за викенд бев дома и им покажував на моите новите фустани а они дремат во темница и мајка ми ми вика запали сијалица да те видиме а јас таква во брзање пред излегување и викам добро добро де ќе ја залапам и се убив од смеење ама мајка ми не ме слушна за беља татко ми(тој е многу конзервативен) и оваа мојава запна што па што се смееш и тако ми вика е доста де ќе ја залапаше сијалицата нели слушна и сите тројца умревме од смеење
Девојчето имаше роденден и онака си се шеташе лежерно низ ходници им даваше крембанани на децата И цела таква задишана влага у училница, и математика ни имаше влезено и оваа место да рече : Наставничке, роденден ми е ! Оваа на цел глас : Наставничкее, среќен роденден!!! E тоа беше у петто одделение
Има некои мои, некои се на другарки Ни беше соопштено во блиска иднина.. Девет ипол и една минута ( 9:31 ) Колку е тостот од 30 ден ? 2, 3 тројца... Ќе дојде цел пола клас... Јадеа нешто го*на, па отидоа да видат што јаделе... Го уби ама не до крај.. Леле овој на цел кец класови ни изнастава.. Антена фајф 5 радио.. Трцај глафик ( цртај график ) Стилни ме стисно ( стисни ме силно ) Чоколадно млеко од јагода... Машко момче.. Кога ќе ме фатиш - стигни ме.. Панонски низини ( легенди ).. Што ќе правам ако спијам?!? Што датум е 23 ти мај ? Светло бела.. Не сум малолетна ма..-7 мо одд сум.. Во Охрид на Велешко ќе одиме..доаѓаш??? Сите одат а никој не тргнува.. Ај насмевни се пак како тогаш кога плачеше.. Ај некој ден во петок.. За први и втори мај ќе одам на први и втори.. WTF.. Извинете што ви пречам на столот, може да земам еден час??? Пусли постишно ( пушти посилно ) Аргентина е позната по шпанските серии.. А да отворевте малку воздух.. Не ме скокололицицкај...
Една пријателка и се правда на тетка ми бидејќи стапнала на тепихот со чевли: Ама јас носам чисти гаќи. Јас: Сакаш колаче? Дете: Не. Јас: Ами што сакаш? Дете: Плава праска. (слива)
имавме час по географија и професорот раскажува за aстронаути.. : "И таков бил познатиот .. познатиот .. оној Нилсилноракиот" умревме од смеење
хахах леле лудница ви се бисерите еве некои мои и на другарки Една моја другарка од мала пие едни апчиња и еднаш ми објаснуваше зошто ги пие но ме зафркаваше, ми правеше филмови дека кога била мала имала грчеви на мозокот, а јас не сум се интересирала многу околу тоа и сум и поверувала. И така еден ден со неа, со мојот дечко и еден негов другар седиме на кафе, таа ја отвори темата за апчињата и кога ја прашаа зошто ги пиела таа им одговори дека не знае точно зошто, а јас од овде се избацив и велам: ааа не се срами кажи си дека кога си била мала си имала грчеви на мозокот!!! (тие почнаа да се смеат ко блесави а јас пропаднав во земја од мојата не информираност) Пред некој ден со една другарка делевме анкети во училиштето по класовите и влегуваме во еден клас и другарка ми вели: Добар ден професорке се извинувам што доцнам. (хахах сите се изнасмееја а потоа таа се поправи дека сме дошле да поделиме анкети) Еден ден со другарка ми отидовме на пици. Келнерот ни ги донесе и ни рече пријатно (во смисла слатко да ви е) а јас целата занесена (и погрешно го разбрав) на другарка ми и велам: лелее ама некултурен, не сум ја ни пробала пицата тој ми вели пријатно, зар не планира после да ни ги наплати пиците (другарка ми се смее до солзи а јас продолжувам да дрдлам) или пак можеби смената му завршила па ке платиме на друг келнер.... и така едно време ја гледам другарками која не престанува да се смее и кога се преслушав што сум трескала цело време и се придружив во смешката Има уште многу ама кога ке ми текне ке пишам
Имав професорка од Белгија,која добро го владееше нашиот јазик но често знаеше да се збуни.Така еден ден ни објаснуваше нешто,и идеше вака: ...И сега овде до овој збор ќе ставиме еден врсник! се подзамисли откако не виде збунети и рече,ова де,мислееев сврзник
на Час по музиЧко за бетовен......иако бил глуп (глув) тој продолжил да компонира професорке ке дојдете со мене во аптека?т.е. проф.може ли да одам во аптека? и еден албанец од ист клас;задутре ке полагасе матура?а се мисли на завЧера полаагасе трЧииии бре Ќе побегнеме од автобусот и кога бев 7 одд. стари времиња.... галама....класната уЧеници бидете тивки.никој не ја слуса Aбе слусате ли вие мајмуни?никој не ја ферма абе како не ви е срам бре тисина реков еееееее сега ја ке ве донесам на памет сега редам кецови на ситè!!!и сите тисина и класната дежурен;донеси го дневникот
Со другарка ми се возиме во нивниот автомобил со таткои и брат и они напрет а ние назат.таткои и брати разговараа татко и вели леле ламелата е замененје и дрударка ми се дере ссоооо во неделата ли ке белимееееее мајка- ми оди земи од онаму тоа и донесиго овде а јас -од каде и сто. секаванје од уЧилисте на Час по математика 2плус 5колку е даниел тој незнае и уЧителката му вели вака во едната рака имас2 јаболки во другата 5 и коку се тоа и даниел избувнува полна мусамка јаболки уЧителке на Час по биологија кои се органи за варенје другар ми котел,тендјере серпа и сл.
Вие ништо не учите, вас сабота и недела само за викенд ви се! Наредниот час изненаден тест! Очите се душата на огледалото! Седете вие двете се имате договорено да не учите денес намерно! Само она шо го пиши го учите, а она шо не го пиши не го учите, а? Ништо не знајш, седи, не е ламда врз два, ами ламда половина!
Се сеќавам, кога бев 5 одделение на тестот по македонски јазик имаше прашање: Какви видови филмови постојат? А едно девојче одговорило: Постојат документарни, играни и ВАКУМИРАНИ..... хахахахаххаххахахахахахаа
час по географија наставник:Знае ли некој која река се влива во Викторијанското езеро? јас:Белиот Нил. наставник:Да,но кој го утврдил тоа? јас:па јас наставниче. и наставникот „После ДЕјвид Ливингстон Тоа го утврдила денсинг,квин.“ Седеме со другарките и збориме нешто и јас викам Ивона ај лизни си го јазикот .Ивона ме гледа (и некоја фаца прави)и викам ај лизни си го јазикот и викам овај лактот. Седат мајка ми и баба ми баба:ќе има нов филм „рањени орео„ мајка ми:а каков е турски или шпански Брат ми вика ајде , а јас стојам до него и викам добро бе сеа ќе спаднам
час по географија наставник:Знае ли некој која река се влива во Викторијанското езеро? јас:Белиот Нил. наставник:Да,но кој го утврдил тоа? јас:па јас наставниче. и наставникот „После ДЕјвид Ливингстон Тоа го утврдила денсинг,квин.“ Седеме со другарките и збориме нешто и јас викам Ивона ај лизни си го јазикот .Ивона ме гледа (и некоја фаца прави)и викам ај лизни си го јазикот и викам овај лактот. Седат мајка ми и баба ми баба:ќе има нов филм „рањени орео„ мајка ми:а каков е турски или шпански Брат ми вика ајде , а јас стојам до него и викам добро бе сеа ќе спаднам