Бебешки влакна

Discussion in 'Коса' started by Zaljubena111, Jan 8, 2011.

1. IJAE

IJAE Истакнат член

и јас имам проблем со бебешките влакна. На пр. денес веќе ми се измрси косата ја фаќам у реп и одма од страна кај ушите ми искачаат тие. Многу се нервирам зошто сварно незнам како да се справам со нив единствен спас ми е стилистката што ме средува, лакот не помага пак се двојат им нема спас а многу ги мразам. Секогас ми сметаат :@

2. Phyramide

Phyramide Популарен член

Имам едно можеби глупаво прашање, ама што се бебешки влакна? :wasntme: :$

3. Saya

Saya Популарен член

Тие малечките влакненца што ја следат линијата на косата. :)

4. Phyramide

Phyramide Популарен член

Ахам, епа сега ми е малку појасно. Па не знам дали ги имам. Веројатно ги имам, ама не ми пречат. Имам зад ушите доле накај вратот - не знам како да објаснам, ми штрчат бидејќи ми е природно виткана косата, и ме нервираат некогаш кога ја фаќам косата во пунџа.

Ама што да правам, што е тука е :)

Затоа прашав, да знам дали и тие се бројат во бебешки :)

5. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

И јас имам т.е имав :lol: .Каква и да фризура направев штрчеа од страна, неможеш да ги контролираш па еден ден толку многу се изнервирав па ножиците во рака и цак цак сите ги ишишав до корен :devil: .
    После се каев, да :lol:

6. Anjichka

Anjichka Истакнат член

И јас имам бебешки влакна, но не си ги сфаќам баш како некој проблем. Напротив, баш ми се слатки ;) добро па и немам многу... Еднаш ко мала ги ишишав, но џабе, нови пораснаа :D
    Сепак мислам дека со депилација можат да се отстранат, но почнеш ли еднаш ќе си имаш обврска плус за цел живот.

7. Anggie

Anggie Истакнат член

Баш сакам да ги имам... Девојчињата со бебешки влакна ми се многу слатки :)

Lolo5 likes this.
  8. angel92

angel92 Популарен член

На нерви ми одат, имам на челото и од страна секако, кај ушите. Јас имам три методи на "смирување" кои засега за мене се супер..

1. Лак - земате мало чешелче(ама да не е од малине за тапирање) и го прскате цело чешелче со лакот и ги поминувате бебешките и несмеат да мрднат. Исто така,ако немате чешел или ако несакаат да се смират, земате два прста (показалецот и средниот) и ги прскате нив со лак и се обидувате да ги срамните влакненцата со остатокот на вашата коса.
    2. Восок - мислам дека е јасно овој чекор :D земате малце, и нанесувате на "немирните" влакненца.
    3. Шноли - доколку страничните влакненца ми прават проблем, земам шнола и не мрдаат :)

Многу пати сум помислила да ги пресечам, но фризерката нонстоп ме кара и ми вика дека полошо ке било ако ги скратам, па засега вака ги смирувам :hai:

mackica-1 and Lady-PinkHeart like this.
  9. darlingB

darlingB Истакнат член

Гарантирано решение за бебешките влакна. Тие што имате проблем со нив, прснете малку лак за коса на четка за заби ( која ќе биде исклучиво за таа намена ) и потоа исчешлајте ги бебешките влакненца со четката за заби, во насока на која сакате да бидат ( најчесто во насока на останатата коса). поздрав

10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Ги имам и јас, но не премногу и не ми пречат, не им обрнувам внимание. Најмногу ми се познаваат кога ќе ја соберам косата. Кога мислам дека ептен ми се познаваат ги средувам малку со лак за коса и завршена работа. :)

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Најмногу ме нервираат кога ќе ја испеглам когата, зашто имам многу виткава коса и секогаш имам чувство како тие први да се виткаат... инаку ми се ок, слатки ми се донекаде, ама се мислам да почнам да ги депилирам...

12. K-a-t-e-n-c-e

K-a-t-e-n-c-e Истакнат член

и јас ги имам :worried: понекад страшно ме нервираат но ете .. некако живеам и со нив :)

13. Seznajka2

Seznajka2 Истакнат член

а кога си ја врзам косата... :$ многу ме нервираат :@ :D :D :D ....смешни се

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Me нервираа страшно, се' додека не слушнав (од машко, се разбира), дека им биле преслатки, а ние толку сме ги мразеле :D Епа нека се..штом се слатки, искрено и мене ми станаа интересни и не ги чепкам повеќе. :D

Lolo5 likes this.
  15. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Ги имам, ми се познаваат само кога ќе ја кренам косата горе со шноличка, ама не ме нервираат. Научив да живеам со нив!

16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Моите се меки и послушни , такашто со малку лак за коса напрскан на четче за заби лесно се спласнуваат . Ке прснам на четчето , ке поминам неколку пати по бебешките влакна , зачешлувајќи ги во посакуваниот правец и ете ги - мирни се :)

17. Chaneli

Chaneli Истакнат член

И мене ужасно ме нервираат бебешките... ама им го најдов крајот... со стара четка за заби напрскувам спреј за коса на неа и потоа само ги поминувам и решен е проблемот. :D

thelittle17 likes this.
  18. thelittle17

thelittle17 Популарен член

ги имам и страшно ме нервирааат :devil: , цело чело ми е обраснато и често ги депилирам на тоа место!

19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Сега почнале па нови да ми растат :(

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

па и не се мекој голем проблем со стара четка за заби на која има лак за коса лесно ќе ги средите

Candice.S likes this.