Ми излезе афти на внатрешниот дел од усната, меѓутоа не ме боли, а овде читам дека многу болело. Дури не ме болеше и кога ставив прополис. Пробав и со кафе, што друго да ставам?
Пробај со Метиленско плаво. На мене тоа ми помага за афти. Околу 65 денари. Има и спреј Проафто. Околу 350 денари.
Ми излезе на јазикот, најверојатно е афта. Бело по боја, многу ме боли, како да сум се гризнала, едвај јадам и пијам. Купив бетадин и малку ми ја ублажи болката, друго?
И мене често ми се појавуваат афти, но единствен лек ми е само BETADINE раствор за уста, со тоа се прави гаргара 30 секунди . Но најдобро е да се спречат уште од самото излегување на афтата ☺️
Девојки мене три ми се излезени ( прво беа две, а сега и нова и тоа под јазикот) навистина не знам зошто Правам секакви лекови и ги прскам со проафтол, но еве немам подобрување 4ти ден. Дали некогаш ви се случило да имате повеќе од една?
Намален имунитет, воспаление ...обично од тоа излегува. Боли многу. Метиленско плаво пробај и само со тоа мачкај се. Капки се плави. Јади мека храна да не донадразниш.
На мене ми се случи да имам две афти. На две страни од долната усна. Едвај јадев. Ме болеа многу. А ако каснев нешто благо или солено, тогаш беше оф мори мајко. Користев Метиленско плаво.
Нека каже некој лек, имам само една афта на долната усна и ме боли ко ќе го чепкам со заби и го корнам и ме нервира а за да јадам благо солено тоа не ме боли, помош
Луѓе помагајте веќе неможам откако знам за себе ги имам афтите многу ме болат. Пред одреден период ми се појавиа преку 20 одеднаш.. незнам од што толку пробав се и лизобакт и прополис и метиленско сино .. неможам да јадам од нив
Пробај со плакнење на устата со чај од камилица, сода бикарбона, генгигел или афтамед. Можеби треба да направиш комплетна крвна слика за причината за честата појава.
Купи од аптека или Веро/Тинекс Листерин. Два пати во денот, два/три дена по ред жубуркај и ќе ги снема за 2-3 дена.
Вчера видов и земав Јана сокче Имуно. Убави се и не се скапи. Би требало колку толку да ти го подобрат имунитетот.
Феминки денес пробав со метиленско плаво го остаив да делува два сати и сакав да јадам ама неможам да го избришам тоа плаво, некој од искуство како се справувавте? Благодарам однапред
Ништо не е. Исплакни еднаш со вода, што излезе - излезе. Тоа што останало - останало. Премногу малку е за да ти направи било што. Метиленското помага, но сепак, афта, дур не помине недела дена, ќе ја имаш. PS: Синото ќе го снема само од себе.
Јас го наабавив ова за 100 денари проафтол е над 300 ден. Ми помага но бавно лекува ми се чини дека ќе трева цела туба да ја искористам за да се изчечам а плус клавам метиленско плаво
Бело скоро прозирно малечко топче, само на допир боли, на внатрешна страна на образот близу забите, можно е да е афта? Се мислам дали можеби се имам и каснато на тоа мести па и поради тоа да се појави..
Афта е. Ставај раствор Метиленско плаво. Или мед. А можеш да пробаш и со спреј Проафто. Обично трае 7-10 дена.