Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Бившиот се жени - како реагиравте?

Дискусија во 'Врски' започната од Directioner005, 23 септември 2023.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Yeah well, не ми беше тоа поентата туку дека барем ова едно нешто не е ненормално само во Македонија, туку сегде. И нема врска со нашиот менталитет, туку луѓето се еднакво луди, незрели и токсични во врска со бившите сегде.

На CameliaMiller, sj *O*, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Да бе, не се контрам со тебе. Понижувачко е малку, ама ете кога им кажеш дека треба да се држи дистанца после раскинување. Не, не требало, имаме пријатели заеднички. Испаѓа ние што кратиме секаков контакт, лоши сме.

На *Amethyst* и GirlVolley им се допаѓа ова.
  3. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.409

Не се согласувам баш дека луѓето се токсични со бившите сегде, но окау тоа е твое мислење.

На sj *O* и Srckata28 им се допаѓа ова.
  4. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    463
    Поентата на темата е каква била емоционалната реакција кога сте дознале дека ваш бивш/а се верил/а.
    Така да мене ми се чудни коментарите за "малограѓанштина". Нема врска општиот менталитет на луѓето со темата. Некои луѓе дознаваат бидејќи се љубопитни а некои дознаваат бидејќи ќе им каже некој друг.
    Ако ете некој/а прави драми и скандали тогаш тоа е друга приказна.
    Посебно ми е смешно компарацијата со луѓето од странство. Као демек луѓето од Германија или Америка или не знам каде не се од крв и месо па не допира ништо до нив.
    Тотално е човечки да осеќаш некакво чувство во врска со ова ако ти значела некогаш таа личност. Човечки е и да не осеќаш. Сите различно ги доживуваме работите.
    За повеќето од бившите лично уво ме заболе ама за тој еден... знам дека кога ќе се случи вакво нешто дека нема да ми е сеедно.

Последна измена: 24 септември 2023
    На CameliaMiller, Skorpija25, Hellobeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  5. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Мех за бивши, мех на темава, ми иде и некоја зен мудрост-порака да ставам, ама ај ќе се воздржам. :D
    Моментално психичко стање*
    (иако темата е супер и реална за денешницава, браво @Directioner005 не ми се верува дека во 10+години никој не му текнало да ја отвори)

Последна измена: 24 септември 2023
    На sj *O*, Biljarkata и GirlVolley им се допаѓа ова.
  6. Liljana K.

Liljana K. Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2023
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    659
    Плачамм по цел ден и ноќ :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Skorpija25, tessie, gasimku и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Directioner005

Directioner005 Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2012
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    2.405
    Не знам во каква ситуација си приватно, и зошто толку се пронајде во улога на новата невеста. Ако те тригерна, i’m sorry.
    Ниту сум реметела бифш, ниту сум сталкала, ниту сум тепала и правела драми, ниту планирам истото да го правам. Ниту мене ми е правено од нивна страна. Во лоши кругови се движиш.
    Сечии чувства се валидни, лоши или добри, се додека тоа не влијае лошо на другите и не им нанесува зло.
    Ако не се пронајде во темата и немаш коментар за истата, нема потреба 10+ коментари да се од тебе како солиш памет како треба а како не треба некој да се чувствува.
    И еден потенцијален friendly tip, ако дечко ти дозволува бившата да му прави драми, ремети, влијае на него било како, можеби треба да си бараш нов дечко.
    Олабави малце, не е толку сериозна тема побогу.

На CameliaMiller, butterfly6223, sj *O* и 4 други им се допаѓа ова.
  8. INNERBEAUTY

INNERBEAUTY Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2017
    Пораки:
    2.495
    Допаѓања:
    5.567
    Сега гледам темава е во врски отворена и само у тој контекст се дискутира, баш би ме интересирало и да чујам мислење на некој/а чиишто бивши сопруг/а се оженил, т. е. преженил, со или без деца вклучено.

На sj *O*, SunnyGirl2 и Directioner005 им се допаѓа ова.
  9. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    566
    Допаѓања:
    5.995
    Ако дознаам дека бившиот со кого идевме 5 години се оженил ќе ми биде многу мило бидејки одамна уште додека бевме сеуште заедно не чувствував ништо за него, но заслужува, добар човек. Дури додека бевме сеуште во врска си замислував дека ако би ми кажал дека сака друга би се радувала и славела зошто само ќе ми олеснеше за раскинување пошто немав гз да раскинам.

