Pa nz gi piev dolgo vreme ama i koga stanuvas povozrasen normalno e da imas izmeni vo teloto taka da nz da ti kazam dali od eliceata ili so godinite inaku bev poslaba kako cupe a pocnav da piam od 24 pa pauza pa pak i taka ti gledaj da se osekas ubavo pa drugoto ke vidis kako ke ti deluva pozz
Не треба на секого поединечно да му се објаснува дека антидепресивите се пијат заедно со хелекс едното без другото не оди затоа што додека едните да почнат да делуваат другите работат. Докторската работа ако ти дадат да пиеш лекови за крвен притисок не пиеш и пак се жалиш дека си имаш мака не е до докторот проблемот
Ми дадоа да пијам Золофт. Неам пиено досега антидепресиви. Дали се чувствувате поспани, уморни? Извинете за ова глупо прашање, со мало бебе сум, страв ми е да ги почнам бидејќи не знам што да очекувам. Страв ми е да не ме тераат на спиење и слично, а имам дете за гледање кое зависи од мене.
Воопшто не е глупаво прашањето... Поспаноста е позната странична последица од пиење антидепресиви. Но, сега си во фаза кога се прилагодуваш. Можно е да се намали. Исто така, на различни луѓе различно им делува и до различен степен може да си поспана. Ако си препоспана по две - три недели и многу ти влијае на секојдневието (во принцип, антидепресиви се пијат најмалку шест), консултурај се пак со докторот. Може и да ти ги замени со други.
Добар ден дечки. Од денес почнав со терапија, Зепира и Хелекс од 0.25. Дека до сега немам пиено, имам 30 години и вежбам може ли да има некој несакан ефект? Осетив како малце гадење во желудник. Дали бараат повеќе храна и течности и дали треба организмот да се навикне. Ви се случувало на вас?
Види прочитај упатството што вика, ако добро се сеќавам Зепирата предизвикуваше гадење, да. Јас пиев Елицеа (истиот лек само од друг производител), и кај мене предизвикуваше само главоболки првата недела додека се навикнав, после тоа немав никаков проблем.
Здраво.Имам анксиозно депресивно растројство.Повеќе сум депресивна, омалаксана и безволна. Бев на психијатар препишано ми е елицеа (по шема)заласта за спиење и хелекс.Дали некој ја пиел оваа комбинација на лекови.од заластата бар почнав да спијам.една недела сум на лек
И јас пијам заласта, и да, спијам.Од антидепресиви пијам Дулсевиа, пет недели, има некое минимално подобрување, но добра не сум!
Заласта е антипсихотик името на лекот е оланзапин и е одличен лек понатака елицеа е антидепресив и Хелексот е седатив сите овие се даваат заедно во различни дози и се работи секако за високо квалитетни лекови. Треба да се земаат подолго време и треба да се контролираат редовно симптомите и дозите од докторот пример 2 пати месечно за да се евентуално нешто менува.
Zdravo. Vekje 1 nedela sum na elicea (10mg) Dali toa sto ne osekjam emocii preintenzivno e od samiot lek ili mozebi od depresijata? Dali e uste rano lekot da deluva? Inace sum malce podobra
да елицеа е антидепресија така да од нив ти е, и не е рано баш е како што треба, штом ти помагаат продолжи да ги пиеш мислам дека ти беше што кажа дека ги пиеш во комбинација со хелекс, ако сум грешка корегирај ме, иначе да од нив е, ти помаагт и продолжи да ги пиеш.
Ne gi pijam so helex,dijazepam ama po potreba inace ne. Ne pijam antidepresivi valjda za da ne osekjam ni srekja ni taga? Hahahahahaha
па добро изгледа друга членка беше знам читав една така во комбинација ги пиела со хелекс, тебе можеби подбро ти е тие се посалби од хелекс е веќе ако нема подоброување и од дијазепамот ќе мора да се смени хаха ќе бидеш смирена се гледа тоа веднаш
Здраво , ме интересира во врска со антидепресивите и пиењето 1 до 2 чашки ракија , ние сме свесни дека не оди тоа заедно меѓутоа лицето што ги пие не може да разбере се работи за 60 годишен маж