Здраво, имам проблем, денеска кога станав забележав бели топчиња, како здробено сирење, потоа, около 12 часот забележав пак.. и попладне околу 17часот пак забележав... Исто сека кога дојдов дома, околу 20.00 пак имаше. Може да ми објасните што е, од прилика. Недела е не можам да отидам на гинеколог. Помош.
Готово сум сигурна дека е кандида во прашање. Таа дава таков густ сираст исцедок. Може да биде пропратено со чешање, а и не мора. Ако е кандида не е страшна ама е досадна. Може често да се појавува. Сепак најдобро е да се посети гинеколог ама за кандида има во аптеките вагиналети, канестен 3 (три вагиналети се ) , без рецепт се купуваат и се ефикасни.
И мене ми се счучилo.Јaс кoристaм хипермaнгaн и веднaш ми врви.И јaс сум рaзбрaлa декa е тиa некoјa инфекцијa ни не е стрaшнo..Пoз
Страдам од кандида веке со години оди па се враќа и кога е во по јака состојба кандидата се појавуваат овие парчинја бели. Мојот гинеколог ми кажа да се мачкам канестен , увин чан да пијам и уро фар, и 2 до 3 пати дневно чај од дово оригано . И сега фала богу немам проблем.