Вчера на час по англиски. Проф. ни е забегана малку и се' ни кажува. И ни вика : Си купивме нова кола со мажот ми, стара е ама убава. И сама си вика со здравје да си ја возиме. И сеа сите чутиме никој ништо не рече и таа : Фала, фала
Си праиме муабет со другаркава и сега ја и викам Леле ама ми се воспалени мускилите,пипни црни камен а сакав да речам тврди камен ама од кај извадив црни незнам
Предходно ученициве му кажуваат на професоров. -Професоре,да не пуштите требит да ојме на фудбал. Професоров : Добро ајде одајте,а што ќе играте? Ученициве : Фудбал професоре ви кажавме. Професоров: Добро ама мислев на која позиција.
Како викаше Хер Жика Павловиќ? Ја стално дркам те појмове. Никако да научам дека се бели дробови! Пред некој ден и викам на мајка ми: - Мамо, абе можат белите бубрези да болат? Бели бубрези бе. Наместо лавабо. Јас лабаво. И никогаш не ми текнува името женкар. Цело време женскар го зборам. И сега не ми текнуваат. Ама имам некои бисери како овие, што стално ги трескам. Никако да научам како се викаат правилно.
Така со другарки си одиме по чаршија.. И еден со брзина на светлината залетан и ми намигнува.. И јас.. Лелеее абе што му е на овој? Ми намигна без око да му трепне
јас нешто му кажував на татко ми , и му викам : -Тато, на (името) вујко и и донел јапонка од кина !!! татко ми ме гледааа неможе да се изначуди и потоа ми вика - Да, бе да штипијанка од велес ... леелеллелеел колку сум се смеела
На мама и реков дај ми кал и шапа (шал и капа ) Еден ден класната прашува едно дете од нашето оделение зошто има 1 ликовно и овој наместо да каже си ги заборавив цртежите, вели си ги заборавив чевлите
Неќна дечко ми ме прати по пиво и јас му велам: Aми ако не ми дадат? И он сеа тука ми вика: Абе шо ти е тебе, кажи таму чиј син татко си и готово. (Сакаше да каже,кажи дека си ми женска) Спојлер Се смеев цел пат и назад
Вчера во продавнива Има ли сладолед од јогурт и продавачката вака ме гледа Сакав да кажам Сладолед и јогурт...
Машина за бисери .... практорска триколица - тракторска приколица Боктор Дорче- Д-р Борче паца на пирче - пица на парче банан кремки- крем бананки
Кога умрре моето маче и јас и кажувам на другарка ми дека умрело и таа ми вика ДА БЕШЕ ЖИВО НЕМАШЕ ДА УМРЕ
Пред некоја година ...одам со другарка ми по улица и од спротива го гледам т... Детето беше малку срамежливо и јас за да не му падне непријатно и викам ка другарка ми, ќе му прозборам нешто . И кога се приближи : Јас:Што правиш т...? Т...: Здравоооо ( со наведната глава). Јас: ништо еве се шетавме. Т...: ????????? Другарката: