... ''бисер'' на една школска : лелеле ајде ве молам отворете прозорец оти ќе дехидрирам =.= ... мој ''бисер'' : чекај да јадам сок,оти пи чоколадо =.=
Најново од пред некој час 6ти час физика и веке не ни се учи сите психички изморени и една мала група женски се наредивме во последната редица клупи Уште првите 5 мин ја испрашаа едната другарка и забодија една 2ка па потоа полегнавме по клупите и друга другарката не чешкаше и така цели заспени лежиме и доага професорот и вели : ученичке што ти е да не ти е лошо? (сериозен) или ти се слоши поради двојката? нас толку ни требаше ги забодевме главите повторно во клупа и се скинавме од смеење.
Сестра ми седи у дневна, ја у детска.. И ми титка.. И јас се дерам: Што е мори козо? Ај свари ми чај. Незнам да чајам. (сакав да кажам, незнам да варам чај) Пс: Знам да варам.
На час по историја,еден школски кој е најкулл во класот не занимава се занесува ко и увјек..Додека професорката ја предава лекцијата,и кажуваше нешто Римјаните ги мачеле луѓето кои биле...И не ја докажа реченицата,слушнавме само Филип на табла!И го испрашуваше нешто овај врска си немаше И само ја праша..ВИЕ ПРОФЕСОРКЕ РИМЈАНКА СТЕ? хахахах се смеевме цел ден
Бисерот на мајка ми од пре пола саат седевме у соба друштвото на брат ми и јас и иде мајка ми и на едно од дечките му вика чие си ти... а он вика ја сум на Кока (се зеза он) а мајка ми на тоа аа а кој ти е татко Абе се согазивме од смеење
Си станувам да одговарам по географија, ама како по обичај никој не слуша. Сите нешто викаат, нешто друго им е поинтересно и професорот во обид да ги смири им вика: -Дај прекините, не сте веќе интересни, доста се глупирате!! Продолжи Уајт! А јас нешто замислена бев и продолжувам: -...има 163 глупости!!
Најпрво, бисери на соученичките во 8мо: 1. Проф: Број 9, што е Америка? Ученичка: Главен град професорке. 2. Проф: Што е сомбреро? (И станува ученичка што крева рака) Ученичка: Град во Калифорнија. (Таа разбрала „Што е Сан Диего?“) Овие бисери се на мојата, благо кажано дотична професорка по Македонски. 1. Прадаваше нешто, а потоа почна да кажува примери: - .. Америка, Канада, Јужна Америка, Северна Америка .. Америка. 2. Учевме за буквите во старословенските азбуки: - Треба да кажете дека се пишува со Јон, ама не е со Ј, да знаете! 3. За правилно изговарање на зборовите: - Правилно е лист, ама со љ. Денес, на Конституционо: - Проф: Колку трае притворот? - Ученик: 24 часа професорке.
Мајка ми (за една жена) : Наместо да рече црвена и` беше брадата (`брада`-како дел од лицето),таа вика црвени и` беа мустаќите.
Ееее, само јас си имам единствено име и презиме: Име и презиме. Правевме тест по македонски и наставничката повтори: „Потпишете се, тука кај име и презиме!“ И јас, ни два ни три, си пишам Име и презиме. Име и презиме: ______________ и на празната линија наместо моето име и презиме да си ги напишам, јас напишав „Име и презиме“. За среќа, другарка ми виде и ми рече: „Шо прајш ма ти?! Нормална си?!“ и ми се изнасмеа. Јас дури сфатив што напишав... После, поштено си се изнасмеав. Наставничката кога го виде, се изнасмеа. О, Господе... Не сум јас со сите... Збудалев од ова учењево...
Едни девојчинја од школо ги слушам: -Абе знаеш што се дволични луѓе? -Да бе знам тоа ти се луѓе што носат 2 бебинја аххахаха коа ко слушнав ова ко кокошка се смеев хахахахаххаха
Јас наместо да и речам на сестра ми дајми ги турпијата и чупалицата, јас и викам Елено ај дајми ја тупалицата
Ова лето кај нас во комшите беше дојдена едно девојче од Охрид и си седиме кај мене јас,девојчево и уште една другарка,и девојчево на другарка ми и вика ’’Дај ми број од домати’’ другарка ми не се сете за што и зборува и и вика ’’Да не сакаш и од пиперки?’’
Хахаха а јас еднашка... излезени во град и им викам на овие „Ај идам ја да си купам мастик орбити“ наместо орбит мастики јас.....
Па и не беше нешто посебно. Само што мене ми е многу долго, да речам Сексот и градот.. И на сестра ми и реков: Ај пуши го сексот. Сакав да кажам да пушти на фокс лајф.
Имаме во понеделникот музичко и оценки ни става. И едно дете се изнасмеа за нешто и наставничката го прашува зашто се смееш ти? И детево вика: -Не се смеев, таква ми е фацата.