Ми вика една братучедка - Не пракај смајлиња на ФБ (од овие поновите сега) оти ке ти се истрошат. Им рекла учителката на некои деца за наредниот час да напишат зборови на буквата У. Доаѓа едно наредниот час со мајка ми пишувал домашно и на буква у напишале Угледало (по дијалект) е ај не се пукај од смеење
Бев со мајка ми и братучедка ми низ чаршија. Требаше да одиме на свадба, па и се запнавме на мајка ми д апробува фустани. И таа ајде да ни го направи ќејфот. И во продавницата кај што пробуваше, и братучедка ми најде еден фустан и и таа влезе да пробува. И јас дури ги чекав се развртив и видов една сукња. Ја пробав, убава беше и ја купив. И мајка ми ми вика: Таа:Ја плати? Јас:Да! Таа:Од кај ја зеде? Јас:Од овде(и покажувам на полицата). Таа:Еј, па види, зошто не си зеде тегет? (Сукњата беше бела, ама таква ми се бендиса) Јас:Нејќам бе мамо, оваа ја бендисав... Таа:А види ја оваа каква е... Јас веќе вријам и бев тргната за да излезам, кога се вртам да видам што нуди и: Таа? Таа мене ко за чичко ми личи!!!! Ме грабнаа под рака и да не нема!!
Седам кај братучетка ми и сега они ставија нова врата од некоја фирма ,, проспера``. Поминува еден комшија и ја прашува баба и на братучетка ми:,, А колку убава врата од која фирма е ? `` Баба и:,, Есперанса`` и ова не знам дали го имам пишано зборев со еден странец мислам на скајп: Он:,, Are you a student?`` Јас:,, Oh, no I still go to primary school`` Он:,, ...?``
Раскажувам јас што сум носела за на плажа и само оддеднаш се слушам: шорц и кратки пантолони. А сега четувам на фејсбук и ми пишува: Таа: Ептен си уба на сликите и дома ти! Јас: Фала и за ќернине да си дочекаш!! Сликите беа од свадба кај што бевме заедно и таа ми кажува дека сум била убава и на сликите дома сликани, а јас ја сфатив дека ми вели и дома да си дочекам. И од култура да си речам...и оплескав.
Прееска не мрзеше да одиме до продавница, а татко ми беше излезен. И јас му се јавувам: - Тато кај си? - Зошто? - Па да земеш Принц од леб. - Што да земам? - Принц од леб. - Добро ај ќе земам. Сестра ми и дечко и ми се скинаа од смеење. Сакав наопачки да кажам..
На курс по англиски професорката прашува сто значи Fridge и никој не знае јас викам ФРИДИЖЕР После во школо на англиски наставничката прегледуваше тестови на час и ни вика видете шо пишал/а овој/оваа My teacher have penis (место пари) се згазивме од смеење .
Хаха леле колку сум се смеела на ова.. отишла другарка ми да си купи прслуци во бутикче во местото каде живееме и имало некоја жена што прашува цени на некои блузички и сл. и другарка ми замислена рекла: -Извинете, имате женски прслучиња???? хахахаха како сум се смеела кога ми кажа..лом е
Брати ми сака да се пошегува мајка ми со еден виц кој мајка ми не го знае Брат ми Мамо знаеш ли дека оваа Нова Година се паѓа на петок 13 Мајка ми ( не обрнувајќи многу внимание) ииииииииииии ЛЕЛЕ ( и гледаш по неколку секунди една фаца) ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ како да не хахахахахахаха
Леле,ова беше поодамна ама уште свежо се сеќавам! Бевме во Крушево на зимовање онака фамилиарно и татко ми и сестра ми беа седнати на ист кревет ама сестра ми беше доста малечка и и беше интересно да рипа на креветот! И поминува време а таа скока ли скока! Едно време на татко ми му се стемни и вика абе дај доста скокаш ќе добијам морска болест од скокањево! И јас онака незнам што е тоа и викам абе тато не се секирај неможеш да добиеш морска болест зима е на планина сме не сме на море! Кога фатиле да се смеат а јас ваква е што кажав лошо?? Е после кога ми објаснија освен што се изнасмеав бев и
Се прскавме со пиштол на вода прееска со сестра ми. И ај се договоривме, она да ја испрска мајка ми, а јас татко ми. И доаѓам јас на пред да прскам, го испрскав и ми вика: Ааа, со прскачка вода прскаш а?
Проф по мк : Каде е закопан Ристо Крле ?? ( ја фино лепо си праам муабет а проф цело време ме гледала ) проф : АЈде стани !! јас: МОлам проф ? проф: Каде е закопан Ристо Крле ? јас: Дубаи проф проф: Ахам...Седни ( цел клас паднаа од смеење а мене после ми текна што сум кажала )
Во шесто одделение одговарав на табла по германски јазик и наставничката ми вели: „Ајде ...... меѓу 4 и 5 си“.. таа за оценката ми велела а јас ја разбрав „Кој број си (во дневник) 4 или 5“..и убедена и викам „5 наставничке“
ахахахахахах Зборувам со баба ми и ја прашувам абе слушна за крво-дарителската акција во недела... и таа ми вика: Абе слушнав јас дека ќе имало дрво-карителска акција ама не слушнам во колку... бубрезите ме заболеја од смеење
Прееска ми текна на уште некои бисери шо ги лупетав како мала. Од тие свадбарските песни, на сите им го утнував текстот.. на пример „...еј море куме бре не се поти изгоре..“ наместо „ќесето ти изгоре“ и „Ај да беше зрела песнава“ наместо „Ај да беше стрела..“