Има дермоскоп каде што може да примети промени. Имаш во Промедика со картони работат ако не сакаш по државно да се влечкаш.
Zdravo, jas sum nova tuka, dali moze nekoj da mi preporaca kade da izvadam dve benki ispaknati na grbot. Bev kaj dermatolog vo remedika kaj dr. Lidija Biserkoska. Mi kaza mozam bilo kade da gi izvadam, laserski ili kaj plasticen hirurg. Jas mislam podobro e hirushki da gi izvadam. Dali nekoj ima iskustvo vo remedika ili dr. Ancevski i kako se dvizat cenite?
Денес по туширање го забележав ова над колкот , на тој дел мислам дека имав бемка иако и не сум 100% сигурна, ми изгледа како излупена , а вака мислам не ме чешала ниту се имам повредено. Не знам коллу време е вака инаку. Можеби од ластиците на пантолони / долна облека се има раскрвавено барем така ми делува искуство? На лекар утре ќе се јавам да закажам..
Немој да се плашиш, не личи на воспалена или нешто слично. Се потиме и додека кожата е влажна лесно може да се закачат овие рамни бемки. Ќе и треба време, но мислам дека ќе се опорави. Нека ја ѕирнат под дермоскоп за секој случај, чисто за да бидеш мирна.
Да се самоцитирам ,се е во ред со бемката , бемка е но не е опасна. Ми рече да ја мачкам со фуцидин крема 5 дена. Имам уште една на грбот иритирана , и таа е во ред.
Мислам околу 200-300 ден преку фонд. Не ми текнува баш точно. Добро што ме потсети. Да закажам кај матичната после летово. Закажи си со време. Дермоскопија на 6 месеци редовни контроли и немаш гајле. За не дај боже ако има мала промена одма да се интервенира со вадење.