Ајде да си одиме!

Дискусија во 'Брак' започната од RainBow, 8 мај 2017.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Мојот многу сака да се мези, ама тоа го прави толку бавно шо мислам цела вечност трае! Или во кафана кога сме, само му викам јади побрзо , ајде! Јас ќе изедам, а тој уште салатата ја мези :@ И сто пати сум му рекла кога ќе речам ајде, ајде, пред идење на гости. Некогаш успева, некогаш не. Во принцип не сакам многу на гости да седам и не сакам многу да ми седат.

На ♣ Alba Viduam ♣, Antebellum, muchacha_a и 7 други им се допаѓа ова.
  2. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Ако сака да седи, јас си палам кола, си земам дете и си одам, никому ништо, не е крај света.
    Инаку ретко се случувa, обично си одиме заедно, но кога ќе се види со другари со кои ретко се гледа, нека поседи, јас сама му викам седи, јас ќе одам дома сама. Човечки е и фер да е така. Не сме роботи да правиме се заедно и во исто време.

На spacegirl92, PUPICA, tina-63 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Јас пак несакам така.
    Ако заедно сме дошле, треба заедно и да си одиме.

Не зборам за негови седенки со другари или настани каде што фигурирам со мое присуство, туку конкретно каде заедно одиме на гости кај друг брачен пар.

На Glasna, tina-63, Antebellum и 9 други им се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.093
    Nema vrska :)primer odime na gosti i mazite otvaraat nekoja vazna tema za rab .. i ete taa rab.mora da se zavrsi sledniot den i mora ubavo da se dogovorat a jas nemozam da sedam so malite :) pa stanuvam i zaminuvam doma a toj si idi pola sat ili sat pokasno

На Antebellum и referentka им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.784
    Допаѓања:
    323.668
    Море ПЕКАМ:swear: за да си одиме:lol:...и скришно ги кокотам очите8-| за да дадам доза сериозност на ,,ајде,,
    :rofl::rofl::rofl:

На Espadrila, Antebellum, Petar80 и 9 други им се допаѓа ова.
  6. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Ок, секој посебен карактер е.
    Мене не ми смета лично. Ни сакам да ме ограничуваат, ни јас да ограничувам. На гости поретко одам, едноставно немам време, а на собиранки ми се смешни жените кои се натегаат цело време ајде да си одиме, ајде допиј, ајде дете плаче итн., ко да не можат да функционираат сами .., без навреда на никој,но некогаш ако останам јас некаде со обврски или со мои другарки па и него не му е ич тешко да земе дете и да оди дома, па и ми се случило и заспани да ги најдам. No big deal.

На Animali, SuperGirl24, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Не не сакате нас за гости.:D

Јас сум расипувачот на забави со моето ,,Ајде,ајдеее,треба да си одиме!"
    Уште една цигара,уште едно виски,па дискусија на теми важни за човештвото итн во недоглед.Се ова кај блиски ни луѓе се случува.
    Последниот пат од исти едни вакви заседнати и заборавени гости слични на нас,од госпожата добив коментар ,,Што ќе правиш па дома?Седи си и уживај си,остај ги мажите''.
    Осет имам,за разлика од тебе.И домаќините каде што сме на гости се луѓе,треба ли да се одморат.

Редовно пред да одиме некаде,ми вика,дека,ако мислам да го напнувам со станување,ич да не одиме.Најчесто се договараме на пола пат.

Си имаме и ние вакви гости.Дури и на спиење ни имаат останато:rofl:,ама оправдано.Надвор беше премногу ладно,децата им заспаа,па греота беше по ладното да ги вадат надвор така заспани.Па тогаш маж ми излезе со Соломонско решение,да си останат да си преспијат,а они така убаво расположени да си прават ѓезме до кога сакаат.Многу често не им дава на гостите да си одат,убаво му е,на гостите(најчесто тое е машкиот дел од гостите)исто така,па се тера до ситни саати.

Последна измена: 9 мај 2017
    На Espadrila, PUPICA, tina-63 и 15 други им се допаѓа ова.
  8. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.159
    Допаѓања:
    20.538
    Зависи каде сме, и колку се разврзал муабетот. Мене ме нервира кога на врата на испраќање стојат пола саат, и тантара-пантара. Па поарно внатре да чекам него во ходник

На Espadrila, Antebellum и simonka93 им се допаѓа ова.
  9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.256
    Допаѓања:
    107.582
    Порано јас бев Ајде да си одиме типот, сега он е. Среќа бебето ни е кафански чоек па немаме гајле, иначе кога го оставаме бебето на баба обично обајцата брзаме за да не ја заглавиме баба до доцна, особено ако е на работа утрето. Досега сме го носеле на една свадба, една крштевка, неколку кафански дешавки и буквално бил царче таму.

На Antebellum, crimson, darcy и 3 други им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Ееех...стара добра времена, дете плаче, треба да вечера, да се избања, да легне да спие...а тој тогаш се расприкажал, па бара уште едно кафе домакините да му сварат за сиктер....еех:(

Сега се тегнеме за на гости да отидеме
    :(

На Antebellum, SummerGirl и elimkd им се допаѓа ова.
  11. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    10.127
    и јас потполно се согласувам и исто функционираме. Не сум кафански тип, па кога "мажите" ќе заседнат во кафана јас земам кола и си одам. Мачење ми е да седам во кафански атмосвера ради реда до ситни саати, кога тоа време можам да отспијам па наредниот ден да сум свежа. Кога одиме на гости секогаш си одиме заедно и во пристојно време.

12. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.501
    Допаѓања:
    37.757
    Ако сме дошле заедно, ќе си одиме заедно. Во спротивно, нека не ме вика да одам на гости со него. Среќа што мојов има осет и не е од оние што остануваат до доцни саати. Ако сакам да си одиме само ќе му направам фаца дека ми се спие и он одма сфаќа што сакам да кажам. Не сум тип што сака да останува со саати кај некој. А и ретко одам по гости. Немам време. Децава ми се немирни и затоа гледам да седам на гости што е можно пократко. Ако знам дека постои можност некаде да остане подоцна, не ни одам со него.

На iki26, Antebellum, muchacha_a и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Одиме по гости, имаме предвид дека сме со дете и немам проблем кога ке речам ајде и станува одма (во спротивно ке ме слуша една недела како попувам :lol:)
    Имаме едни пријатели кои ни идат секогаш касно и се забораваат да си одат,без осет :@
    Еднаш ми идеше да речам ајде да си легнеме можда гостите ке си одат :|

На Animali, Antebellum, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ние со мојов сме флексибилни и не се ограничуваме меѓусебно, таков тип на луѓе сме и двајцата. Вообичаено дома се договараме колку ќе седиме, ама некогаш, особено ако е викенд, мојов знае да заседи, па треба да спомнам дека е време да си одиме за да стане, мада во 99% од случаите ме чита без збор. Веројатно правам фацијални експресии за кои не сум ни свесна :D И да спомнам да си одиме, не прави проблем, во рок од 5-10 мин откако му е кажано, станува.
    Од друга страна, се трудам и јас да имам осет и не напнувам да си одиме набрзо откако сме дошле. Штознам, компензираме некако. Се случувало и него да му се останува со пријател/и со кои се нема видено подолго време, па тогаш јас палам кола/викам такси и си одам. Нема лутиш, рано станувам и не можам да седам до сабајле, а од друга страна, не мора и тој заради мене да си дојде дома порано. Исто, кога се гледам со другарки, никогаш не ми рекол врати се порано или не знам што, едноставно не се ограничуваме еден со друг во тој поглед и правиме компромис. Добро ни оди сиве овие години, така да...
    Јас сум тип на човек што е независен, сакам и неопходно ми е да знам сама да функционирам, сама да се снаоѓам кога морам и да не зависам од други, така што ваквиот однос со мм идеално ми одговара, а и нему исто, бидејќи и тој е научен да биде самостоен. Верувам дека не постои човек што сака да биде постојано ограничуван од партнерот. Да не бидам погрешно сфатена, нормално дека некогаш е во ред, за некои работи мора да се постават граници, меѓутоа одење на гости дефинитивно не е една од нив, според мене.
    Да кажам дека деца сеуште немаме, кога ќе се случи и тоа, веројатно пак исто би правеле. Ако има разбирачка, ќе има и мирен живот.

На thelittle17, PUPICA, iki26 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Мене ме нервира кога домакините ќе се запнат да седиме]:) секое станување од гости ми е со нервози, јас нервозна домакините лути што си одиме. Ама баш ми е гајле.. Сум им кажала на сите, за мој кеиф на дете ред не расипувам. А мм целосно ме подржува. :nod:

На iki26, joy1, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Аиии ми идеше посебно на нерви жениве некој пат немаа посебен муабет и на врата пред идење да дојдете;и вие да дојдете;немој случајно да не сте дошле дома сме ние;и вие исто и ние сме дома(facepalm)|(.Со мм кога ќе рече стануваме,ама понекогаш ќе рече ајде одиме,а седи и си го продолжува муабетот,потоа пак ќе ми рече ајде си одиме и мене баш тогаш ми се погодува муабетот и ми се седи :lol:.Кога го однесов кај тетка ми за празник ми вика немој малку ќе седиме,му викам важи кога ќе ти кажам одиме.Сега тетка ми служи по ред полека муабет,а мојов нема смирка го гледам ми прави гримаси и викам ајде сега да одиме хахаха тетка ми ааа не може чекајте тортата да ја пробате.Мојов ќе пукне веќе и викам не друг пат мм не му е добро со температура го донесов само за твој атер.Леле кога станавме радосен како врапче пуштено од кафез:lol:^_^

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  17. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.226
    Допаѓања:
    67.733
    Ама и јас не мислев на ноќни саати. Ние 6-7 сме таму, ама докај девет сакам да сме дома зашто дете заспива рано. Му викам со другари седи си, со нас кога си се знае. Еве правевме муабет и демек океј, разбира, нема веќе така. До кога, до следната седенка ли... Ај баш ќе видиме.

На cresa-jagoda, Kom.pot, Sesil и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.522
    Допаѓања:
    38.736
    И кај нас е исто. И порано ќе одиме, и договорени од дома 20.30 најдоцна да сме тргнати (во 21 заспива) и пак се случува да повторам ајде неколку пати. Мм ќе рече не му се спие, ќе поседиме, и по пат ќе ни заспие малиот, а нема нешто што мразам повеќе од тоа. Се испотил, па носи го по скали в раце, па преслекувај за в кревет, па ќе се разбуди, ехее. Последниов пат на слава кај блиски само беше во ред, неколку пати мм предупреден од дома. :D

На cresa-jagoda, Sesil и Antebellum им се допаѓа ова.
  19. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    3.091
    Допаѓања:
    9.398
    Браво за темава, ние немажениве и без деца да си знаеме дека е иста песна од детство... :rofl:

На thelittle17, Espadrila, PUPICA и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    457
    Допаѓања:
    2.564
    Јас сеуште не сум видела маж што станува на првото "Ајде".:rofl:

На thelittle17, Espadrila, Antebellum и 2 други им се допаѓа ова.