Да, кај секој различно влијае, мене ме смирува и опушта, не ме тееа на спиење и ок сум. А елицеата може да треба кај мене да се покачи дека може е мала доза 5 мг. Дијазепамот е седатив, елицеата е АД.
Dali ima nekoj od vas so zavrsena terapija na escitalopram? Kako se osekavte pri namaluvanje na doza dodeka ne zavrsivte skroz so terapijata? Jas piev pd 10mg, veke 5ti den namaliv na 5mg ama denes mi e macno i tesko spiev, inace psihicki sum ok.
Zdravo, Eve deneska vtor den prv pat vo zivotot pocnav so terapija posle kontrola na psihijatar asentra 50 mg samo pola sabaile edna nedela dur se naviknem posle samo edno apce celo eden mesec i navecer melatonin 5 mg za spienje. mnogu me boli glavata, mi se vrti mi se povrakja mislam deka uste povekje mi se poteski simptomite? kolku vreme vi trebase da se naviknete? i dali ima dobar efekt kaj depresija prva faza i anksioza?
Zdravo veke skoro mesec dena pijam zapira odnosno escitalopram i na pocetokot imav nus pojavi gadenje i glavobolka,no eve sega shest dena mi kasni menstruacijata pa dali bi mozelo da e od niv ?
Ja da vi kazam DULSEVIA e najdobra od site ovie pogore vasi spomenati. Teloto ja prifakja ko voda bukvalno den dva tri i vekje imas rastvor vo krvta. Ja piev eden mesec pred 3 godini i mislam deka ko preporoden bev otposle. Pazete zivotot ima ups and downs sekogas no morate da se podstiknuvate da pravite nesto so ke vi donese srekja. Dal sport dal rabota nesto poput CRAFTS making...Ako ne napravis bajpas na zivotni nastani (nov list) i pokraj terapijata nema da ti pomogne nisto... Muzika za relaxation obavezno na slusalka i zatvaranje oci dok osetis masaza na mozokot od branovite na muzikata. Teloto samo dava znaci koga pocnuva da se lekuva. Mora da ide u paralela se ova spomenato. I begajte od lugje so se "krevaat do nebo od falbi" ke ve ubije. Najdi nekoj so ista maka vo živo da si pravis muabet i davanje na soveti. Tolku sum ojacan da nisto vise nemoze da me pokosi. Pak ke kazam ups and downs sekogas ke ima... bitno e kakov odbrambeni zid si izgradil prethodno. Vi stojam za soveti
Duloxetine е снри антидепресив не е класичен ссри како сертралин и има разлика меѓу име на производител односно бренд и генеричко име на лекот.
Здраво на сите, пред неколку имав зголема анксиозност и депресија терапијата беше 1 месец деметрин, и скоро 8 месеци зепира 10мг кој постепено го исфрлив. Потоа функционирав нормално до пред една недела, во неможност да одам кај саглам психијатар, локалниот ми препрепиша maprazax 0.5, да пијам 1 навечер и пола насабајле и сабајле сум заспан, плус еглнил од 50 2 пати дневно, и зепира од 10 мг. Дали има некој искуство со maprazax некако како да ми ствара кошмари и халуцинации
Здраво девојки, пиев Занфекса 1ипол година и се поправив 10кг. Проблемот е што мене тежината ми е огромен комплекс и уште пред да почнам да пијам антидепресиви и го наговестив тоа на мојата психијатарка а таа ме убедуваше дека нема да се здебелам и дека тоа е мит... Но ете искочи дека не е Сето ова покачување на килажата ме врати во истиот луп во кој што бев претходно, анксиозност, депресија, безволност итн. Потоа ми ги даде апчињата Флунисан со образложение дека овие апчиња не само што не дебелееле туку можела да се намали килажата... Јас ги пијам пола година и никаков резултат, толку сум очајна што почнав да пијам и прашоци за слабеење но ефектот е речиси невидлив, не јадам ништо а се осеќам подуена, ве молам за совет, како ја одржувате вие вашата телесна тежина во нормала, јас веќе не можам да издржам...
Јас ќе пробам да ти одговорам не сите лекови од оваа класа имаат нуспојава која го зголемува апетитот и освен што треба да се пробаат други заменски лекови индивидуално е како ќе реагира. Понатаму замастувањето во организамот кога се пијат психијатриски лекови знае да го замасти и успори црниот дроб што е плус фактор за дебелеење и затоа треба да се пијат и лекови на природна база. Воедно и седењето по цели денови не е секако на арно.
Јас се здебелив 10кг. Отвараат апетит но цело време бев на диети и пак качив на килажа. Зборев со доктори во однос на оваа тема и ми кажаа дека антидепресивите предизвикуваат задржување на течности во телото и дека тоа е една од причините за дебелеење.