama IC nemoj sa se lazete samo pari ke vi zema i tolku ke vi objasnuva kako funkcionira mozokot i toa se negovite strucni ponasanja stvarno covekot e samo da ve navede na pari i gospod go kazni i pocna da kuca na ednata noga sve se vraka kako bumerang i sve se vraka sve se plaka za toa sto mene i na milion drugi im go napravil od zdravi deca sto mozel da gi izleci za 4 do 5 dena on gi ima napraveno teski narkomani na heptanon/ metadon samo radi profit da mu doagaat sekoj den a voopsto ne mu bilo gajle za nivnoto zdravje i nivnata bolest . Sram da mu e do den denes od mene i od poveketo luge sto gi ima zaebano pa zatoa kuca gospod e golem a da ne kazam sto uste gospod go ima kazneto dzabe mu se site pari !!!!!!!!!!!

4. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2

5. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Jas sum go piela pa prekinala pa sega pak gi pijam ama navecer za da spijam a eliceata ne ja prekinav sega od 10mg pijqm po 5 mg ali poleka poleka taka da i dvete da gi pies ednata elicea na pladne kaj 12h a mirtazepinot ts remeron navecer nema da ti steti ako ti odgovara eliceata ne ja otkazuvaj jas taka imam stradano bez nea ti posakuvam ubav den i se nadevam bi me poslusala zatoa sto ova psihijatar i toa mn dobar mi gi ima prepisano ako sakas vo poraka ke ti pisam za koj doktor se raboti nesakam vaka javno da go imenuvam

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Marcekic me e ginikolog objasni prvo

7. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Treba vreme uste barem edna nedela ako ne mora da gi smeni kaj nas sega najdobri vikaat deka se elicea

8. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Sto ti dade ginekologot i mene mi e neredovno,epten na nervoza me tera.ZA doktorot bas ubavo si kazi i kazi i drugi raboti da ne se zafrknat i drugi da lecat deca kaj nego.

На KatarinaDarijan му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nena Jovanova

Nena Jovanova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    1.013
    Допаѓања:
    1.308
    od 10mg se demetrinot

10. Angie999

Angie999 Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2021
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    28
    Ve molam nekoj da pise iskustvo dali posle terapija so ad podolgo vreme, uspeal da bide bez ad i da bide dobro? Tolku li nema nikoj so takvo iskustvo?

11. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Покрај добар психијатар велам изберете И добар гинеколог,не реков дека Марцикич е гинеколог,прочитајте повторно

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Јас немам такво искуство,не знам на кој начин работи во однос на зависностите,но конкретно за анксиозност,панични напади и депресија мене многу ми помогна.Никогаш не ми објаснувал за начинот на функционирање на мозокот,напротив не зборува многу,освен она што е во насока на разговорот и одговор на моите мисли,чувства и сл.
    Јас сум му бескрајно благодарна,ме крена на нозе

На Nikolina35 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
  14. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Cikloprogenova no ako sakas ke ti pisam i drugite apcinja sto gi zemav kaj Dr. Palcevski ke ti pomogne mnogu on raboti vo sistina i mene posle ovie apcinja ednas dobiv a posle mi dade drugi koj mi go napravija ciklusot redoven

15. KatarinaDarijan

Се зачлени на:
    9 јануари 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    070340348 ova e na Źlatko Palcevski brojot koj raboti vo Sistina

16. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.200
    Допаѓања:
    1.739
    Година дена сум на терапија со Елицеа и првите неколку месеци беше во ред, меѓутоа од некаде октомври-ноември па навака почнав многу да имам кошмари, кои претходно ги немав. Пробав да го префрлам апчето од сабајле, но немаше промена. Зошто дури сега се јави тој контра-ефект?

17. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.846
    Допаѓања:
    5.598
    Може не е од елицеата. Зависи низ каков период поминуваш, стрес и слично. Ако ти пречи премногу, појди на контрола ќе одлучи психијатарот дали да пробате со други, или друга доза.

18. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Mirtazepinot dali ti pravi glavobolki i do kolku te tera sabajle na spienje,sestra mi so istava terapija eliceja , qupin ,i miirtazapin ne moze da stane sabajle od glvobolki i vrtoglavici do 11 saat,a legnuva vo 10? GI pie 16 dena,dali pominuva so vreme,kako e kaj tebe ako moze da spodelis iskustvo?

19. poi

poi Популарен член

Се зачлени на:
    6 октомври 2019
    Пораки:
    1.195
    Допаѓања:
    2.397
    Дали е можно бавно труење со антидепресиви? На пример повеќе дена да се надминува дозата. Во моментот да се осеќаш добро, ама подоцна да има нус појави

20. _feminka_

_feminka_ Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2021
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    46
    Мислиш да земаш повеќе од препорачаната доза?