Ајде да видам кого се успеавте да излажете на денот на шегата па да украдам некој трик да го излажам дечко ми денес
нокеска другар ми ме препласи до смрт..ми кажа дека многу го боли стомак и се плаши да не му пукнал чирот, кај јас се уплашив па и мајка ми, му викам пиеш лекарства нешто да бе вика ..викам иди на лекар вика некам , викам мораш несакам вика ..и после пола саат ми вика априлилили.. ке го убиев.
Една другарка , вчера , на повеќе другарки ни кажа дека нема да доаѓа во школо зашо паднала и си го скршила колкот .. незнаете се засекиравме и се .. и денес одам да јадам , ја глеам преминува улица женската за накај школо , здрава и права Се изнасмеавме
Јас и дечко ми денес се договоривме да се стаиме сингл на статусот на фб. Сите кога почнаа да пишуваат а, у, како, зошто, кога, што... а ние на крајот им пишавме АПРИЛИ ЛИ ЛИ, се стаивме пак In relationship и се беше океј
Му реков на дечко ми дека за Велигден нема да сум дома...ке идам со родителите некаде надвор од Мк. и кога почна а зошто а како, па нели се имавме договорено, па немора ти да идеш..и така 20 мин го малтретирав и на крај..нормално....Априлили
Апри-ли ли ли!!!! Дај бе женски, кажете што замка да им направиме на дечковците, партнерите, мажите...нешто смешно и интересно, не навредливо, не сакаме нели од играчка-плачка да излези работата!, ајде нешто оргинално, онака може и масовно да настапиме, па после да не пиши сегде, али дај да смислиме нешто ЈАКО!!!!!
Апри-ли ли ли!!!! Земи вечерта стави се слободна на фејсбук и зачини го ѕидот со некои срце парателни песни... Кога ќе се разбуди и кога ќе види ќе остане со отворена уста
Јас не се маскирав, ама кај мене во школо имаше интересни маски. На пример, другарка ми Ангела не ја познавме. Се облекла ко рапер, стаила наочари, широки панталони, такви широки патики и ни влага у училница и сите мислевме некој забеган. Хаха.. Брат му на Илија од мое одделение беше маскиран у жена. Значи каолку само беше најсмешен неможам да ви опишам. Стаил онакви пластични цицки, гзот го испрчил, штокли, шминка, перика, накит, право женче. Умревме од смеење. А па и наставничката по германски се маскираше ко нинџа и ни влета у училница со пиштол и почна да вика на наст. по англиски да ни стаави на сите 5ки.
Мене лично многу ми се досадни и неинтересни оние шеги што ги набројавте од типот - Трудна сум или Сингл на фБ! Не дека знам јас некоја подобра шега, ама се’ уште паѓам на оние старине - Еј девојче ти падна нешто
Заѕвонивме од мојот мобилен на фиксниот и јас викам Аллоо здраво,да ?Кој ви треба?Момент тука е, И и велам на баба ми: -Бабо те бара Димче од школо,вика прва симпатија ти бил! Таа вика кој Димче бре?-и приоѓа кај телефонот. И крајното АПРИЛИ-ЛИ-ЛИ
Поглупава шега не сум видела, уште насловот кога го прочитав знаев дека е шега, ама сликата е толку аматерски изравботена катастрофа жива Од силниот ветер падна воинот од коњ
Ништо ново и креативно во шегите Дека Б.Ц се откажал од политика па паѓањето на коњот, ми се шеги како чисто ради реда да се помине со некаква лага.Мене ми се патетични,незнам дали ми е до денешново ПМС расположение или навистина е така. Инаку другарка ми уште вчера на излегување успеа да ме излаже Јас ниту сум пробала,ниту сум смислила како и кого.
Си поиграв со мајка ми малку, за другите ако смислам нешто ќе бидне, ако не здравје. Денес добив и мајка ми знаеше, по некое време и викам. „Мамо, крварам“ и таа исплашена доаѓа да ме види и јас само „Априлилили“ ја исплашив малку...
Јас брат ми го излажав му реков оди долу те бара баба нешто и оди тој во дворот и се враќа по 5минути и ми вика Пупи баба не ме барала што ти е и јас АПРИЛИЛИЛИ и тој ќе платиш за ова хаха
Мене денеска дедо ми ме зафркна. Седам кај нив во дневна си гледам телевизија ми доаѓа дедо ми и ми вади пари од џеп онака неколку 500ки и ми вика на ти ги париве и јас одма да ги земам(фала Богу кој би одбил пари) и тој ја трга раката и ми вика АПРИЛИЛИЛИ
Се шетавме со другарка ми и оваа му вика на едно момче ДЕЧКОООО ДЕЧКООО ти се дигна и овај гледа долу и оваа му вика АПРИЛИЛИ хахаххахх пукнавме хаххахах