Вчера наставничката по македонски ни кажува како нејзиниот син ги извадил сите копчиња од тастатурата за да ја чисти. Се надофрлуваме јас и една другарка и викаме дека прашина собира, бла, бла, бла.. И сега она ни вика Па да и од прашината кочи.
Другарка од сестра ми- ау колку е убава мармаладава од слатко едно комшивче се запиша прво одд. и учителкава-ај мартин кази ми кои се домашни животни? мартин- па мајка ми, стрина ми, сестра ми и сите си ги набројало. мајка му пропаднала од страм
Eден чичко ми вика Како си бе чичино? - Еве. А јас навикната да викам еве зашто сите ме прашуваат кај одиш.
Правиме муабет нешто со брат ми и веќе го збрлавев и ми вика : И ти Аннии сакаш да одиш полиција. Што сакаше да бидеш фармацефт? (форензичар)
седиме со другарки во едно кафанче така... и доаѓа келнерот и му викам:за мене џус, а тој:од киви или од праска??? и јас пак му викамЧза мене џус, тој пак ми вика:од киви или од праска и јас го гледам така и тој ми вика ооооо да бе џус беше од портокал одам со другарка до продавница мајка и ја беше пратила да купи цигари, и му вика на продавачот: има цигари west light??? и тој: да да да родео има, другарка ми:ама не родео, туку west light, продавачот: па да де родеото така се викат нели west light... и другарка ми се изнервира и му вика, добро какви цигари има?? и тој , па само родео
Na isprashuvanje po patologija: Profesorkatahto e patologija? U4eni4katakrajno zbuneto)...Patologijata e bolest na naukite...
makedonski uzime za frazi i sea nekoj frzi od sekojdnevieto povrzani so macka i eden drugar siguren 5-6 pati povtorva: maceto pes grdo !!!
Две комшики имаат по 30 години и сеа облекувале мртовец. Земале облекувале жена и пантолоните одедвај и се закопчувале. Едната жена се мачела, се мачела, но на крај закопчала. Сега оваа другава онака остро и се обраќа: Што правиш мори, гледаш ли дека жената неможе да диши. И оваа другава брзо ја откопчува, неможела жената да диши.
Вчера му викам на дечко ми: Срце ај ќе купиш чипс да јадеме. И тој: Ако бе каков сакаш? Јас:Абе оној со компирчиња што е. тој само си се згази од смеење дури ми текна мене што лупнав. Кој чипс не е со компирчиња.хехехеххехе
си била некоја кокошка и снела јајце тешко 600гр.досле телевизии да го снимат тоа 4удо,доагја еден репортер и ја прасува кокшката : КАКО СЕ СЛУ4И ОВА ? - ТАЈНА ! - А КАКО СЕТО ОВА ГО НАПРАВИВТЕ ? - ТАЈНА ! -КОИ СЕ ВАШИТЕ ПЛАНОВИ ЗА ВО ИДНИНА ? - ДА СНЕСАМ ЈАЈЦЕ ТЕШКО 1000гр ! иде репортерот кај петелот и го прасува : -КАКО СЕ СЕ СЛУ4И ОВА ? -ТАЈНА ! -КАКО СЕТО ОВА ГО НАПРАВИВТЕ ? - ТАЈНА ! - А КОИ СЕ ВАШИТЕ ПЛАНОВИ ЗА ИДНИНА ? - ДА МУ ЈА СКИНАМ ГЛАВАТА НА НОЈОТ !!!
Одам во продавница и викам дај ми синалко фреШко и тој ми дава синалко црн и го гледам јас и викам не црн .. фрешко и ми вика Епа тоа е исто фрешко ама во црна амбалажа