Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бели влакна во косата

Дискусија во 'Коса' започната од Bozica1980, 17 септември 2010.

1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.189
    Допаѓања:
    259.630
    Јас до сега не сум чула дека со нешто може да се спречи белеењето на косата. Имам 29 години и забележителен број на бели влакна. Позитивна страна е што имам густа коса па до скоро и не се приметуваа толку, плус често ја бојадисувам косата па не сум обрнала големо внимание на "натрапнициве" :devil:. Читајќи по форумов видов дека сте полни со идеи за помош па се надевам и јас ќе добијам некој совет како да го спречам понатамошното белеење :emo:

2. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    346
    Бели влакна!!!

Не ми е јасно зошто денес повеќето млади имаат бели влакна.Еве дечко ми е 20 години,а има 10-тина бели влакна.Зошто се појавуваат толку рано? :?:

3. Filipina

Filipina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Бели влакна!!!

И јас се чудам како да ги спречам белите влакна, млада а десната страна од напред ми е преплавена со бели влакна, ама јас не се фарбам не сакам, убава ми е мојата боја на коса, па до кога се оде, оде вака, па после здравје шатирање ќе правиме барем за нас девојчињата е лесно, макар што во оваа време и машките се фарбаат. Можно е да е до гените што ги наследуваме од родителите, а можно е дека во оваа време сме многу нервозни, а и вештачката храна ќе не докрајчи. Ама како и да е една ден сета ке ни биде бела ;)

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.189
    Допаѓања:
    259.630
    Најверојатно гените имаат голема улога татко ми обеле млад (иако не колку мене млад) ама може јас сум му "наследничка" :P Ќе имаат работа фризерките изглеа или сме благословени со природно шатирање :)

5. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    787
    Јас имам 13 години и имам 5 - 6 бели влакна :)
    Не ми пречат,ми пречи кога ќе ме види некој и глупата реакција :
    '' Лелеее ауффф бели влакна?Па ти имаш бели влакна .. Ииии .. ''

Да имам,па што? |(

Некој вели дека е среќа ( али ако имаш само едно бело влакно ) друг има други теории :D

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Моето мажуле има бели влакна тука-таму и ми е многу сексилавко така :lol:
    Инаку оние што ептен му се приметуваат му ги корнам :D

7. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    Мајка ми има многу бели влакна, скоро цела коса и е веќе обелена а има само 38 години, се фарба ама по месец дена пак белите влакна доминираат

8. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И јас имав бели влакна и нон стоп си ги кинев мн ме нервираа и си велев што ке одам без коса дај да си се офарбам и така сега си најдов решение за белите влакна :DDDD

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    И јас на моите 20 години имам точно 3 бели влакна, многу се крупни и цврсти, ама не ми сметаат. Богатство и среќа значеле :$

10. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.468
    Допаѓања:
    91.839
    Мислам дека навистина генетика игра голема улога. Мајка ми имала како млада многу и јас имам. Имам црна коса и многу се познаваат, па ги корнам или ги сечам. Не сакам да се фарбам.

11. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.487
    Допаѓања:
    23.049
    Имам 19 години и пред некое време ми се појави едно бело влакно во косата. Не ја фарбам косата, но не го кубам влакното, велат среќа било. :D

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Mене почнаа да ми растат влакна од 15 год.кога имав :lol: имав 5-6 влакна и почнав така да ја фарбам косава,и не се забележува сега :) а една другарка цела коса скоро бела и беше :x нонстоп ја фарбаше,тоа е лекот фарбањето :?:

13. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Немам ниту едно бело влакно,а се фарбам веќе со години,до негде ми е криво сега,ама тоа е тоа :)

14. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Татко ми сеуште нема бело влакно на косата , дури изненадувачки и е, сите негови другари се веќе бели а тој ни е едно, се надевам дека и јас ќе си дочекам 55 години без ни едно бело влакненце, само да не заличам на мајка ми таа е преполна со бели влакна и нормално ја фарба косата, мислам дека нема друго решение за тоа.

15. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    6.882
    Допаѓања:
    23.794
    Јас вчера ги искубив со пинцета :D пред 2 недели ги забележав беа 5-6 и мнооогу се изнервирав ;( (дека прв пат си видов бели влакна) а имам 21 год, иначе ја фарбам косава ама сега не сакав да ја горам со хемикалии и ги искубив :lol:

16. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Чаре нема освен фарбање или кубење.дечко ми има 27год а од двете страни има многу бели влакна.мн чудно што еве приметувам на сите млади бели влакна дали до времето е... :worried: и јас имам неколку амасе фарбам и не се приметуваат.сигурно и генетиката има влијание.за женско ајде ок е некако че се исфарба ама машките потешко се одлучуваат за фарбање не сакаат да чујат :D

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    блонд не било добро да се кубат белите влакна затоа тогаш излегувале повеќе барем така ми има кажено мајками зошто она така правела и почнале повеќе да и побелуват

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847
    И јас од стрес на 22 години имам еден куп бели влакна, џабе ми е фарбање кога после 5-6 миења на косата пак си се гледаат и со ништо не се покриваат, а неможам да ги корнам пошо имам повеќе.
    Може и да е генетски а може и не, мајка ми има соро 50 години нема ниту едно бело влакно, а јас пред неа остарев :D

19. oceangirl

oceangirl Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    70
    белите влакна се поради недостиг на витамин б во исхраната (една од причините) а др е генетиката...
    решение-фарбање...ако се малце шатирање...и за машки и за женски...нема гајле ;)

20. bitter-girl

bitter-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    558
    Допаѓања:
    531
    Имам 24 години и (да чукнам во дрво) сеуште не почнале да ми растат бели влакна. За чудо, затоа што генетиката ни е таква што сите жени во мојата фамилија почнале да побелуваат уште на 21-22 год.
    Чекај бе, јас да не сум посвоена? :^) :lol:
    Инаку сум родена со мало бело праменче од 3-4 влакна некаде на средина на главата па скоро и да не се забележува.
    Си знае фризерката па на шишање ако ги забележи ќе ми каже, а јас и дозволувам да ги скубне. :)