Луѓе, дали смее со АД да се пие мелатонин? Покрај ад и седатив пијам и терапија за анемија. Дали има нешто штетно.?
Да, мелатонин е на природна база и не е штетно доколку се пие умерено. Јас сум го пиела во комбинација со антидепресиви.
Се чувствував подобро кога бев на терапија, особено кога пиев 3 различни антидепресиви. Тогаш само цутав, расположението ми беше врв. Веќе 5 месеци сум "самостојна", ама се чувствувам како гомно. Далеку од подобро е отколку пред да почнам да пијам ад, но не е најдобро. Се измачувам секој ден... Често психички паѓам и сум на дното. Не, не би се осудила да направам некои работи кои сум ги направила, но сакам да се чувствувам среќно и исполнето. Што мислите, вреди ли да се трујам повторно?
Не, уште му треба време на организмот да се стабилизира. Биди трпелива, голем напредок е 5 месеци да се немаш напиено. Сепак разговарај со стручно лице ако ти се влошува состојбата.
јас со терапија не бев баш најдобро,али делумно ок,а сега без сум ужас,меѓутоа имав мн нус појави од ад и затоа и самиот доктор ми ги исклучи постепено ад,т.пароксетинот
Па поарно труј се отколку да се измачуваш секој ден, секој се труе со нешто.. Кој не пие лекови у денешно време.. Не ги игнорирај твоите слабости.Ако неможеш без терапија ни е ништо страмно ни пак се труеш
Probaj i soberi sili da izdrzis, jas veke 2 god skoro sum bez AD. Imam krizi, na pocetokot poveke, sega poleka se vrakjam vo normala. Sepak ako se izmacuvas i ti e poloso, konsultiraj se so doktor
Na mala nervoza ili nekoj stresen slucaj imav bolki vo gradi, mi trne leva raka, se voznrmiruvav za mali sitnici..... Sega uste gi imam, ali vo pomala forma, vajda treba vreme
Јас пиев елицеа 10мг околу 6 месеци, ги прекинав веќе 3ипол нед не ги пијам затоа што се сеќсв суппер.Оваа недела сум многу нерсположена, плачам поради х ппричинии, вознемирена сум и депресивна, зарем е можно од што ги прекинав апчињата вака?
Postepeno li gi prekina ili naednas? Vtoro, doktor ti preporaca ili sama si odluci da gi prekines? Prekinuvanje na AD bez doktor ne e preporaclivo
дали има некој компентетнет за да ми каже која е разликата помеѓу есциталопрам и пароксетин,колку што знам се од истиот вид на лекови,антидепресиви
Не сум стручен, но мислам дека есциталопрам се дава кај поблага анксиозност, а пароксетин кај поизразена. Ако си ги прекина сама на своја рака и нагло, нормално дека ќе се осеќаш така.
јас пиев пароксетин и имав многу нус појави од нив и ми ги рекоа дека морам да ги откажам и ги откажав,но сега ми дадоа есциталопрам и гледам и на нив како нус појави се јавуваат истите од пароксетинот
Кои нус појави ги имаш? Јас имав и од пароксетинот и од елицеата, ама со елицеата бев порешителен и ги поминав.
Да сама. Снемав некое време и реков веќе не ги купувам. Имав период каде што морав да бидам силна, за семејството прво после за себе си. Водевме голема битка со член на семејствто.. Тогаш сфатив дека моето може да се контролира и дека сама сум се довела во таква состојба а ова другото не се ни споредува. Освен тие симптоми реално добро се чувствувам, сакам да ги земам лунерба, дали ќе имаат благо дејство за ваквите симптоми да исчезнат? Сама, знам дека згрешив ќе морам да закажам преглед во секој сдлучај.