Здраво на сите! Јас сум нова се зачленив вечерва и ми требаше Ваше мислење, кое е добредојдено. Веќе три дена имам болки во градниот кош од лева страна, понекогаш па дури и во рацете ама не постојано туку на одредено време во одреден период од денот.Пред 1 ден правев ЕКГ и докторот ми рече дека се е во ред, блага тахикардија од возбуденост друго ништо.Ми рече да ми направел и ЕХО, но немало никаква потреба затоа што се било ОК.Како причини за болката ми наведе промаја или болки во желудникот кои се ширеле на таа страна.. Сакав да ве прашам за мислење.Дали сметате дека е нешто сериозно или не? Ви благодарам многу !
promajata e najlosa. Mozi preladenost, mozi zgrcen muskul. srce ne e posto srceto neboli. magnezan neuro i omega 3 sekoj den. i ke pusti.
Здраво Во средината на градниот кош накај десната града на момент имам болка и на допир ме боли точно како меѓу ребрата а исто така коа ке се допрам ко да имам нешто ко некое парченце Дали знаете што би можело да биде ? Дали се бели дробови или градата ?
Оди на лекар, вака кој може да знае што ти е. За секоја болка, па уште ако напипате нешто чудно, обавезно на лекар.
Zdravo jas imam bolka kaj ednata grada od desno kako da me boli koskata ili muskul koga ke zemam vozduh osekam kako me naboluva. Sto moze da e dali oti ja nosam tasnata poveke na taa strana pa nesto sum povredila I ramoto me boli. Na pocetok bese poveke sega kako da se povlekuva no se uste ja ima
Не ме земај за збор, меѓутоа мене пред 10 години ми се јавуваше таква болка, кај левата града поточно кај срцето особено кога ќе земев воздух или ќе се наместев во некоја положба. Сè проверив, мајка ми испаничена ме носеше и на ехо за срцето, но на крај испадна дека имам сколиоза (искривување на грбот во S буквата) поради носење тежок ранец од школо. За среќа ништо страшно не беше, одев на физикални терапии, имав вежби, почнав со пливање и одбојка и од тогаш наваму сум исправена како пушка Може и кај тебе е таков случај, а можеби и не. Провери си, чим спомна дека носиш ташна на една страна.
Mi imaat kazano deka endoto ramo mi e malku kako ponavaleno na sistematski pregledi no jas ne zamarav. Ne sakav da odam na fizikalna neznam mozebi ke pomini ipak ne e golema bolka ete edna nedela kako ja osekam.