Јас пиев кратко Неолексан, психички се чувствував подобро меѓутоа физички многу ме малаксуваше (тоа е контра ефект), не можев да издржам и ги прекинав после 1 недела.
Поради повеќе симптоми, мислам дека би имала бенефит да почнам со терапија со антидеприсиви. Секако сакам да одам на психијатар и да добијам мислење и потенцијално терапија. Многу ми е страв, поради претходно лошо искуство со психијатри и психолози, и не знам како оди процесот, ако може некој да ми објасни. Дали кога одиш на психијатар тоа вклучува и психотерапија или само треба да одам и да објаснам што симптоми осеќам односно што проблеми имам?
Здраво Пијам антидепресиви и хелеекс скоро 3 месеци . . Но во последниот период имам кошмари премногу лоши соништа но преку ден сум многу добро Дали оваа е од хелекс или од антидепресивите споделете искуства
Миртазен за што е наменет? Колку долго треба да се пие? Дали некој го имате користено и колку сте задоволни?
Кај мене не. Зголемувањето на тежината се случува најчесто бидејки антидепресивите го регулираат серотонинот кој е одговорен и за апетит, така да кога сме порасположени имаме и подобар апетит.
Можно е од антидепресивите. Многу честа нус-појава е. За дијагностицирање, најдобро е прво да исклучат физички причини. Разговорот при дијагностицирање е информативен. После дијагнозата, треба да ти се препише терапија, ако треба. Може да е психотерапија, може да се медикаменти, а може и двете.
Zdravo, da prasam za demetrinot dali moze da go sporedite so drug ansiolitic? Dali uspiva? Opusta? Dali vi smiril panicen napad? Falaa
Закажи на лекар, немој од форумот да земаш апчиња препорачани никако. Лекар, терапија и тоа облаче поминува брзо, хормоните да се смират
smiruva panicen napad da i smiruva,megutoa jas mn,mn retko pijam po polovince od cela tableta,dali 3-4pati godisno,a nrkade citav deka oni strikno terapiski se piele,a jas po potreba,najdobro e konsultacija so strucno lice za i sto da piete
Блазе тебе. Мене ме поправија 20 кг, константно чувствував глад без разлика што и да јадев, и воопшто не ми дадоа енергија туку напротив нон-стоп ми се спиеше. Меѓутоа од друга страна расположението ми го подобрија максимално
Ги откажав парокетинот (постепено со намалување) пред 3 дена и ужасно се чувствувам, како да ми поминува нешто низ главата, осеќам струја низ главата, чудни соништа. а и времево не ми помага. Знам дека е од тоа, ама колку време ќе трае, како ќе биде понатака?
Околу месец ми траеше чувството ко струја, најнормално е после откажување на антидепресиви. Ќе помине, издржи. Хелекс пиев ко ми беше најтешко, после ги оставив и нив. И да трае повеќе време, интензитетот ќе намалува, нема да ти е толку лошо цело време.
премногу тешко ми е во моментов, докторката ми рече да пијам лекови за смирување на природна база. Дали матичната може да ми препише хелекс или само преку психијатар оди?
Може и матичната. На природна база tranquil од health aid имаа најмногу ефект кај мене, комбинација на билки се.
Не пиј хелекс. Подобро пробај до валериана капки, персен нешто. Окупирај се со хоби. Кај мене 1 недела траеше.
не можам ништо да правам, не можам да ја помрднам главата, како вртоглавица е со струја, не знам како да опишам никогаш вака не ми било ова е страшно нешто