Шо да очекувам нус појави од 30мг Дулсевиа? Упатството го прочитав ама од искуство ако има некој пиено да ми каже За 1 недела ќе треба 60мг
Мајка ми ги пие нема баш од нив некоја нус појава. Башка 60 не е мн голема доза. Она зема 90, последно на консултација (пошто јас одам) ми рекоа да беше 120 може ќе смалевме, 90 не е многу. А и ги дале наводно и заради болки, а не памтам дека имала болки. Она има специфична дијагноза. Ама сега цела терапија од сите апови е најпогодена евр, вклучувајќи дулсевијата.
Јас не знаев дека имала болки, уште тврдам дека немала, може по докторите друго кажувала, прв пат после 3-4 год слушнав сега од докторот дека ради тоа и го дал, ама ете очигледно делува на нервролошки систем и болки па ваљда ќе ти одговара. Ако си го почнала денес може и потсвесно да ти е, види за некоја недела дали ќе ти одговара, мала е почетната доза баш ради тоа.
Eve jas pijam dulsevia od 60 mg vekje 10 meseci i da ti kazam deka od toa se zdebeliv 17 kg, isto taka mnogu mi pomaga za site moi problemi i stvarno se mnogu efikas i dobri za mnogu diagnozi, no od toa dobiv i steatoza znaci zamrsn crn drob.Jas nikogas vo svojot zivot ne sum piel alkool ili da pusim cigari, no internistot mi rece deka od antidepresivi se pravi toa.Sega ako tvojot doktor smeta dek treba da gi pies, ne prasaj po forumive pij i konsultiraj so nego ako slucajno imas nus pojavi, zasto sekoj lek ima takvi posledici
Многу нормално дека нема да прашувам по форуми ако имам нус појава, прашав шо да очекувам како нус појава.
Почнав со запира наутро од 5мл една недела и оваа недела по 10 денеска прв пат цел ден сум занесена,поспана а и ми се засили пак гадењево дали е од запирава и кога ќе почне да делува без сила сум
Зепира е супер лек,делува за 2 до 3 недели,како ти пишале така пиј ,по месец дена на контрола се оди.
Почнав со Зепира ова е втора недела сега видов дека со неа имам и Хелекс го купив вчера но никако да го почнем и него некако ми е страв незнам што да очекувам особено наутро кога ќе го земам.помош искуства што да правам
Мене хелекс од 0.5 ми делува многу убаво Првата недела ме успиваше за 10 мин Јас го пијам по потреба препишан од невролог за дискус хернија Опушта мускулатура
За наутро незнам Јас ги пиев навечер Дали и оти примав инекции декста кетонал апаурин па у комбо со хелексот ме успиваа После недела дена не ме успиваа Сеа ги пијам по потреба можда у 1 2 месеци 1 апче и не ме успива Од колку ти е препишам хелексот