1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Антидепресиви

Дискусија во 'Психологија' започната од lileee, 27 јуни 2011.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.653
    Допаѓања:
    39.908
    Само пола апче има испиено. Нема да и биде ништо ако не продолжи да пие

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tinkerbell22

tinkerbell22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2024
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    3.272
    Антидепресивите покачуваат хормонот на среќата-серотонинот
    Антипсихотиците ги подобруваат менталните состојби кои се карактеризираат со
    психози,се комбинираат со антидепресиви за да се подобри состојбата.

На st-el и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.760
    Допаѓања:
    40.476
    Не можеш да станеш билка од елицеа, ниту пак б6 или неуробион би ти помогнале повеќе.

На CameliaMiller, senjorita-v, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Ne bev na psihijatar. Imav ogromna bolka kaj slepoto crevo. So placenje otidov do bolnica. Problemot e so sum izlozena na mnogu stres. I uste od mala od stres mi se grcese stomakot i imav dijarea.
    Denovive e pojacano x100. Po 4-5 pati vo den imam dijarea, nekogas i povrakam, niso ne jadam, so sila. Kao ne mi proaga hranata. I mu go kazav se ova na doktorot i mi rece deka iam sindrom na nervozni creva, i deka pagam vo depresija, i deka vaka ako produzam ke zavrsam na antidepresivi.
    Da prekinam da se nerviram, da isfrlam se so mi prai stres. Ama nekam da stana takva, ja sekoj den placam, sega sum ko izdrogirana. Ocite mi pagaat i ustata mi se susi nekako.
    I so ve citav pozadi, kao vlijae na libido na serotonin, se uplasiv. A i mi e najvise strav da ne stanam zavisna. Da ne mozam da funkcioniram bez niv..
    Zatoa mislev b6 ako moze. I toa mn me smiruva
    U Skopje u Gastrotop, za istoto mi kazaa 3 pati na den po 1 b6. Nekad i po 2 ako treba.
    Drugoto so go prepisaa bese Meteospasmyl. Rece ovie dve da gi pijam, i deka ke sum bila top za 2-3 nedeli..

5. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    5.516
    А да се обратиш на психолог да поразговараш што те мачи?

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Треба. Ама од темана не глеам некој вау да го фалат.
    Кај Тина Васков сакав ама многу се чека стварно. А морам да одам пошо ова не е на арно.

7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.247
    Допаѓања:
    119.643
    За болдираното, кај секој е различно. Мене не ми влијаат АД на либидо баш напротив, кога бев без терапија немав желба за ништо. Така да не читај многу наназад туку гледај ти да се оправиш. И не се станува зависна така лесно.

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Па ако пишеш Елицеа, прво Фемина искача хахаја. А и секако овде ми е веродостојно шо пишувате. Највеќе ми е страв од зависност. Покрај цигарите не смеам кон уште нешто да развијам.

9. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.760
    Допаѓања:
    40.476
    Серотонинот најмногу се создава во цревата и е многу битен за сите процеси што се случуваат таму. Затоа и го даваат за ибс. Не мора да бидеш депресивен за да пиеш антидепресив, имево е малку ограничувачко. Плус, од елицеа не се станува зависен. :)

На nena2010 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.518
    Мене Елицеата ми помогна за нервозни црева, кас 8 месеци бев со болки во агонија, од неа ми помина.Е не ми помогна со анксиозноста, ама ти немаш тоа, немај гајле.
    Докторот прво што ми кажа е дека прво ги давале како апчиња за проблеми со органи за варење.

11. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Дали имаш испитано хеликобактери, да видиш и тоа да не е, мораш да смениш исхрана, редовност, да не пушиш, да вежбаш да не пијаш, општо поздрав живот.

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Сигурно? Не можам да се тресам за апче. И од него да влијае дали ќе се смеам или не.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Ќе идам утре да испитам тоа, ЦРП и крвна слика. Денес отидов најадена

14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.247
    Допаѓања:
    119.643
    Сериозна си?? Мислиш дека не се смееме ние што пиеме АД?

15. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Normalno e da se plasis ,svasta se pisuva po internet,da ti pomagalo B6 do sega nemase da ti tekne na AD.,Anksioznost i depra se dobiva od izlozuvanje na hronicen stres so godini sto vlijae na somatika vo vid na nesonica,panicni napadi,strav,bolki izmisleni i realni i dr.Nikoj ne dobil anksioznost onaka ,od sto mu bil epten ubav zivotot, tuku toa se talozelo so godini.Nekoj e svesen za ova ,nekoj ne.Sama odluci sto e najdobro za tebe.

На GirlLove и Feminka22 им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Глеј. Лично неам искуство. Имам блиски шо пиеја. И стварно им беше сѐ рамно. Ни на живо се смееше, ни на мртво плачеше. Може не е кај сите така.
    Уопште не сум фан на АД, прво ради зависноста. Не знам као влијаат. Тоа ми е. А и ваљда различно делуваат кај разл луѓе. Еве баш дека Елицеата крева серотонин.
    Ја од прееска шо го пиев, освен сува уста и малце заспаност нишо не осетив.
    Уше еден мелтдаун имав од коа го испив.

17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    Па сум изложена на стред. И тоа многу.
    Уште од мала, а сум под стрес, прво ми се грчи стомакот, после имам дијареа. Ама периодов мноогу сум под стрес. Прееска јадев асално после 5-6 дена

18. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Стрес, несоница, анксиозност, депресија -има книга една од Чепреганов,нашиот познат невропсихијатар,лесна му земја почина сега брзо и објснува на темата,човек со знаење и искуство.Оди на психијатар ако мислиш да земаш лекови ,немој на своја рака,и упатствата не ги читај.Порано еднаш ми препишаа лекови и јас нејкев да ги пијам,мислев дека можам да се изборам сама со ситуација.Ама глупа сум била ,после кога паднав требаше појака доза да се вратам на нормални активности,потоа кога заврши проблемот стигнав до 0 ,доза АД,и сега си пијам витаминИ.Ова јас ,ама секој си знае за себе.,шернувам само искуство лично.

На GirlLove, SekojDen_poseben и Feminka22 им се допаѓа ова.
  19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.384
    IMG_0653.jpeg Eve pisuva. Samo so ja prvo se napiv Elicea pa mi tekna da vidam so e. I vidov deka e antidepresant. Ja ke si go piev celoto bez da znam so e.. i zatoa prasuvam dali smeam da ne gi pijam?
    Se napiv samo pola. Sabajle mi go prepisaa
    I posle ovde citav u temava deka e antidepresant me fati panika. Ja dijazepam so omraza pijam.

20. ani23

ani23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    782
    Допаѓања:
    942
    Ако не сакаш да пиеш АД,не пиј,сега ти се почнати ,додека да проработи му треба 2 недели минимум.