Го чував внук ми,ама многу беше немирен. И една вечер и се жалев на братучедками дека неможам веќе...ме исцрпи малиот. И тој така целиот доаѓа и ми вика "Hajde tete,da se igramo" и ме влечеше за рака. И братучедками му вика" Марко буди миран сечи чу ти руке". И малиов ни а ни бе "баш ме брига". Се послав иначе од смеа и он и јас.
Едно период не идев у школо, оти ај што имав песок во бубрег, туку и накалемив бронхопнеумонија на дишните патишта. Откако почнав да идам у школо, другарите ме прашуваа што ти беше и само ја таква ко гром од ведро небо : "Бронхопнеумонија на бубрези".
Разгледував низ темите и ми излегува темата за фемина инстаграм нешто тема така некако беше со готвење и мене ми се читна:Фемина инстаграм тема:Јосип Броз Тито кај ми се виде Тито да прочитам абе Господ да не исчува
Основно школо, вртам кај другарка на домашен. Наместо она, ми крева татко и ,, Ало?,, - и јас тука се потресувам и викам ,, Ало, кој ви треба ?,, и спуштам.
Се задевавме со дада ми која е мала,и ми вели: Пи*ка ти од дечкоти!.. И му ја спрашти низ врата по скали да бега! Реченицава и нема никаква логика но за да истресе глупост..
Рагледував низ темите на Фемина и одеднаш во овие најактуелните ми излезе за Банско темата...и си велам во мозокот:Женско,Бугарија?!?!!?
Јас ќе си одам по својот пат, ти по мојот. Одговарајќи историја наместо капиталистички јас реков капитулистички и наставникот вика ај седнувај и да научиш за следен пат. Другарка: Што сме денеска? (мислејќи на датум) Јас: Јануари.
- Како се вика жирафа на англиски? Јас - Zebra (како од пушка) Другарка ми - Нова година се паѓа на Петок 13ти. Јас целата изненаЏена - Стварно лиии?
Кажувам за тоа камионот што се превртел на Широк сокак пред некое време и викам: На Широк сокак во дупка авион се превртел. Мама наместо тарантули рече тарунталци.
Гледаме Golden Globes со сестра ми. Таа: Овој кој беше? (За Еди Редмејн) Јас: Тој од The bang bang theory. Го погодив, нема што.
Седам во една сендвичара и влегува едно девојче и вика ај за мене хот дог со шунка и кашкавал не знаев дали д аплачам или да се смеам стврно..
Наставничката му вика на еден школски.. Ај напиши проста реченица и он: Манчестар и Челзи играа фудбал. Па му вика ај направија ја сложена и он: Манчестар и Челзи играа фудбал, а Ливерпул тепаа
Ми текнаа уште. Еден период на фејсбук бев потпишана името и после него Бе Бааат. ( Битер Бе Браат.) И имавме час, доаѓа професорот кој ми беше пријател на фејсбук и јас размуабетена. И ми вика Доста бе браат! Сите се изгазија од смеење. Со мајка ми нешто се расправавме, имав предмет статистика кој две сесии ми требаа да го положам. И ми вика Како не можеш да го положиш, во средно петка имаше по статистика. Јас мртва ладна: Па и сега имам петка.
Во осмо одделение по македонски наставнико ми рече да читам еден текст и имаше во текстот кога расцутуваат јоргованите а јас реков кога расцутуваат ЈОРГАНИТЕ
Решив вчера ќе шетам по бутици и влагам у еден бутик све пробав на свите им здосадив и на крај ништо не купив и гледајќи што побрзо да ме снема си ја заборавив чантата и ајде се враќам назад кујзнае што си помислеа све за мене.
На школо поделени сме на патриоти и на не-патриоти И се караме тука, расправаме криви дрини за Бугарски пасош, Македонија, патриотизам и се тоа и тоа на час по македонски. И има еден што е најпатриот од сите, најгласен беше и професорката го истерува на табла да напише сложена проширена реченица. И излава целиот испровоциран и пишува со букви огромни со што 'реченицата' му фати цела табла. Македонија. Егејска, Вардарска, Пиринска. и пред да допише Една е! го набркаа да си седне на место
Jas i mojata najdobra drugarka na kafe u kafic so uste edna drugarka i decko i , si muabetime labavo sme se istegnale na kutroto dvosedce , i odednas se pojavuva edno dete Bojan , ama go nemase dolgo vreme bese u stranstvo , a ja ne sum slusnala deka se vratil pred nekolku dena , i taka go gledam i vikam ( nadimak na deckovo e Montana ) : Jas : Eeejjj Montanaa ?! Neli bese stranstvo covekov ?! Drugarka mi : Sto ?! FONTANA ?! KADE TOA ?! Se prsnavme od smeenje saat vreme na drugarkava i deckoto sto bea so nas nemozevme da im objasnime zosto se smeeme I u sredno ideme cetiri devojki na kafe ( bevme izbegani od informatika , a zabraevme deka sledniot cas pak informatika od klasnata imame ) ideme na sledniot cas vo ucilnica nema nikoj i ni teknuva deka u kabinet se skolskite , e sega sto da i kazeme na profesorkata ... Tropame na vrata i vleguvame Prof : kj ste vie cetiri dami do sega ?! Nie u hor: Vale ima dobieno pa bevme da se presoblece do kaj nea doma .. Prof : e dobro de dve mozea da ostana , a dve da odevte da znaev barem .. Patem kafeto uboo bese ? Vi go pogodija ? Zivana : ne profesorke ladno bese a i go zagorele izgleda gorcese malku