Уринокултура се прави после антибиотската терапија. Најдобро е да се почека една до две недели после тарапијата.
Така е, затоа во денешно време ешерихја се смета за хронична неизлечлива болест, благодарение на синтетичките лекови. Поздрав, немам намера да се убедувам со некој кој повеќе верува во хемија одколку во природа.
Дали може да ми кажете за уринокултура дали знаете колку е во синлаб или во авицена? Без упат од матичен
I biotek se 350 samo sto ako imate poveke od edna bakterija ne izoliraat site mu se kontaminirani primeroci vo prevod dzabe pari. Synlab se odlicni.
Се мачам со протеус мирабилис во урина со симптоми подолг период пиено и панцеф и триметоприм и пак ја имам, искуства некој со бактеријава како ја излечил?
И јас сум со истите симптоми една година ешерихија и ентерокока во урина. Ден мирен нема се нешто си боли. Последна надеж ми е Торлак во Србија и автовакцината за уринарни инфекции. Посетив 4ри уролози незнам колку интернисти еден нефролог и ништо....Над 9 различни антибиотици примени вакво нешто тврдокорно не сум видела до сега у живот..
Се чудам како на некои им минува од 1 апче од антибиотикот Може да ми кажеш подетално за таа автовакцина кај да прочитам? И пиши ако има уште нешто што ти помогнало барем и минимално за симптомите
Zdravo Me primate li vo klubot veke vtor mesec cesto mokram i imam bolka i napnatost vo besikata Vo obicna mokraca pokaza bakterija ,urinokultura sterilna Pancef piev 10 dena mi prodolzi doktorot uste 7 dena Se ispitav drugo Ginekoloski i internist Pomagajte ako znaete nesto
Ne i toa ja povtoriv urinokulturata oti mislev deka e gresen rezulratot dali i vie gi imate ovie simptomi Veke na psiha mi deluva Sum imala porano cistit ama so eden dva palina i mn tecnost mi minese Ovoj pat mi rekoa hronixen cistit Doktorov mi rece so antibiotska terapija Lecenjeto deka e pobavno Nemozam normalno da funkcioniram nemozam da otidam nikade inaku imam 32 god Vo oktomvri me fati piev citeral mi pomina ama mn pobavno od predhodno so sum imala Od dekemvri do den denes sum vaka so se ne probav Sega dopolnitelno zemav vitamini za pojacyvanje na imunitetot pa ke vidam E sega jas imam i dva miomi ama doktorkata mi tvrdi deka i nemoze da mi go predizvikuvaat ovoj problem Neznam Butno i seksualniot zivot mi e rasipan
Здраво девојки, пред некој месец направив основна анализа на урина и ми покажа покачени вредности на седимент на урина односно на леукоцити и еритроцити. Сега направив уринокултура но таа е во ред. Дали има некоја што е стручна да ми каже дали да направам повторно основна анализа на урина?