Форумџика на годината

Бившата ни прави проблеми

Дискусија во 'Љубовни проблеми' започната од imi, 3 ноември 2010.

1. imi

imi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Pa vaka imama de4ko 9 meseci i se e ok .
    No negovata bivsa pocna da ni pravi problemi ve molam za pomos nz so da pravam ? ;(
    [mod-kirilica:3svai9v9][/mod-kirilica:3svai9v9]

2. Nannaa

Nannaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2010
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    30
    POMOS...

да не мислиш на неа и да не се нервираш.... двата ако не му обрнувате внимание ке си се тргни сама.... од лично искуство ти кажувам..... а ако тој те сака нека ја отера упм и нема поке да му текни да напрај нешто.... ама ако се расправа тој со неа на тел или сл.. и ти да бидиш до него да слушниш шо ке се зборува оти не секогаш машките ја кажуваат вистината а и тука се работи за бивша....

На Unknown69 и imi им се допаѓа ова.
  3. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Многу е важно како ќе се постави дечко ти према неа . Нека и објасни дека нивното е готово и дека тоа што го прави нема да и успее.

На imi му/ѝ се допаѓа ова.
  4. imi

imi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Како да не мислам на неа и на пораката со ја прати неможам да не се нервирам знам дека де4ко ми ме сака и нема да и се врати но како да не се нервирам :(

5. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Што да правиш???....Поработи малку на твојата самодоверба и на довербата кон твоето момче!!!

Реално во секоја врска постои шанса еден ден некој од партнерите да се врати кај своите бивши љубови па што? Не треба воопшто да имаме врска?:)

Драга девојко,ако ви е навистина супер како што кажуваш самата препушти се на чувствата ,уживај во заедничките моменти со него,уживајте во вашата љубов и среќа и едноставно таквите особи како дотичната бивша девојка само ставете ги на IGNORE!!

Зарем вреди времето што можеш да го поминуваш со момчето во бакнежи,прегратки,слатки моменти ти да го поминуваш во објаснувања и сомнежи? Одговорот го знаеш и сама ;)

6. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    не реагирај ти пусти тој да се справи со ситуацијата види колку и сто е спремен да направи за тебе од искуство ја сум во брак година дена маз ми си имал со некоја несто ама пред 2 години и дури сега поцнала пораки да писува да се јавува и јас нисто сто првиот пат поЧнав да се дерав ко лудаЧа 2 пат оставив да видам сто тој ке направи ја опоменил немој да се јавувас и на крај пак продолзила и тој отиде во полиција и ја привал
    знаЧи не ти казувам дека треба во полиција да оди него пусти тој да одлуци мозе ке поразговара со неа дека не му знаци или сл. а ако има проблеми она директно со тебе реци и;да си била способна би бил сеа со тебе :D :D :D се зезам поззз

7. Bootilicious

Bootilicious Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Какви проблеми Ви прави?
    И јас имав многу проблеми со бившата на дечкото. Тие не разговараа, ама таа беше постојано околу нас, каде и да одевме (дури и во ноќен клуб), во толкав простор секогаш беше околу нас. Преку некои заеднички пријатели постојано ми испраќаше пораки и зборуваше многу лоши работи за дечкото (наводно што и правел), се се обидуваше само да ме раздели од него и сето тоа траеше цела година. Јас само ја игнорирав и пред дечкото се правев дека не ја познавам и дека воопшто не забележувам. По околу година дена му кажав дека знам која е таа и какви се пораки ми испраќаше. Тој само рече таа е само минато и таму и ќе остане. И така е. Четири години после тоа, ние сеуште сме среќни заедно, а таа иако е веќе 1.5 година омажена, сеуште се распрашува за него (дознавам од пријатели).
    Затоа, не се замарај многу со бившата и уживај во времето поминато со дечкото.

8. Squirrels

Squirrels Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2010
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    23
    Мојот веќе бивши имаше јасен став за ова СО БИВШИТЕ СИ ЗАВРШИЛ И ВЕЌЕ СО НИВ НЕМАШ НИКАКОВ МУАБЕТ ПА НИ ЗДРАВО

Затоа сега и со мене нема...а се немаме ни видено....мене овај став ми е малку смешен...па си поминал нешто заедно и сега ни здраво......но кога вака читам што ви се случува ради бившите....ставот СО БИВШИТЕ СИ ЗАВРШИЛ ЗАСЕКОГАШ....Е И ИСПРАВЕН НА НЕКОЈ НАЧИН....

што мислите вие????

9. imi

imi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    какви проблеми ни прави ?
    па ми прака пораки дечкоми вака дечко ми нака демек бил прво со неа излезен а после со мене а знам дека сето тоа нема врска дека нема санси да биле заедно испаднати и ми пишува да излеземе на кафе ? ни на крај памет не ми текнало јас со неа да излезам на кафе.

