Уште од 2ра година средно се шатирам, поради тие бели влакна! Иначе појавувањето на овие бели влака ми се наследно од мајка ми и таа како мене уште во средна школа почнала да се фарба, но за разлика од неа не ми е овеленеа цела коса .Мајака ми се фарба со ептен плава фарба скоро бела, со цел да не е се познаваат бечите влакна кога ќе и растат и да ќе заборавев имала црна катран косаа!
И ја имав бели влакна, природно сум бринета и многу се познаваа, ама откако сум плава се вклопуваат во бојата не се ни познава
Оф леле, пред некое време искубав цел чопор од мојава коса. За фарбање стварно сметам дека ми е рано, природно сум бринета и ми се допаѓа бојата на косата, мислам дека и друга не би ми стоела, али ако забележам дека сеуште никнуваат се повеќе и повеќе, тогаш неизбежно ќе ми биде фарбањето. А, стварно нејќам да дојде до тоа!
Па ти остани бринета, не мораш да се фарбаш плава офарбај се со нијанса најслична со твојата и ќе ги покриеш белите влакна
Проблемот е што воопшто не сакам да се исфарбам. Знам дека тоа постои како опција, но ете. Нејќам едноставно.
Епаааа..темно-кафена коса имаш или светла-смеѓа? Ако си потемна можеш не сега понатаму посветла медова боја да се офарбаш многу е убава и стои на кафени очи со кафени веѓи ќе те осветли
Еее зошто да не другарка така се напраи плава па добро и стои Штом Бијонсе стана плавуша, ти каква сакаш моеш да станеш
Само фарба е спасот за белите влакна. Јас на 20 години прв пат забележав бели влакна во косата и бидејки имам темно кафена коса многу ми се познаваа и многу ми пречеа секој ден пред огледало и ги скубев и мајками вели што ќе одиш без коса земи офарбај се и од тогаш се фарбам. Изабела не те препорачувам да се офарбаш посветло со оглед дека имаш црни веги, најдобро ако решиш да се фарбаш, фарбај се твојата нијанса или нијанса посветла и така ќе ти биде полесно не ќе мораш секој месец да се фарбаш, кога ќе подникнеш нема многу да се разликува.
јас имам бели влакна се повеќе...тоа е или генетски пошто моите сите имаат бели влакна и тоа од млади...или моеже да биде од стрес
Денес го констатирав првото бело влакно во косата. Или можеби беа две. Поточно, фризерот го констатира Си седам јас на шишање, и туку гледам ми кастри едно влакно до корен. Распаметена, одма сфатив колку е саат - му викам - што правиш???? А тој, полупобелен ми вика - што е сега, ќе се вреѓаме??? Ми вика - имаш бело влакно. Викам - аха, дома кречевме, па ми капнала бела боја на косава. Не дека се изненадив којзнае колку. На мајка ми и баба ми почнала да им побелува косата на 28 години, а јас имам коса како нив, па очекував дека ќе почне да ми побелува тогаш. дури и не се фарбав за да уживам во природната боја додека можам. Од 28 навака будно ја набљудувам косата, ама пак не успеав да ги забележам првите бели влакна сама, туку фризерот ми ги забележа. Не знам дали овој мојов не ги забележал или немал срце да ми каже А баш си ја сакам природната боја. Кога ќе помислам на фарбање ми се темни, а уште повеќе на подивена бела коса. Ме натера да размислувам за стареење, и се што носи тоа. И колку и да мислам дека сум спремна на тоа, умов не го прифаќа, убаво ми е вака. Триесетиве не би ги сменила за ништо на светов. Среќа, имам уште за трошење од нив. Што е - тука е. За почеток ќе ги прочитам темите за фарби по форумов. Мора да се почне од негде
kоја иронија немав бели влакна, се фрабав плава ми скисна плава поЧнав да се фарбам кафена така светло кафена .. и сто ке видам куп бели влакна а бас си се аресував кафена .. добро имам 33 години ама сепак.. хм ке мора пак плава ајде .. и така белите влакна лесно ке се прилагодат на плава и не се приметуваат..толку толку как бринета
Има некои нови таблети против побелување на косата.700 ден.се мислам во Космо.Евонија мислам се викаа ако не грешам а можеби и грешам.Дали некој ги пробал,ефект?Имам 2,3 а не сакам да ми излезат повеќе,ако имаат ефект супер би било.Кажете искуства кои има
јас имам 15 год. и имам точно 3 влакна ама мајка ми ми вели дека тоа било среќа така да не се замарам со тоа само што е глупа реакцијата на некои девојки демек иииииии бели влакна ова она..глупости
Јас имам 16 години и имам едно или две бели влакна.И јас сум слушнала дека среќа значеле,којзнае.А да глупа е реакцијата на другите „еј бело влакно“ па не почнав да страеам мајку му стара
Лелее јас забележав веќе две три бели влакна а сум многу млада.Ќе збеснам ова не е можно,а гарант е од нервоза.