Бемка, меланом е друг. Не ти паметно да го чепкаш , пази го само. Јас редовно одам на проверка на дерматолог. Можеш да го следиш доколку ти е мисла.
На стомакот имам бемка од раѓање но во последниов период - да не кажам две години ми се зголеми. Нема промени во боја, мазна е само што порасна во дијаметар. Да е жив и здрав Google,ама ме извади од памет со тоа дека меланомот обично е поголем од 6мм, ова моево е 1см. Имам ли простор за паника, кај зачитав баш тоа сега во 1 саат, нема да спијам.
Дали некој може да ме упати и да ми каже како иде и каде закажување за да испитам бемка да ме насочи некаде.
Да предложите добар доктор за бемки?Имам една над увото голема,не знам ни дали е бемка од раѓање,ама многу мириса и сакам да ја отстранам.
Ве замолувам за информација- Дали некој знае каде во МК прават скрининг на бенки (маланома), и колку изнесува цената. Дополнително доколку може да препорачата ординација или доктор. Ви Благодарам
Луѓе ве молам за помош јас имам многу бемки на рацете вратот мали исто на половината позади имам една многу голема од мала ми е таа викат дека така ти останува ако мајката украде нешто на бременоста имам една на градата таа е исто голема помала од ова кај половината но сепак мислам дека беше многу помала кога бев малечка мене ме натера да се сомневам на лицето ми се појавија рани кој никако да зараснат скоро два месеци црвени крвави и кога ставам помада ме печат многу лицето ми се нафрли прв пат вака па сега планирам да посетам доктор се плашам да не има врска со ова рак на кожа
Здраво, Имам бемка на раката има неправилен облик и е како исушена. Ваква е сигурно 10 години без промена. Секако ќе посетам и дерматолог во најбрзо можно време, но ме интересира ваше мислење, дали може да е опасно?
Јас имам таква на градата, дерматолог ме гледаше кажа дека не е опасна, за отстранување ми рече само поради естетски причини ако сакам, инаку не била страшна.
Zdravo ova mi e od raganje stranicno na grbot nikolas sum nemala problem mi rekle kako mala da ne ja fakjam nisto ne ja mackam i ne sum nikolas vcera i denes me boli i cudna mi e malce dali ima prostor za panika ?