Здрaвo пишувaв симптoми вo темaтa oпшти здрaвствени прaшaњa. Е сегa денес зaбележaв вo уринaтa кo пaрчињa, хмм кo нaтoпенa сaлфетa смo мaли делчињa или кaкo кoгa пoсле сoнчaње се лупиме. Вчерa и денес пиев чaј oд брусницa и мaгдoнoс Дaли сте имaле вaкoв случaј?
@pile30 dali se oslobodi od ovaa bakterija, kakov sovet dobi od gibekolog...ist slucaj e i kaj mene pred eden mesec piev oancef i poliginah vaginaketi za ovaa bakterija i sega koga napraviv proverka povtrono mi izleze prisustvo na ovaa bakterina i sum ispanicena...moze li da mi spodelis tvoe iskustvo
Оваа бактерија ја имав уште пред ивф и пред бременост од јануари годинава се мачам со Ешерихија Коли а таа ја искоренив тогаш со Уростим на гладно и антибиотик 2 месеци по ред без престан но овие лекови не се безбедни во бременост и не би можела да ти помогнам Верувам како ти е јас еве исто со уринарнава инфекција се мачам и покрај антибиотик Еритромицин и Панцеф и чај од брусница си стои иста концентрација 50.000...Утре треба да го земам резултатот зошто симптомите ми се појачаа и секој месец правам контрола...а за Протеус не сум зборела со гинеколог а за Ешерихија рече дека нема штета за плодот само убаво е да се реагира и да се пие терапија да не се остави така...
Ti blagodaram eve cekam da vidam sto ke mi kaze ginekologot, mislam deka jas i ti sme blisku so nedelite...jas sum 24.. se nadevam nema da ni nasteta ovie bakteroo
Да тука сме некаде 25+4 сум па и Петановски и матичната и Димчев ми рекоа не е страшно но само да се прави контрола секој месец за да не се качува.Уринарната инфекција си е низ други патишта оди урината далеку е од плодот како што ми имаат докториве кажано а вагиналните се друга прикаска.
Здраво девојки, имав подолго време проблеми со мокрење и направив уринокултура. Ми најдоа бактерија citrobacter freundii, матичната ми рече дека прв пат слуша за ваква бактерија , па јас сакав да ве прашам дали некој до сега имал ваква бактерија и знае нешто околу неа? Инаку матичната ми даде да пијам ципринол антибиотик, немам пиено антибиотик од мала и некако не ми е згодно да го пијам. Долго време плус се борам со кандида и скоро ја смирив сеа со антибиотиков ми е страв дека ќе ми се врати. Поздрав и секој одговор ќе ми значи.
Ентеробактерија е. Пиј го антибиотикот обавезно, а за да не се активира кандидата земи пробиотик (ќе го пиеш еднаш дневно на најмалку два часа растојание од антибиотикот) и б-комплекс витамини.
Здраво! Чупиња нова сум и сакам да прашам за нешто! Во мокрачата ми најдоја бактерија "stafilokoka" од шо се прај? И често ја имало кај бремените, а со дечко ми имав однос и ми сврши на стомак и од тој пусти страв напрајв два теста за бременост и нормално покажаја негативно, сега пред два дена ми дојде! И дали е опасно свршвање на стомак?
Zdravo. Poslednive 2 meseci imam bolka pri seks dlaboko vo vaginata. Mislev deka e kandida, stavav dve vrsti na vaginaleti, pak e isto. Dali e mozno da e nekoja urinarna bakterija?
Pred 3 meseci bev imav napraveno pap test izleze deka imam kandida..ja lekuvav i vo meguvreme go izgubiv bebeto, siot toj period mi bese mnogu stresen i ne mi se odi na ginekolog iskreno ne sakam da se prisekam na se sto pominav. :'( Ako bilo nesto poseriozno mislam deka togas doktorot bi videl neli?
Од бактерија во урина не боли вагинално, бар јас немам такво искуство. Можеби болката е од спонтаниот, па не е лошо да те ѕирне доктор пак, чисто да исклучи било каков проблем. Те сфаќам дека не ти се оди, ама болката немој да ја игнорираш.
Правев уринокултура во петокот и денес ми стигнаа резултати и ми кажаа дека имам proteus mirabilis а веќе сум 30+3 дали има некоја со такво искуство дали може да се деси на плодот секако утре сум на лекар
Дечки дали некој знае уринокултура на приватно побрзо ли ги даваат резултатите? На државно правев скоро за 5,6 дена беа готови..