За другиот што одевме неколку месеци да бев сингл сигурно ќе плачев, иако не заслужува ни солза да се пушти за него, ама сега таквото ќе ме боли, го заборавив дека некад постоел, с си го сакам мажот мој неизмерно и ниеден друг маж на светов за мене не постои.
    Сите од моето минато нека им е со среќа понатаму и само убавини им посакувам. :D8)

На sj *O*, *Amethyst*, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Како викаат, за бивш и за покоен сè нај :$8)

На butterfly6223, Curious cat, *Amethyst* и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Хаха, I felt the irony. :rofl:

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Гладиоли

Гладиоли Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2021
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    587
    Абе јас од себе тргам.
    Реално да ме видеше пред некои 6-7 г ќе речеше од оваа домаќинка не бива.
    Сега да ме видиш ќе речеш оваа у диско нема да знае да се понаша,капка алкохол ако има испиено :rofl::rofl:

На *Amethyst*, honey.11 и gasimku им се допаѓа ова.
  13. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.107
    Допаѓања:
    26.979
    Малку глумете недостижност во темава и ладнокрвност. Камо така да бевте и во живо.

На Bratot, Glowy, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  14. Selena01

Selena01 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2020
    Пораки:
    1.898
    Допаѓања:
    7.560
    Види можам за себе да кажам, бидејќи и реплицирам во темава. Значи со работа на себе, со исполнување на времето со работи кои ме прават среќна, немам време да се замарам кој што прави. Особено не луѓе со кои сум расчистила. Значи можеби им оди многу подобро од мене, можеби не. Не знам. Немам ни како да дознаам. И кога би дознала нема да ми значи. Бидејќи сум фокусирана на својот живот, имам нови луѓе што ми значат.
    Орфеј згрешил што се свртел назад по Евридика, кој сфаќа - сфаќа.

На sj *O*, Mrs. right, GirlRose и 4 други им се допаѓа ова.
  15. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Да баш така :rofl: коа се ожени мојот бивш реков фала богу :rofl: А до последно ме замараше и намерно ми лајкнал стара слика за да го приметам као демек "еве се женив, дека ти не ме сакаше" :rofl: И го имав проколнато одамна уште на времето, таа шо ќе ја земе да има грдо лице широко како тегла и сплескан гз :rofl: да не поседува ништо мое сосем спротивно да е од мене и баш таква земал, му ја предвидов жими се и мн сум ќејфлија :rofl: :rofl: :rofl: :lol: не ми уопште грижа имавме одамна раскинато ама он постојано ме демнеше и замараше напати а јас го отпукав еднаш за секогаш.

На Гладиоли му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Се зезам и урлам од смеа, аии не сум тачна :rofl: :rofl: :rofl:
    Еве ви ја мојата реакција 8) :rofl:

17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.535
    Допаѓања:
    23.064
    Јас навистина го мислам тоа. Нека земе поубава и позгодна од мене само нека престане да ме замара.
    Za mustuluk bi nju pozlatioooooo :D

На CameliaMiller, sj *O*, Biljarkata и 3 други им се допаѓа ова.
  18. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    801
    Ја снемам гајле некако безчуствителна станав во врска со него. Он тажеше и ми праќаше тажни песни јас се зезав со него. И ич не го жалам нека пукне,така си заслужува да има спротивно од мене и нека му биде мака цел живот а јас пак би го заебавала. Пошо јас бев мн заљубена во него на времето а тој не ме ценеше и немаше доверба во мене ме измачуваше и слушаше измислени лаги од други што се обидуваа да ни расипат а јас ништо не правев и само дома седев но ете ми ску*чило... Нема везе како и да е има причина што сум го одсакала.
    Сега си имам сосем нормална врска скоро 2години полна љубов и повеќе разбирање :l:

На Adidas888 и Гладиоли им се допаѓа ова.
  19. Spicy Senorita

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.599
    Јас изгледа сум во право кога ќе речам дека некои луѓе со emotional baggage влегуваат во брак.
    Сепак е интересно да се чита, не ве осудуваме инаку, само е малку чудно.

На simoncelicius и GirlVolley им се допаѓа ова.
  20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.548
    Допаѓања:
    5.896
    со оглед на то дека беше подолга врска и прв дечко , на фб видов и не ми беше се исто и воедно оладив тотално дека го фатив в превара со неа.
    Пред да се ожени требаше да оди на другар му на свадба ми беше пишал да му правам друштво дека ,,новата,, в странство и као 2 имам,реков не и тоа остана. Се ожени има и деца и беше на неговата регистрација дошол в мк и се разминавме се погледнавме он подзастана а јас ко луда се смеев со новиот дечко сега сопруг.

и мило ми е да го видам и не сакам пошо ме изневери и ми сврте грб. без доречени зборови без ништо само дека сакал ,,странец,, да биде и надвор од мк да живее...

не беше ок тоа од негова стр. ама Господ гледа.

На *Amethyst* и honey.11 им се допаѓа ова.