Зашто во аптека не ми ги даваат Escitalopram и Arlpazolam ми викаат биле делови од некои лекови требало фирмата да ја знам не разбирам зошто
Јас колку што памтам малце ми се гадеше првите денови, немав апетит, спиев доста и уморна бев. Ама ова со сите ад е во принцип, а и многу зависи колкава доза земаш.
јас имам вртоглавица и ко занесена сум цела,неможам да се сконцентрирам,најмала доза земам од 5мг и замаглен ми е видот
Читај пред 2-3 страни мила, има неколку мислења (читај за елицеа). Или напиши елицеа во search на форумов, ќе ти излезат сигурно. @gentle.girl Да. Не сум стручна за медицински да ти објаснам, ама мене на почетокот ми се поремети циклусот (доцнење, подранување, обилно течење, повеќе денови траел, помалку денови траел... секој месец беше нова приказна)
Mene Eliceata na dva pati mi go poremeti ciklusot, primav Elicea 8 meseci, dva meseci katastrofa mi bese ciklusot, so prodolzeni krvarenja bev. Ispitav hormoni, se bese vo red i se ispistavi deka e od AD
Mene mi pomognaa, primav 8 meseci. Za efekti da primetis treba minimum 3 nedeli da pominat. So dozite kako ke primas, toa isklucivo so psihijatarot, sekoj e individualen vo toj del