Еве ме пак. Во аптека не можев да најдам Елицеа на Крка,па земав Зепира. Знам дека само фабриката е различна,ама прашањето ми е дали е можно да не ми делува исто? 2-3дена откако ја пијам ми се навраќаат мисли неубави и вознемиреност. На психа ли ми е?
Најверојатно да, а може и некоја од помошните состојки да не ти одговара. Мој совет, стисни заби издржи барем 2-3 недели. Ако и во тој рок не осетиш подобрување, обрати се на доктор или побарај си Елицеа (како веќе сигурна испробана варијанта).
Дали има некој пие цело апче Занфекса 75мг насабалје и пола навечер? Прв пат вака ми даваат. Секогаш сум пиела на сабалје. Аклонил, по потреба.
Две недели на Елицеа, од завчера ми е полошо многу со нови и многу вивид интрусивни и молскавично брзи мисли кои никогаш ги немав пред да почнам со Елицеава. Ве молам за слично искуство и дали се стабилизирало?
Се стабилизира, ама треба да бидеш трпелив. Тек после месец-два. Првиот месец ќе ги имаш сите тие мисли.
[ Фала ти ! Малку се чувствувам веќе подобро откако ја зголемив дозата. Првите две три недели искрено од многу страв од несакани ефекти земав по едвај четвртина од препишаната доза. Дали со тоа си направив влошување или си направив носебо не знам, ама многу лошо ми беше. Секој ден сакав да ги прекинам. Сега фала богу е подобро. Се надевам на уште повеќе.