цел одмор летоска охрид брачеда ми земи 1 плати 2 читаше од излозите на проданиците каде имаше попуст наместо плати 1 земи 2 сме се отепале од смеење после и ние почнавме да велиме така од шо ја слушавме неа хахаха
Читајќи во Општи прашања за мажот на свињата ми текна овa: Му вели професорката на мој школски Проф: ******* како се вика мажот на свињата? Школскиот: Свињец професорке
Лелел што ми текна на еден бисер од трето одд. Влага едно дете на час и вика може да ми дадете една ролетна хартија? Хахаххахаах наместо ролна рече ролетна. Се утепавме од смеење Мои бисери: Ова тазе место еден сет четки реков еден сет течки. Ко мала: Кечап - Кепач Оцет - Отец Кожа - Коза Мајонез - Мајозен Локомотива - Лотикомива Телевизор - Тевелизор итн итн
На училиште наместо да кажам: -Лелеее колку е тешка ташната. Јас велам: -Лелеее колку е ташка тешната. Влегувам во книжара.И наместо на продавачката да кажам дајте ми едно туш-пенкало,јас велам дајте ми едно туш-перце.
Седиме со другарка ми во автобус и сакав да и кажам дека имам чоколадо и и' викам има чоколадо во песната.
Една доста паметна професорка: Сте пробале ли копито од кит? Квадрат е на македонски, а коцка на хрватски. Тука ли е Ивана? -Болна е професорке. Болна, а? Од што боледува, од големи стапала и мал мозок?!
Кога зборам, користам некои српски зборови, навика ми е. Зборевме нешто со другарка ми. Мене ми дојде некоја мисла со „можеби“, ама некако влезено во паметот да кажам „можда“. И и реков: - Изгледа мождеби, вратата е отворена. можда+можеби=мождеби.
Цела тетратка имам со бисери ,еве ке издвојам неколку од нив: Професорката: Ајде престанете веќе еднаш! (со зборење) Јас: (дофрлувам) Ај замолчете и почнете да зборите! (сакав да кажам "и почнете да пишувате") Со другарками пред некој ден праиме муабет за девојка на поминување,носеше три-четврт панталони Јас: Летото не носев панталони со кратки ракави,а не пак сега да се натегнам. -Затвори го сонцето ,ме пече прозорот. Строга професорка на која и го реметав часот ми вели: Излегувај надвор!! Јас: Ово је моја куча живео сам ту На час по Биологија Професорката: Во Македонија луѓето просечно умираат околу 58-69тата година. Јас: Професорке а вие колку имате? Професорката: 57 Јас: Епа време ви е И се слоши на другарка и и викам: Јадеше ли пред да станеш од спиење? Менаџмент (доста досаден час) Јас: Професорке дојдете да видите колку убаво изгледате од овде кај што седам јас. (и доаѓа да види типката, тоа беше моментчето )
Незнам баш дали е бисер,ама сум се газела од смеење. Една другарка ми вика ај симни се доле имам едно изненадување за тебе.И ја таква се симнувам доле и ја глеам со лист,онака убаво ставен во најлонче(знаев дека е цртеж).И ми го дава цртежот и ја таква целата среќна идам накај дома да го оставам.Влагам од врата и им го покажувам на моите,мајка ми таква запрепастена колку добро е нацртан,а татко ми го земал цртежот и го 'проучува'(а ја за тоа време си барам дуксер во соба).И тргам да излезам и татко ми ми вика:Знаеш што,убаво те нацртала само не ти е тебе толку заоблена брадата и можела без наочари.Јас му викам Абе тато не сум јас тоа на цртежот.И татко ми:Епа кој е ? И ја таква целата:Епа Ексл.Се препознал човекот,најверојатно дека имаме исти наочари за сонце .
Пред да влезам на час со другрка ми им викаме на некои деца од мој клас дека ќе не испрашува Етика. и јас викам: -Ќе не испршува и дневник во оценка ќе ни стави!
Прееска нешто како демек решавав физика задача. И ја подадов тетратката на другарка ми, за да и го покажам чудото. Ми вика: - Реши бе? - Зар сумњаш у мене? Јас сум ти мулти-витамин. Сакав да кажам мулти-талент. Спојлер И она додаде: - Како да не. Ти си мулти-будала.
Другарка на час по анатомија професорката:ајде кажи за тилна коска другарка ми : сетилна коска и почнува да раскажува за нешто а оваа истава на час по биологија одговара и вика сетилните сетила се умрев од смеење а јас на билогија професоркава вика кој има истражување нека донесе а јас и носам експеримент и викам ова малце смрди а кога правевме хербариум јас скакулецот во аксенција го ставив за да умре и после когa и го дадов на професорката таа сирода затна нос дури од што смрдеше
Тест во географија: *Ристе и Иле ја бараат Јужна Америка во атласот.Завртуваат на Африка -Ристе:Уф,фала богу,јај га Час по математика: -Наставничката:На кој личиш ти бе таков?На мајка ти,татко ти,кој? -Симе:На комшијата хах Час по биологија: -Наставничката:Кои бои не ги разликуваат далтонистите? -Игор:Шарените На час по македонски:Учевме една песна и ни ја дадоа за дома да ја научиме и другиот ден цел клас по ред да ја кажеме, доаѓам јас на ред и почнувам и малку се збунив и наставничката ми помогна а едно дете Роберт брзински се вклучува и вели :Наставничке мер и виа а знајте хахахах еве нешто од мене ,ако ми текне нешто друго кје ви кажам
Леле абе вчера си седиме кај комшиката и и викам на мајками јас:мамо мене ме боли стомак (и покажувам лево долу ) и се пули мајками мисли мисли и ми вика мама:аа тука немаш многу органи, само малку абе не дека беше смешно ама немаше логика а зенава секогаш пази што кажува