Апчиња за смирување

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by antonieta30, Dec 20, 2013.

1. antonieta30

antonieta30 Активен член

Ми треба некој да ми препорача апчиња за смирување некој добри и кажетеми дали се штетни за мојте години пошто имам 16 и сум 40 кила па како да ги пијам незз. но сум многу нервозна пошто имаме многу проблеми дома со мојте и за тоа ми требаат

2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

апчиња за смирување

Прво:
    А да не се навикнуваш на таков тип апчиња уште сега?
    Пробај да спортуваш нешто,кога си нервозна искочи и пешачи,едноставно прави нешто што ќе те натера да не мислиш на проблемите кои ги имаш.
    Верувај,дека едно обично апче за глава е штетно,осносно колку ни помага,толку и ни одмага.Сеуште си мала,а и дури кога ќе станеш повозрасна,одбегнувај да пиеш такви апчиња.Сите имаме проблеми.Ако мислиш дека би ти олеснило,пиши ни го проблемот кој толку те мачи и ние ќе те посоветуваме или помогнеме.

Второ:
    ако мислиш дека не сум во право во однос на првиот дел погоре,би те советувала да конзумираш бедоксин,али никако диазепам.

КикиМаус and elisabeta like this.
  3. Viki693

Viki693 Популарен член

апчиња за смирување

b6 ili bedoksin ke si zemesh od apteka ili ima edni vo zegin stres menagment malku se poskapi ama se dobri toa ti e isto taka b vitamini, za tvoja vozrast morash da probash prvo so vitamini i malku druzi se poveke so tvoja vozrast, ostavi gi problemite za vozrasnite....

4. atala

atala Популарен член

апчиња за смирување

Јас ги употребувам Belmiran Dan 220 денари цело пакување,110 денари половина пакување,се пи9јат само по потреба и се на природна база и затоа не предизвикуваат зависност како другите апчиња за смирување,делуваат моментално и од нив подобро се спие,се издаваат без лекарски рецепт!А сметам дека не е ништо срамно во денешно време на многу проблеми да се отиде на третман кај психолог или психијатар за да со терапијата на разговор се дојде до олеснување на душата и полесно решавање на проблемите!И секако треба да се дружиме со позитивни луѓе со коишто имаме заеднички карактеристики затоа што негативните луѓе како енергетски вампири се самите по себе расадници на негативна енергија,на нервози и на лоши чувства!

glosipgirl likes this.
  5. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Знае ли некој дал диазепам може да се земе на слободно и која е цената ?

6. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

lorsilan, najdobri, smiruvaat za 5 minuti,te drzat so ubavo cuvstvo, pretezno gi zemav za nesonica super pomagaat, samo da ne se pijat dolgo vreme vo kontinuitet, stvaraat zavisnost, praktikuvajte samo po potreba

7. vitamina

vitamina Форумски идол

Лековите како дијазепам, лексилиум и сите останати од истата низа лекови што сами по себе се слични по состав спаѓаат во категорија на препорачан лек од доктор со соодветна рецепта за употреба. Овие лекови не се земаат без пишана терапија и се опасни доколку посогнете по нив без притоа да ви бидат препишани.

Има ред други витамински и лекови по состав на природна база против раздразнетост и нервоза кои со правилна употреба помагаат и смируваат. На пример витаминот б6 во коминација со б комплексот се одлични и препорачливи за сите млади на кои им е потребна помош и потик, постојат и ред други лекови на природна база кои се ефикасни за ваквата состојба, гледајте да ги конзумирате овие витамини бидејки навистина помагаат, не посегнувајте уште од нака возраст со лексилиум и дијазепам бидејки само ќе се оштетите уште повеќе да си помогнете неножете (освен ако ви се препушани ид лекар тоа е друго).

КикиМаус likes this.
  8. dzeliii

dzeliii Истакнат член

Davaat li diazapem bez recepta vo nekoja od privatnite apteki?

9. Sweet Justice

Sweet Justice Активен член

Белмиран дан апчињата по колку во денот се пијат? По едно пиев пред спиење 4-5 дена ама пак буден сум до 3, вчера до 5 не заспав. И дали имал некој искуство со апчињава и дали има некои поефикасни кои не одат на рецепт (освен Vamex, скапи ми се тие:))

10. vlatko spasovski

vlatko spasovski Истакнат член

probaj so valerijan caj jas go pijam po potreba koga sum nervozen i mnogu mi pomaga...

11. orevka

orevka Популарен член

Некој да ми препорача апчиња за смирување што не идат на рецепта?
    Фала

12. dzeliii

dzeliii Истакнат член

Бедоксин Б6

orevka likes this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Неуробион

orevka likes this.
  14. orevka

orevka Популарен член

Фала девојки
    Бедонксионот не ме смирува ќе пробам како што кажа феминката над мене.
    Дали имат некое штетно влијание Неруробион

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Не. Баш опуштаат и смируваат, јас како доилка ги пијам по препорака од забар и неуролог, конкретно за смирување на нервите на пирамидалната регија на глава, но воопшто и на психа и на самиот организам делуваат смирувачки и релаксирачки :)

16. orevka

orevka Популарен член

Порано само цигара ќе запалев и ќе се смирев сега воопшто не помага ако не украдам од мајками дизепам готова сум,раце нозе ми се тресат,ме стегат градиве глава почнува ужасно да ме боли.
    А не сакам веќе дизепам да зимам зашто е нешто како дрога.
    Фала ти уште еднаш:inlove:

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Лексилиум даваат само на рецепта?

18. Mina_barelina

Mina_barelina Активен член

Kolku mu e cenata na dijazepam od 2 mg ?

19. katerin

katerin Истакнат член

i jas se boram so neseonica vece nekolku dena. pijam bedoxin po dve. si kupiv od zegin caj valerijana i matocina demek bile dobri. sabajlevo vo 6h nenaspiena voopsto si ispiv i demitrin no ne mi pomogna. svesna sum za stresot sto go nosam na grb no nemozam da si pomognam. nekoj mozebi da dodade nesto?

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Без преглед и препорака од доктор, не земајте апчиња за смирување на своја рака.