Додека да најдеш ставај , оди на кожен прашај го него.Со газа незнам од бенка до бенка има разлика сепак.Нема на што.Поздрав
Moeto bebe Imashe Kako bemka, Kako bradavichka so boja na Koza, blisku do areolata. Do snoshti se beshe nepromeneto, denes ja gledam pocrneta I edvaj se drzi na kozata. Na kontrola sme duri vo ponedelnik, taa ne plache, radpolozena si e, ama Jas ke zbudalam od nervozi do togash!Imal nekoj slichno iskustvo, dali moze da bide opasno?
Velat deka vo pogolem br. na slucai bemkite ne se opasni. Sepak potrebno e strucno mislenje. Jas smetam deka nema pricina da bides zagrizena. Bemkite se cesta pojava, trebe da vnimavame da ne gi povredime i se kje bide vo red. Pisi ni kako ste pominale. So Gospod napred i ne misli negativno.
Феминки пред 5-6 години ми се направи бенка на лицет!! кафиава бенка ! но последниве денови почна да ми се рони и да ми пага делче по делче , имам уште од бемката , не ме боли , не крвари .... Што е проблемов со ронењево!
Не е лошо да побараш совет од специјалист од пластична хирургија. Може да е безопасно но и многу сериозно,
тоа го знам ! не прашав овде за да добијам одговор оди на лекар , туку мислење , искуства , совети и сл . !
Целoснo те рaзбирaм и oд личнo искуствo те сoветувaм дa бaрaш сoвет oд специјaлист плaстичaр a не oд фoррум. Oд бемкa дo бемкa имa рaзликa a истoтaкa и билo кaквa нејзинa прoменa е oпaснa и требa дa се прoвери. Нaјдoбрoнaмернo..
Јас мислам дека ако се рони не било бемка, барем не во мојот случај. Но има разни видови на бемки. Едно е најбитно секоја промена на формата( не големината) на бемката е ризичен симптом
Razbiram deka bilo kakvo iskustvo bi ti bilo od korist, no sepak moras da otides na lekar. Ima mnogu vidovi bemki i ovde preku forum so i da kazeme e suvisno. Odi na lekar i toj ke ti kaze najdobo. Bilo kakva promena na bemata mora da ja vidi lekar,a isto i dokolku posle 20 godina se pojavi nova. Ti posakavum ubavo. Pozdrav
имам бенка на брадата и нонстоп ми расат внатре влакненца од кои ми се прават како странични гнојничиња, последно ги вадев со кубалица и ја раскрвавив и сега ми се стегнати мускулите на лицето , ме болат забите и ушите , дали има некоја врска ? ве молам за совет
Можно е да е настаната инфекција поради иритација. Не смееш да ги кубиш влакнрнцата со тоа ја иритираш бемката. Потсекувај ги со ножички. Појди на дерматолог да ја види бемката дерматоскопски за секој случај.
@bubic.k kako pomina? I jas isto taka imam bemka na bradata od koja mi rastat vlaknenca i gi secam so nozicki.
Имам 2 бемки под пазувата (ги имам од дете , не многу големи) . После бременоста една од бемките се дуплира. Односно порасна малку , немам никаква болка и сл. Но дали постои некаква опасност?
Ти Благодарам Ќе посетам лекар , се надевам дека не е ништо ,бидејки кај нас во семејството ,половина се починати од малигни заболувања ,затоа се плашам
Ќе може ли да предложите квалитетни доктори кои навистина се специјалисти во својата област, а работат на остранување на бемки? Без разлика приватно или државно.