иначе Squirrels СО БИВШИТЕ СИ ЗАВРШИЛ И ВЕЌЕ СО НИВ НЕМАШ НИКАКОВ МУАБЕТ ПА НИ ЗДРАВО јас мислам дека си управо за воа.

10. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    За мене тие што прават така се психопатски случаеви.Раскинале,завршиле со врската и сега го замара,опседната е со него...за мене тоа не е нормално.Па малку бе ли има машки на планетава :fubar:
    Како да е неспособна друг да си фати,па трча по бивши.Мој совет:само игнорирајте ја,како да не постои!

11. anonimnabt

anonimnabt Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    И јас би те посоветувала да не му обрнуваш воопшто внимание оти така само си трошиш од времето поминато со дечкото, кое место да ти е уживање си прајш да ти е замарање. Пред брзо и јас некако премногу се замарав со бувшата на дечко ми ама сфатив дека не вреди!
    so relax ... take it EASY! ;)

12. Bootilicious

Bootilicious Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Ими, само игнорирај ја, не и враќај на пораките, а за одењето на кафе само кажи и дека ти имаш дечко (пријател) со кој одиш на кафе и нема потреба да се дружиш со неа. Таа сега само се обидува на секој можен начин да дојде до тебе и да проба да те раздели од дечкото. Не попуштај и НЕ СЛУШАЈ што кажува.

13. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    или пак ке и наместиш некој дечко со кој ке биде срекна и ке ужива , а нема тебе да те замара

така да ке оставиш у лични пораки
    нејзин фацебок и број

ја ке ја запознам и ке средиме работа и повеке нема да ти е проблем ...
    :angel:

или пак може да ја игнорираш и самата ке си отиде

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  14. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    ИМИ пред некое време отвори тема дека дечко ти ( на другарка ти) се дружел со бившата и не знае како да му каже дека и смета ,те советуваа сите што е најдобро и како што гледам не си послушала ни еден совет ... сега отвараш тема дека таа ви прави проблеми дека тој со неа не се гледа .. немало шанси за тоа ... можеш ли во еден асолен пост целата ситуација да ја објасниш ???? односите меѓу тебе и дечко ти и таа бившата што точно прави ,колку ја знаеш??? да знаеме точно што и како е а не во секоја тема пишуваш различно и добиваш совети во секоја тема посебно ... не ги врти работите и не подлажнувај пиши како е работата ... и не се лути најдобронамерно е ова.

На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.504
    БИвшата никако да престане со повици...

Помагајте со совет...
    Заедно сме скоро година... но со еден проблем (барем за мене) неколку пати додека сме заедно со прикриен број го бара бившата(бидејки имала потреба за секс) и покрај тоа што и кажал (дури и пред мене) дека е во врска и не чуствува таква потреба а ниту сака да ја види ...дури еднаш се изнервира и ја отера во пм... таа одвреме навреме знае да му звони ... а мене тоа почнува да ме излудува и понекогаш ми прави чуство на недоверба и наогам причина за карање.... што да правам? ???

16. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60

Фино лепо ке и кажеш повеќе да не го замара,нека си бара друг за онаа работа,што има повеќе да му звони и 1 година речиси и не е малце време или пак нека го смени бројот :)

17. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515

Ух...штом го бара со прикриен број дури и откога и кажал дека ``е во врска и не чуствува таква потреба а ниту сака да ја види``, многу е веројатно дека го прави тоа намерно со намера да ви го наруши односот. Не подлегнувај на провокации и јасно кажи му дека тоа те нервира и дека ви прави проблем во врската. Нека си го реши тој тоа со неа, бидејќи ако сака може да изнајде начин, макар тоа бил најбезобразниот (а ако му е бивша и не планира да има никаков однос со неа, нема да има проблем да ја затвори таа врата засекогаш)
    Веројатно, по логика на нештата, сега ти треба да си му приоритет, најважно треба да му е вашата врска да успее, и да те заштити (и задржи) тебе, санирајки ги таквите незгодни ситуации.

18. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557

Ако бројот е познат може да го блокира, ако ѕвони од скриен тогаш нека не одговара на повиците. Мене тука ми е малце сомнително како може да го бара цело време ако он јасно и кажал дека е со тебе? И човек со челични живци би се откажал. Колку подолго трае ситуацијава толку поверојатно дека ќе пукне некој ден. Или нека се види очи со очи во неа или (се надевам дека не е така) барај си го проблемот внатре во врската. Поточно, дали има основа на нејзините повици и некоја лажна надеж од негова страна?

19. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.954
    Допаѓања:
    34.504

Пред мене се има случено да звони скриен дури и јас као му реков крени..без да претпоставам дека пак е она :worried: за лажна надеж искрено по она како звучеше кон неа и не верувам дека постои... а и тој вели да не се замарам зш повиците нејзини ништо нема да сменат но мене некогаш ми се преку глава... тој не ми дава повод за сомнеж но ....

20. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172

Нека си смени број нека го блокира бројот злобници има , не дозволуввај некој да ти нарушува мир ! :devil: