1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бактериски инфекции на грло

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од MJ992, 10 октомври 2015.

1. MJ992

MJ992 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    921
    Koga imav deset godini dobiv bakterija na grloto streptokok od grupata a.zaboluvanje gnojna angina predizvikana tokmu od ovaa bakterija.se lecev so ospen.posle zemenata terapija, na primerokot od bris nemase nikakva bakterija i so toa mislevme deka zavrsi infekcijata,se dodeka ne se razbolev povtorno od ovaa bolest.Rezultatite od brisot bea pozitivni na stafilokokus aureus(zlaten stafilokok) ,no zaedno so brisot mi zemaa i krv za da se proveri AST,CRP i RF.AST iznesuvase okolu 800(normalno e 223) sto e skoro cetiri pati povisoko od normalnoto.Pocnav so terapija ospen od 1 500 000 IE.Po edna tableta na den taka 30 dena.I toa ne pomogna.So konsultacija na specijalist infektolog pocnav da primam injekcii extencijalin od 1 200 000 IE po edna na sekoi petnaeset dena ,a taka 6 meseci i povtorno nemase nikakvo podobruvanje.AST povtorno mi bese isto.Pred edna nedela povtorno se razbolev od gnojna angina.Mi zemaa krv i bris od grloto i nosot.Vo grlo mi najdoa povtorno stafilokok i pokaceno AST(696).Maticniot lekar mi prepisa ko-almacin da pijam po dve tableti na den vkupno 14 dena.Ve molam za vase mislenje i vase iskustvo so ovaa bakterija i pokaceno AST:whew::o