Здраво, дечки 2 ипол месеци пиев Елицеа од 10 мг, ми ги дадоа за превенција од тинитус, но за жал не ми помогнаа, напротив ми го влошија само тинитусот. И не гледам веќе причина да ги пиам. Матичната ми рече да го допијам пакетчето и само последните 5 дена по пола и толку. Нели е тоа некако нагло прекинување ? Или е доволно Фала
Мислам дека треба постепено да ги намалувате. Пример 2 недели по 5мг, па после две недели секој втор ден по 5 мг, па секој трет ден ама тоа во консултација со твојот лекар. Дали може да напише некој искуство колку долго пие Елицеа? Јас пиев 9 месеци и во консултација со доктор ја прекинав бидејќи се чувствував добро. Но сега после 2 месеци гледам дека ми беше подобро додека ја пиев. Дополнително мн почнав да се дебелеам од неа. Кој друг лек е замена за Елицеа, некој што има позитивно искуство.
Каков лек е велафаксин? За што се препишува? Мајка ми пиеше сероксат, сега и го дадоа овој? Некој искуства?
Здраво, сакам да купам Асентра апчиња или некои други антидепресиви, но ме интересира дали истите можам да ги набавам на приватно, без рецепта од аптека?!