Сабајлево ги вадам цвеќињата на тераса и му викам на тато: Овие сардиниве твои многу вода пијат! А он ме гледа така бледо и ми вика: Кој пие вода? Јас: Сардиниве твои што ги садеше! Додека ја навадам цела тераса, саат време ми треба. Па се смее и ми вика: Јас сардини не сум садел, сардели садев пред некој месец. Нит риба јадам, нит цвеќе садам
со баба ми сабалјево .. ми кажува нешто за комшииве и вика гревота и умре жената остана без маж .. хахаха се превртев од смеење
Неќна седам во дворот и тато ми кажува дека ставил ламба и ми покажува од кај се пушта, а во дворов имаме толку многу ламби шо не ја сваќам поентава, лабми едно до друго ни се и нема врска, ми кажува тато за ламбава и ја изнервирана му викам: Де бе тато на секој чекор метро ставаш (место на сеој чекор/метро лабма ставаш)
Прееска местев аларм на телефон и сестрами ми зборуваше нешто и јас и' викам: Ооо аларм да ти е. (алал)
Јадеш како гладен. Дури и самата не си се сконтав што кажав. Отпосле ми текна дека тресам зелени. Барем ми текна.
Правиме анонимна анкета в школо и најдолу пише" Благодариме на соработката" и една моја луда другарка под тоа напишала: "Нема на што повелете и друг пат" Една другарка вели "Кој ќе ми даде пенкало?" и довикува некој: "едно ми е " и оваа вели " та едно ми треба" Kaсниме на час и професорот вели "ве запишав в дневник" и другарка ми вели "eпа ајде тогаш отпиши не" Aбе лудории разни
Бевме со сестрами кај баба еден ден. После дојде тетками и пуштивме телевизија да гледаме и имаше една жена што личеше на Перихан (од Џанан серијана). Тета: Еј оваја личит на Перихан. Баба: Не е перика бе, наочари имат на гла. Се пресмеавме.
Денес сум се смееела и тва многу убаво сестра ми бисери и пуна Стое пред врататта и вика дека е квачката(а мислеше на кваката) и јас озбилна каква ма квачка и онаа аааа ја ја бе пред мене била....
PROFESORKATA ISPITVA SITE KUTAT NIKOJ NEKREVA RAKA A TAA IZNERVITANA KAKO I SEKOGAS VIKAA NORMALNO VIE NISTO NE ZNAJTE SAMO STRIZENA BRICENA.HA HA HA[mod-kirilica:ap6eopjq][/mod-kirilica:ap6eopjq]
Е ова нешто е од бабами како секој стар човек си е малу поглува ама све е интересира и не има умрено од смеење еве нешто од баба:Правеше стрина ајвар и ние со сестрами и со мајками појдени да и и помогнеме е етеа баба излагат пред куќа и викат ај и ја да помогна нешто дајте ми стол стрина и викат ај немора ако толку сакаш еве ти пари појди масло земи кај мојш ти да лупиш и баба викат дај ајде и какво масло да зема и нина и вели флориол и етети ја баба се враќат и ни вика немаше две такви едно зедов ленор и едно кристал мртва озбилна а ние се паѓаме од смеа. хоморојда-за хемероиди дизипам-за диазепам
Сеа си се потсетив на трескалната на баба ми наместо тресална. Одиме на пазар и гледа зграда со тресална и вика. Абе види ги ти нив и трескална имаат ја онака пх пх пх и наеднаш хахахаххахахахахахахахахахахахахахаххахааххааххахах и се изнасмеаав на жената у фаца :Р
Бевме пред некој ден на гости кај баба ми, има 75 години ама супер си се држи. Си седиме во дворот и муабетот беше за некоја друга баба во комшулак и одела со бастунче и еве го бисерот на баба ми И ние кога почнавме да се смееме, татко ми и вика А ти млада да не си?!
Си зборуваме на чет со сестра ми и јас и викам „B-E P-A-C-I-E-N-T“. И испаѓа: „Биди пациент“, а јас сакав да и речам „BE PATIENT!“ И една буква да замениш во англискиов јазик...
Наставничкана: Со сто го мериме времето ? Ученик: Со термометар. .-Наставничкана: Другари и другарки,јас вам не сум ви другарка.