Бактерии во урината

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од pinklady, 14 јули 2010.

1. dijana8

dijana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    260
    Ti blagodaram

2. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.572
    Допаѓања:
    5.906
    Здрaвo пишувaв симптoми вo темaтa oпшти здрaвствени прaшaњa. Е сегa денес зaбележaв вo уринaтa кo пaрчињa, хмм кo нaтoпенa сaлфетa смo мaли делчињa или кaкo кoгa пoсле сoнчaње се лупиме. Вчерa и денес пиев чaј oд брусницa и мaгдoнoс

Дaли сте имaле вaкoв случaј?

3. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    @pile30 dali se oslobodi od ovaa bakterija, kakov sovet dobi od gibekolog...ist slucaj e i
    kaj mene pred eden mesec piev oancef i poliginah vaginaketi za ovaa bakterija i sega koga napraviv proverka povtrono mi izleze prisustvo na ovaa bakterina i sum ispanicena...moze li da mi spodelis tvoe iskustvo

4. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449

Оваа бактерија ја имав уште пред ивф и пред бременост од јануари годинава се мачам со Ешерихија Коли а таа ја искоренив тогаш со Уростим на гладно и антибиотик 2 месеци по ред без престан но овие лекови не се безбедни во бременост и не би можела да ти помогнам :( Верувам како ти е јас еве исто со уринарнава инфекција се мачам и покрај антибиотик Еритромицин и Панцеф и чај од брусница си стои иста концентрација 50.000...Утре треба да го земам резултатот зошто симптомите ми се појачаа и секој месец правам контрола...а за Протеус не сум зборела со гинеколог а за Ешерихија рече дека нема штета за плодот само убаво е да се реагира и да се пие терапија да не се остави така...

5. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354
    Ti blagodaram eve cekam da vidam sto ke mi kaze ginekologot, mislam deka jas i ti sme blisku so nedelite...jas sum 24.. se nadevam nema da ni nasteta ovie bakteroo

На pile30 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.449
    Да тука сме некаде 25+4 сум па и Петановски и матичната и Димчев ми рекоа не е страшно но само да се прави контрола секој месец за да не се качува.Уринарната инфекција си е низ други патишта оди урината далеку е од плодот како што ми имаат докториве кажано а вагиналните се друга прикаска.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.354

8. Andri

Andri Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, имав подолго време проблеми со мокрење и направив уринокултура. Ми најдоа бактерија citrobacter freundii, матичната ми рече дека прв пат слуша за ваква бактерија , па јас сакав да ве прашам дали некој до сега имал ваква бактерија и знае нешто околу неа? Инаку матичната ми даде да пијам ципринол антибиотик, немам пиено антибиотик од мала и некако не ми е згодно да го пијам. Долго време плус се борам со кандида и скоро ја смирив сеа со антибиотиков ми е страв дека ќе ми се врати. Поздрав и секој одговор ќе ми значи.

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    Ентеробактерија е. Пиј го антибиотикот обавезно, а за да не се активира кандидата земи пробиотик (ќе го пиеш еднаш дневно на најмалку два часа растојание од антибиотикот) и б-комплекс витамини.

На Andri му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Andri

Andri Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2009
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Да, пијам пробиотик со антибиотикот ама за б-комплекс не знаев. Многу ти благодарам на одговорот.

11. Quenn

Quenn Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Здраво!
    Чупиња нова сум и сакам да прашам за нешто!
    Во мокрачата ми најдоја бактерија "stafilokoka" од шо се прај? И често ја имало кај бремените, а со дечко ми имав однос и ми сврши на стомак и од тој пусти страв напрајв два теста за бременост и нормално покажаја негативно, сега пред два дена ми дојде! И дали е опасно свршвање на стомак?

12. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.210
    Допаѓања:
    8.432
    Јас пијам пробиотици, Провен Пробиотик за трудници, има тоа некаква врска?

13. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Zdravo. Poslednive 2 meseci imam bolka pri seks dlaboko vo vaginata. Mislev deka e kandida, stavav dve vrsti na vaginaleti, pak e isto. Dali e mozno da e nekoja urinarna bakterija?

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    А беше на лекар или на своја рака зеде вагиналети?

15. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    565
    Pred 3 meseci bev imav napraveno pap test izleze deka imam kandida..ja lekuvav i vo meguvreme go izgubiv bebeto, siot toj period mi bese mnogu stresen i ne mi se odi na ginekolog iskreno ne sakam da se prisekam na se sto pominav. :'( Ako bilo nesto poseriozno mislam deka togas doktorot bi videl neli?

16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.775
    Допаѓања:
    202.680
    Од бактерија во урина не боли вагинално, бар јас немам такво искуство. Можеби болката е од спонтаниот, па не е лошо да те ѕирне доктор пак, чисто да исклучи било каков проблем. Те сфаќам дека не ти се оди, ама болката немој да ја игнорираш.

На tigrica92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sun995

sun995 Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2017
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    1.140
    Правев уринокултура во петокот и денес ми стигнаа резултати и ми кажаа дека имам proteus mirabilis а веќе сум 30+3 дали има некоја со такво искуство дали може да се деси на плодот секако утре сум на лекар

18. DellArte

DellArte Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    15
    Дечки дали некој знае уринокултура на приватно побрзо ли ги даваат резултатите? На државно правев скоро за 5,6 дена беа готови..

19. Selest

Selest Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2017
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    1.456
    Vo Avicena za 3 dena e gotov rezultatot.

20. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Знае ли некој да ги прочита резулативе ве молам бремена сум а многу сум испаничена??

Прикачени фајлови: