Bez izvestaj od specijalist, psihijatar, ne moze maticnata da ti gi pise, barem mojava taka mi vikase. Pa jas si odev na privaten psihijatar, pa posle vrz osnova na toj izvestaj mi davase rozova recepta, t.e na privatno si gi plakjav
ме интересира дали некој има добиено контраиндикација или алергија од седатив или антидепресив и што се има случувано конкретно од тоа
Najloso do sega bar Kaj mene a i kaj drugi veruvam e zavisnosta.odamna od ansilan me bolese mnogu glavata.i ja otkazav terapijata
Можно е ,меѓутоа пред да ви дадат антидепресиви ве прашуваат дали сте алергични на некој медикамент? И аман веќе со зависноста,ако ги земате по шема, и во консултација со вашиот доктор, нема да имате никаков проблем да не конзумирате, ова зборам од искуство, а зависноста се создава кога земате на своја рака, кога посетувате психијатри што појма немаат, наместо да најдете психолог, и сл.
немам зависност,ги пијам по потреба,дадени се од психојатар можда пред 8години и тек сега добив шок буквално од нив,тахикардии,жештини,телото како на струја вклучено,страшно,а ги појам пред циклус по пола таблета ,значи еднаш до два пати месечно,а може и ич
Прашањето беше подруго поставено Не може алергиска реакција да добиеш после 8 години од истите медикаменти. Најчесто алергиските реакции на ад и бензодијазепами се многу ретки. Овие симптими што си ги пишала се како пред добивање на циклус, а може се и од хормонски дисбаланс. Најдобро запримети кога ти се случува и обавезна консултација со психијатарот. Може имаш потреба од промена или корекција на доза
значи мајками цел живот примаше пеницилин,годинава доби пеницилински шок и повеќе не прима ништо на база на пеницилин,не се согласувам дека неможеш да добиеш контраиндикација после долго користење на нешто,100% сум сигурна дека ми е од лекот
Да ама може и со розов рецепт. Конкретно за хелекс, матичниот лекар ми даваше розови рецепти и си купував без проблем.
Имаш ли несакани ефекти ? Прашувам затоа што мене ми ги сменија. Се издував како балон, имав вртоглавици.
Од дамна помина фазата вртоглавици. Секогаш од елицеа се има нус појави како на пример екстремно ноќно потење тежок менструален циклус итн. Мене не ме поправа ич ама ча па и си пазам што јадам. Сума сумариум мислсм дека никогаш нема да се откажам од нив. Ми се погодени.
Моментално ништо не пијам. Претходно пиев хелекс и диазепам комбинација. Мене хелексот ми беше погоден ептен. Пароксетин исто поднесував.
здраво дечки.Долго време пијам пароксетим и пред два дена утбрдија дека ноќни потења,тремор ми се јавуваат од него и докторот ми предложи постепено намалување и сведување на нула пароксетинот,а негова замена ќе биде прегабалин,прв пат слушам за овој лек.Дали некој ги има оставено антидепресивите и како поминувал низ таа фаза на повлекување,инаку сим скептик за овој лек прегабалин зашто читам за епилепсии се давал и не ми звучи баш најдобро
Мислам дека е сличен со Lyrica. Ако не е и ист. Са дава и за нерви, укоченост. Колега од работа пиеше за кичма, за притиснат нерв и силни болки. Консултирај се, нека ти објасни докторот.