Ми го вратија. Со лична карта, видоа дека е во ред и така. Тоа беше кога не можеше матичната да ми пушти рецепт имаше проблем со сервер нешто..
Ги даваат само така ко бомбони да се? Според мене, не треба ни Хелексот така да се дава, а камоли антидепресив.
Ако е извештајот со сегашна дата да. А не да се шлепаш со извештај од 2010 година. Извештајот беше 10 фена пред денот кога бев во аптека. Не се палете одма. А тоа што Дијазепам препишува матичен а не психијатар? Мене тоа ми е пострашно, отколку да одам со извештај со печат од психијатар да си земам терапија.
Не е проблем како ти или било кој пациент ќе отиде во аптека, дали со рецепта или само со извештај. Проблемот е дека фармацевтите НЕ СМЕАТ да издаваат такви лекови туку така. Не е тоа Аналгин
Одат кај близок доктор да им стави печат за да се оправдаат на крајот на месецот. Ова најсигурна информација.
Колку време пред да планирате бременост сте ги откажувале антидепресивите? (ме интересира иначе ќе прашам психолог но треба да се почека за термин)?
Е па јас одам на терапија кај психијатар со години, ни на крај памет не ми е да земам нешто ако не ми треба. Срам да ви е какви инсинуации пишувате. Луше се мачат да живеат нормално со помош на апчиња. Ако вие можете брз браво за вас, ама вака да напаѓате навиатина е безобразно.
Никој не напаѓа, реално зборуваме за пристапот до лековите. Постојат луѓе на кои им се потребни за да функционираат, и не напишав ништо во врска за тоа.
Здраво. Дали е нормално после 7/8 месеци од пиење антидепресиви и секој месец одење на психијатар да нема подобрување на состојбата...плус дозата е зголемена од 1 на 2 апчиња...
Не ги пијам јас, многу блиска личност. Почна со депрозел ама ги немаше после некое време, сега окулу 2 месеца пароксетин мислам дека се викаа.